όπως σου είπα δεν έχω προσωπική εμπειρία από αυτό Από όσο γνωρίζω όμως δεν υπάρχει η δυνατότητα να μείνεις στην σχολή. Οι περισσότεροι νομίζω μένουν σε WG.
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Μετανάστευση στη Γερμανία 3
Collapse
X
-
Καλησπερα πρώτα ο Θεος 18 Οκτώβρη ανεβαινω Γερμανια αρχικά να δω εναν φίλο μου μένει εκει! Εχω στο μυαλό μου να βρω κάποια δουλεια οπουδήποτε γιατι πλεον στην Ελλαδα δεν υπαρχει τιποτα ουτε μέλλον γερμανικά δεν ξερω !
1)Σε αυτα τα εστιατόρια που προσφέρουν κ διαμονή τι ακριβως παίζεται πληρώνεις ενοίκιο;
2)Τα γραφεία που σου βρίσκουν την δουλεια παίρνουν ποσοστά καθε μηνα απο τον μισθό σου;
3)Τι έγραφα θα χρειαστώ αν βρω δουλεια εκει ;
Comment
-
Καλημέρα σας, ένας φίλος διατηρούσε στην Αθήνα ένα σουβλατζιδικο το οποίο έκλεισε πριν λίγο καιρό εξαιτίας πολύ υψηλής φορολογίας.Αποφασισε να μην ασχοληθει ποτέ ξανά επιχειρηματικά στην Ελλάδα. Διατηρει ένα ποσό κοντά στα 60.000 ευρώ.Είναι εφικτό να ανοίξει μια παρόμοια επιχείρηαη στην Γερμανία?Όποιος γνωρίζει,από που πχ μπορει να ξεκινησει να ψαχνει,τα βηματα που χρειαζονται θα βοηθούσε πολυ.Εγώ είμαι αυτή τη στιγμή στη Γερμανία οπότε θα μπορούσα ίσως και εγω να τον βοηθήσω κάπως.Ευχαριστω.
Comment
-
Με 60 χιλιάρικα στην Γερμανία ανοίγεις αλυσίδες με σουβλαντζίδικα, τα κέρδη θα είναι πολύ περισσότερα από την Ελλάδα. Επιλέγεις μια περιοχή, χωριό ή μέσα στην πόλη και το ανοίγεις, το θέμα είναι να είναι σε καλή μεριά, γιατί αν είναι τίποτα κρυμμένο, θα μπεις μέσα. Και το χειρότερο στην Γερμανία δεν κάνουν σουβλάκια όπως στην Ελλάδα, νομίζω αν το κάνεις με το παραδοσιακό τρόπο στην Ελλάδα και σαν μικρή ταβέρνα, θα βγάζεις πολύ περισσότερα. Εν τω μεταξύ όλοι οι Έλληνες επιχειρηματίες έχουν αλλάξει τα μενού τους, τα έχουν αναμείξει με την Γερμανική κουζίνα, μερικοί τα έχουν ανακατέψει με τουρκική και γερμανική.
Comment
-
ΚΑΛΗΣΠΈΡΑ ΣΕ ΌΛΟΥΣ ΣΆΣ!ΘΑ ΉΘΕΛΑ ΝΑ ΚΆΝΩ ΜΙΑ ΕΡΏΤΗΣΗ. ΈΧΩ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.ΜΙΛΑΩ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΣΕ ΕΠΊΠΕΔΟ Β2,ΙΤΑΛΙΚΑ ΚΑΙ ΆΠΤΑΙΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ. ΈΧΩ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΉΣΕΙ ΚΑΙ ΚΆΠΟΙΑ ΣΕΜΙΝΆΡΙΑ ΣΧΕΤΙΚΆ ΜΕ ΤΗ ΣΧΟΛΉ ΜΟΥ ΚΑΘΏΣ ΚΑΙ ΓΝΩΡΊΖΩ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΈΣ. ΤΙ ΠΙΘΑΝΌΤΗΤΑ ΈΧΩ ΝΑ ΒΡΩ ΔΟΥΛΕΙΆ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΠΟΛΎ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΈΡΩΝ
Comment
-
Originally posted by Anastasia la View PostΚΑΛΗΣΠΈΡΑ ΣΕ ΌΛΟΥΣ ΣΆΣ!ΘΑ ΉΘΕΛΑ ΝΑ ΚΆΝΩ ΜΙΑ ΕΡΏΤΗΣΗ. ΈΧΩ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.ΜΙΛΑΩ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΣΕ ΕΠΊΠΕΔΟ Β2,ΙΤΑΛΙΚΑ ΚΑΙ ΆΠΤΑΙΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ. ΈΧΩ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΉΣΕΙ ΚΑΙ ΚΆΠΟΙΑ ΣΕΜΙΝΆΡΙΑ ΣΧΕΤΙΚΆ ΜΕ ΤΗ ΣΧΟΛΉ ΜΟΥ ΚΑΘΏΣ ΚΑΙ ΓΝΩΡΊΖΩ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΈΣ. ΤΙ ΠΙΘΑΝΌΤΗΤΑ ΈΧΩ ΝΑ ΒΡΩ ΔΟΥΛΕΙΆ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΠΟΛΎ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΈΡΩΝ
Τα προσόντα που ζητούν είναι-πτυχίο σχετικό με τα παιδαγωγικά και μετά ανάλογα την περίπτωση , εργάζεσαι σαν νηπιαγωγός ή φροντιστής νηπίων.Tα πάντα ρει. - Ηράκλειτος.
Comment
-
Originally posted by Kleanthis View PostKαλησπέρα. Υπάρχει πολλή μεγάλη ζήτηση για κάλυψη θέσεων στα νηπιαγωγεία και βρεφονηπιακούς σταθμούς.
Τα προσόντα που ζητούν είναι-πτυχίο σχετικό με τα παιδαγωγικά και μετά ανάλογα την περίπτωση , εργάζεσαι σαν νηπιαγωγός ή φροντιστής νηπίων.
Comment
-
Καλησπέρα σας .
Είμαι 39 χρονών και εργάζομαι σε μια γερμανική εταιρία σε σχετικά καλή θέση. Έχω πτυχίο στα οικονομικά και τώρα κάνω το μεταπτυχιακό μου. Ο σύντροφος μου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Γερμανία και είναι πολύ πρόθυμος να επιστρέψει πάλι εκεί αφού στην Ελλάδα δεν πρόκειται να αλλάξουν τα πράγματα στα επόμενα χρόνια. Εγώ αν και πιστεύω ότι μου ταιριάζει πολύ ο τρόπος ζωής των Γερμανών δεν μιλάω σχεδόν καθόλου την γλώσσα και μου είναι πολύ δύσκολο να πάρω την απόφαση να φύγω επειδή θεωρώ ότι είμαι αρκετά μεγάλη για να μπορέσω να κάνω μια νέα αρχή και δεν ξέρω αν θα μου δινόταν και η ευκαιρία. Εκτός αυτού δεν έχουμε ακόμα παιδιά και αυτό ίσως να είναι επίσης ένα αρνητικό στην εύρεση εργασίας. Εκείνος μου λέει να μην το σκέφτομαι έτσι γιατί οι Γερμανοί έχουν εντελώς διαφορετική νοοτροπία πάνω στο θέμα αυτό. Με συγχωρείται αν σας κούρασα αλλά θα ήθελα την άποψη αυτών που το έχουν ήδη κάνει για το αν αξίζει τον κόπο. Ευχαριστώ
Comment
-
Originally posted by fairy View PostΚαλησπέρα σας .
Είμαι 39 χρονών και εργάζομαι σε μια γερμανική εταιρία σε σχετικά καλή θέση. Έχω πτυχίο στα οικονομικά και τώρα κάνω το μεταπτυχιακό μου. Ο σύντροφος μου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Γερμανία και είναι πολύ πρόθυμος να επιστρέψει πάλι εκεί αφού στην Ελλάδα δεν πρόκειται να αλλάξουν τα πράγματα στα επόμενα χρόνια. Εγώ αν και πιστεύω ότι μου ταιριάζει πολύ ο τρόπος ζωής των Γερμανών δεν μιλάω σχεδόν καθόλου την γλώσσα και μου είναι πολύ δύσκολο να πάρω την απόφαση να φύγω επειδή θεωρώ ότι είμαι αρκετά μεγάλη για να μπορέσω να κάνω μια νέα αρχή και δεν ξέρω αν θα μου δινόταν και η ευκαιρία. Εκτός αυτού δεν έχουμε ακόμα παιδιά και αυτό ίσως να είναι επίσης ένα αρνητικό στην εύρεση εργασίας. Εκείνος μου λέει να μην το σκέφτομαι έτσι γιατί οι Γερμανοί έχουν εντελώς διαφορετική νοοτροπία πάνω στο θέμα αυτό. Με συγχωρείται αν σας κούρασα αλλά θα ήθελα την άποψη αυτών που το έχουν ήδη κάνει για το αν αξίζει τον κόπο. Ευχαριστώ
Comment
Comment