Καλησπέρα σε ολους,θα ηθελα να σας κανω καποιεσ ερωτησεισ και αν μπορειτε να με βοηθησετε , τωρα ειμαι Ελλαδα σε 15 μερες θα ειμαι Γερμανια ...θελω να ρωτησω που μπορω στο Μοναχο να παω και να ψαξω για δουλεια αν υπαρχει καποιο γραφειο δεν γνωριζω και αν δεν βρω δουλεια μπορω να παω σχολειο και να με βοηθησει το κρατος?και μια τελευταια ερωτηση ειμαι παντρεμενη πρεπει μολισ παω να δηλωσω οτι ηρθα στο δημαρχειο και αν ερθει ο συζυγοσ μετα απο ενα μηνα υπαρχει προβλημα? Συγνωμη αν κουρασα με τισ ερωτησεισ μου , Ευχαριστω εκ των προτερων.
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Μετανάστευση στη Γερμανία 3
Collapse
X
-
καλησπερα και με το καλο να ανεβεις και να τα βρεις οπωςεπιθυμεις!!! δεν αναφερεις τι δουλεια ψαχνεις , προφανως αναφερεσαι σε leit firma υπαρχουν παρα πολλες και μεσω ιντερνετ μπορεις να τις βρεις, θα σου ελεγα να εχεις και ενα βιογραφικο στα γερμανικα τους βοηθαει πολυ, το να δηλωθεις εσυ τωρα και τον άλλο μηνα ο συζυγος σου δεν υπαρχει κανενα προβλημα, καλο θα ειναι να δηλωθεις αμεσως, οτι αλλο θελεις μπορεις να ρωτησεις...
Comment
-
Γερμανια ζω τωρα ομως εχω λιγο καιρο και δεν ξερω τι γινεται σε καποιες περιπτωσεις, π.χ στην περιπτωση που παιρνουν επιδομα ενοικιου αν μπορουν να σε δηλωσουν, λυπαμαι που δεν μπορω να σου απαντησω βεβαια και τα σχολεια δεν ειναι τοσο ακριβα, θυμαμαι μου ειχαν ζητησει γιατο πρωτο τετραμηνο 220ευρω, και φαντασου οτι ηταν 20 ωρες την εβδομαδα, σου ευχομαι οτι το καλυτερο...
Comment
-
φιλε μου καλως ορισες. VHS ειναι το ονομα του σχολειου για να μαθεις γερμανικα. αυτο το σχολειο υπαρχει σε ολη την γερμανια
αν μιλας αγγλικα μπορεις και μονος σου να πας να γραφτεις. εκει μπορεις να ρςτησεις αν υπαρχει καποιος ελληνας δασκαλος, για να σε βοηθησει στην εγγραφη σου. ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ.
δες το παρακατω site.
Kurssuche - IWWB - InfoWeb Weiterbildung
Comment
-
καλησπερα απο το ντυσελντορφ.
νεος στην πολη και στην αναζητηση σπιτιού.
χρειαζομαι τα φωτα οσων είναι καιρο στην γερμανια.
οταν λεμε εξοδα nebenkosten εννουμε και το ηλεκτρικο μαζι;
βρηκα ενα σπιτι στο βουπερτσλ εγραφε 280 το νοικι 120 τα nebenkosten και στο ραντεβου
για να δω το σπιτι μου ειπε αλλα 100 για το ηλεκτρικο.
ειναι σωστα ή μηπως με περασε για πολυ large τυπο;
ευχαριστώ εκ των προτρρων
Comment
-
καλησπερα ross οχι μεσα στα nebenkosten δεν υπαρχει το ρευμα, αυτο βαρυνει εσενα αποκλειστικα, παει αναλογα με τα ποσα ατομα ειστε και ποσοα τετραγωνικα ειναι το σπιτι, αναλογα σε ποια εταιρεια παροχης ρευματος ειναι το σπιτι, το οποιο αν εσυ εχεις βρει καποια πιο φθηνη ειναι δικαιωμα σου να ζητησεις να το αλλαξει ο ιδιοκτητης, ειναι ενα ποσο στανταρ καθε μηνα, και στο τελος του χρονου σου ερχεται η εκκαθαριση ποσο εχεις καψει, η πληρωνεις κατι παραπανω η σου ερχεται επιστροφη χρηματων, (το ιδιο συμβαινει και στα nebenkosten) π.χ το νερο ειναι μεσα αν εσυ ομως εχεις χαλασει περισσοτερο νερο στο τελος του χρονου σου ερχεται να πληρωσεις αυτο που χαλασες, η το ιδιο ισχυει και στην θερμανση...
Τα nebenkosten περιλαμβανουν:
το φόρο ακίνητης περιουσίας,
Νερού, θέρμανσης και θερμού νερού,
Κόστος του ανελκυστήρα, (αν υπαρχει)
Καθαρισμός των δρόμων, (αν υπαρχει ανθρωπος γι αυτο)
Συλλογής απορριμμάτων, (σε καποιες περιπτωσεις μπορει να σου ερεται να τα πληρωσεις απο μονος σου)
Φωτισμός,
Καθαρισμός καπνοδόχων,
Συντήρηση κήπων...
Comment
-
Καλησπερα..
την γνωμη σας πατριωτακια...οσο μπορω δεν θα σας κουρασω..
Προ 2 ετων ειχα ξαναγραψει και ειμασταν προ των πυλων για Γερμανια..Τοτε ειχα την εργασια μου η οποια πηγαινε απο το κακο στο χειροτερο.. Τελικα καθισαμε εδω και τα αποτελεσματα..
Ανεργος 3 μηνες τωρα με κανενα εισοδημα και με οριζοντα εργασιων μηδενικο εως της ταξεως των 500-600 ευρω..
Ειμαι 38 ετων εγγαμος με 3 παιδια εκ των οποιων τα 2 ειναι 10 ετων και το 3ο 10 μηνων..Με ενα στεγαστικο δανειο που εχει μπει στη ρυθμιση.
Εχω πτυχιο μηχανικου αυτοκινητων γνωριζω Αγγλικα πολυ καλα και τα Γερμανικα μου ειναι στο επιπεδο του Grundstuffe..Βεβαια εχω χρονια να τα δουλεψω και σε συζητησεις με γερμανους τους...χανω σχεδον τελειως.
Το ξεκινημα μου λοιπον με την γλωσσα θα εχει αρκετες δυσκολιες...
Το επαγγελμα μου τα τελευταια χρονια ηταν στον κλαδο του εμποριου στον τομεα της ανακυκλωσης του σκραπ.
Λοιπον τα ερωτηματα μου μιας και εδω και πολλααα βραδυα πριν πεσω για υπνο με βασανιζουν και ακρη δεν βρισκω..
Σπιτι συγγενη να με φιλοξενησουν στην Γερμανια για καμια 15 μερες υπαρχει και ειναι κοντα στην Φρανκφουρτη..
Σκεφτομαι να μεταβω μονος μου ετσι ωστε να βρω μια δουλεια και εν συνεχεια δημιουργωντας τις καταλληλες συνθηκες να ανεβασω την οικογενεια επανω( σημειωτεον δεν γνωριζει η συζυγος ουτε και τα παιδια φυσικα την γλωσσα)
Πως θα αντιμετωπισουν λοιπον τα πιτσιρικια μου (τα 2 μεγαλα ) την μεταβαση σε μια χωρα που δεν θα καταλαβαινουν τιποτα? Ο συζυγος της ξαδερφης της γυναικας μου(αυτος θα με φιλοξενησει) ο οποιος ειναι γερμανος επιμενει οτι εντος 1 χρονου θα τα μιλανε αρκετα καλα..
Πως βλεπετε παιδια τα δεδομενα που σας δινω? Απλα την γνωμη σας θα ηθελα οσο και αν ο καθενας μας τα βλεπει στην ζωη διαφορετικα.
Το γεγονος ειναι οτι εδω δεν μας βλεπω να χανουμε και πολλα... Στη χειροτερη ενα αυτοκινητο που θα αναγκαστω να το δωσω και ισως ενας μισθος των 600ε..
Αν ημουν μονος θα την ειχα κοπανησει σιγουρα, αλλα τωρα τα βαζω συνεχεια στη ζυγαρια μιας και ειναι και αλλοι πισω
Για πειτε ρε πατριωτακια..χιλια καλα να εχετε..
Comment
-
φίλε epaminondas καλησπέρα
αν και νέος στην γερμανία θα προσπαθήσω μέσα από την γνώμη μου και τις λίγες γνώσεις μου να σε βοηθήσω στις σκέψεις σου. κι εγώ καθότι μόνος μου δεν το σκέφτηκα και πολύ και έκανα το βήμα της μετακίνησης στην γερμανία.
όσο αφορά το επίπεδο των γερμανικών σου, και το δικό μου επίπεδο στο Grundstuffe είναι. Ξέρω από γραμματική και τον τρόπο που συντάσονται οι προτάσεις. όσο για το λεξιλόγιο με διάβασμα και με καθημερινή τριβή με την γλώσσα ολοένα και καλυτερεύει. σίγουρα το να ακούς γερμανους να μιλάνε στην αρχή είναι γολγοθάς αλλα πιστεύω με τον καιρό η κατανόηση γίνεται όλο και πιο εύκολη. σε λίγους μήνες θα μπορείς να συννενοήσαι σε αρκετά ικανοποιητικό επίπεδο.
όσο αφορά την δουλειά μπορείς να ψάξεις και μέσα από τις συζητήσεις εδω στο φορουμ τι συμβαίνει και κάποιες λεπτομέριες. και φυσικά το πρώτο ταξίδι να το κάνεις μόνος για να διαπιστώσεις το τι γίνεται. αν όντως έχεις συγγενείς που μπορούν να σε βοηθήσουν ακόμα καλύτερα, απλά για το δικό σου καλό θα σου έλεγα να μην στηρίξεις τα πάντα σε αυτούς, αλλά στις δικές σου δυνάμεις την επιμονή και την θέληση σου. μακάρι να λάβεις και το μέγιστο της βοήθειας από τους συγγενείς, όμως (χωρις να αναφέρομαι προσωπικά) δεν είναι πάντα και πολύ πρόθυμοι να βοηθάνε.
αν τελικά αποφασίσεις να κάνεις το μεγάλο βήμα και να μετακομίσετε οικογενειακώς, μπορείς να ψάξεις και για κάποια επιδόματα που νομίζω υπάρχουν για τα παιδιά. σε αυτό για να μην κάνω λάθος θα σε κατατοπήσουν κάποιοι με μεγαλύτερη εμπειρία στην χώρα και το πώς λειτουργεί η κοινωνική πρόνοια. το ίδιο και για τα σχολεία και την εκμάθηση της γλώσσας για τα παιδιά σου. σίγουρα είναι σε ηλικία που μαθαίνουν και θα τους είναι πιο εύκολο τώρα παρά σε πιο μεγάλη ηλικία.
απλά εγώ σου δίνω το έρισμα να ψάξεις το τι μπορεί να σου δώσει το κράτος πρόνοιας. μπορείς πάντα να απευθυνθείς και στην ελληνική κοινότητα της φρανκφούρτης ή σε όποια άλλη πόλη εν τέλει θα βρεις δουλειά και θα μείνεις.
κάνε το πρώτο βήμα να έρθεις και να δείς και μετά ζυγίζεις τα υπέρ και τα κατά. είναι δύσκολα σίγουρα, αλλά κάθε νέα αρχή είναι δυσκολή. μακάρι να είναι προς το καλύτερο για σένα και την οικογένεια σου.
Comment
-
Archer100, Gbarak, σας ευχαριστω θερμα..
Απλα να προσθεσω οτι.. απαντησεις μου ερχονται και απο δημοσιες υπηρεσιες..Πηγα στον οαεδ με ολα τα δικαιολογητικα για το οικογενειακο επιδομα τριτεκνιας και λογω του οτι εργαζομουνα σε οικογενειακη επιχειρηση με μειωμενο ενσημο( 310ευρω το μηνα εδινα) μου ειπαν οτι δεν δικαιουμαι τιποτα...
Και πολυ απλα για να μην αναθεματιζω αυτο το καταραμενο ελληνικο δημοσιο, απο το απολυτως τιποτα αναρωτιεμαι γιατι να μην μου δινανε εστω το επιδομα μειωμενο αντιστοιχα..?
Συγγνωμη για το εκτος θεματος αλλα η καθημερινοτητα μαλλον επισης διωχνει...
Comment
Comment