Announcement

Collapse
No announcement yet.

Μετανάστευση στη Γερμανία 3

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by Akis_ View Post
    Χίλια ευχαριστώ για τις απαντήσεις,πολύ καλές οι σελίδες που μου έστειλες.Γίνομαι κουραστικός τώρα εχω μερικές τελευταίες ερωτήσεις.(δεν θελω να σε ταλαιπωρώ,οποτε βρεις χρόνο μου απαντάς).

Ευχαριστώ
    Χωρις να ειμαι ειδικος στο γερμανιας μπορω να σου μερικα γενικα πραγματα που ισχυουν σε ολες τι χωρες της Ευρωπης.
    Γενικα οι περισοτερες πρωτες δουλεις βρισκονται μεσω γραφειου, οι περισοτερες ειταιριες δουλευουν με συμβασεις πρωτον διοτι τους ερχεσαι πιο φτηνα κ δευτερον αν δεν τους κανεις μπορουν ευκολα στο τελος της συμβασεις να σε διωξουν χωρις αποζημιωσεις κτλ. Γενικα ο ορος μονιμη δουλεια δεν παιζει στο εξωτερικο κ αυτο κυριως γιατι υπαρχει μια κινητικοτητα των εργαζομενων απο μια εταιρια σε αλλη (ολοι ψαχνουν κατι καλυτερο). Στο τελος της συμβασης η εταιρια δεν εχει καμια υποχρεωση να σου βρει αλλη δουλεια.Κατι τετοιο μπορεις να κανεις αν γραφτεις σε γραφειο ευρεσης εργασιας, ξερω οτι στην ολλανδια υπαρχουν γραφεια που σε στελνουν απο δουλεια σε δουλεια (συνηθως 6 μηνες συμβασεις) κ εχουν υποχρεωση να σε πληρωνουν για οσο διαστημα δεν σου βρισκουν δουλεια.Αυτο βεβαια ισχυει για πτυχιουχους. 1.200 ευρω σε εργοστασιο δεν νομιζω να βρεις χωρις ομως να ειμαι απολυτος!

Comment

Καλησπερα σας...ειμαι στην Γερμανια εδω και 3 περιπου μηνες και μου ζητανε απο την ΑΟΚ το Ε104...Επειδη δεν εχω χρονο να κανω εξουσιοδοτηση για να μου στειλουν το εγγραφο μηπως γνωριζει καποιος αν μπορω να κανω ηλεκτρονικα την δηλωση απο την στιγμη που εχω τον κλειδαριθμο στο Ικα????

Comment

Καλησπέρα. Έχω πτυχίο και master και τώρα κάνω το τρίτο πτυχίο ξέρω αγγλικά γαλλικά και υπολογιστές.Γερμανικά δεν ξέρω.Πιστεύετε οτι θα μου βρεί κάτι ο γερμανικός ΟΑΕΔ;Το να μεταναστεύσουμε είναι ρίσκο.Εδώ στην Ελλάδα δεν πεινάμε ακόμη αλλά δεν μπορούμε άλλο να ζούμε μ'αυτή την κατάσταση.

Comment

Originally posted by alkistis View Post
          Καλησπέρα. Έχω πτυχίο και master και τώρα κάνω το τρίτο πτυχίο ξέρω αγγλικά γαλλικά και υπολογιστές.Γερμανικά δεν ξέρω.Πιστεύετε οτι θα μου βρεί κάτι ο γερμανικός ΟΑΕΔ;Το να μεταναστεύσουμε είναι ρίσκο.Εδώ στην Ελλάδα δεν πεινάμε ακόμη αλλά δεν μπορούμε άλλο να ζούμε μ'αυτή την κατάσταση.
          η γλωσσα θα σου λυσει τα χερια... χωρις γλωσσα ειναι δυσκολα γενικα. παλεψε ταχυρυθμα μαθηματα γερμανικων εστω να μπορεις να συννενοηθεις για τα πολυ βασικα... αν ξερεις την γλωσσα και εχεις και ολα τα υπολοιπα τοτε θα εχεις ευκαιριες πολλες.
          Better Think twice instead once

Comment

Σ'ευχαριστώ something.Θα πάω να γραφτώ στον ΟΑΕΔ και θα ξεκινήσω ταχύρυθμα και θα περιμένω κάτι να βρώ.

Comment

Originally posted by alkistis View Post
              Σ'ευχαριστώ something.Θα πάω να γραφτώ στον ΟΑΕΔ και θα ξεκινήσω ταχύρυθμα και θα περιμένω κάτι να βρώ.
              για αρχη αυτο.να ξερεις οι πιθανοτητες το να βρεις απο Ελλαδα στην Γερμανια ειναι λιγες αντιστροφα με το οταν εισαι εκει.Γιαυτο αν εχεις καποιον δικο σου για αρχη και μπορεις να μεινεις καποιο διαστημα ειναι σημαντικο!!Γλωσσα το Νουμερο ενα.μετα απο κει και περα ψαχνεις...... και εδω θα βρεις πως μπορεις να ξεκινησεις και αν εχεις δικο σου ατομο πανω και χωρις.. αν δεν εχεις κανεναν σιγουρα θα χρειαστεις καποια λεφτα στην αρχη αλλιως δεν θα μπορεις να κανεις την αρχη εδω.αν πιαστεις απο καπου μετα ολο και κατι θα γινει δεν μπορει...

Comment

Θέλω να μάθω όντας άνεργη στην Ελλάδα χωρίς να δικαιούμαι επίδομα ανεργίας αν πάρω βεβαίωση ανεργίας θα έχω έκπτωση σε φροντιστήριο γερμανικών στην Γερμανία;Μπορώ να γραφτώ στο vhs;Έχει τμήματα όλο το χρόνο;Θα δικαιούμαι επίδομα εφ'όσον συζώ με άτομο ο οποίος θα έχει καλό μισθό;Αυτό το άτομο πως μπορεί να με ασφαλίσει και ποια θα είναι η οικονομική επιβάρυνση;

Comment

kalhspera, to provlhma mou einai to ekshs
                  arxes septemvrh hr8a gia douleia sto amvourgo meta apo 2 evdomades omws ematha oti eimai eguos kai ekei arxisane ta provlhmata mou!
                  apofasisa loipon na arxisw na ftiaxnw ta xartia mou mias kai exw diplh uphkoothta germanikh kai ellhnikh, h istoria einai h ekshs gennhthika sto amvourgo 1985 apo mana germanida kai patera ellhna oi goneis mou tote den htan pantremenoi etsi sto pistopoihtiko gennhseos anagrafthka me to epitheto ths mhteras mou o pateras mou ekane thn anagnwrish sthn germania kai meta apo 2 evdomades gurisame sthn ellada kai ezhsa me to epitheto tou patera mou gurnontas loipon prin apo 2 mhnes pisw sthn germania thelisa na vgalw germanikh tautothta thn opoia mou vgalane alla me to onoma me to opoio gennhthika kai oxi me auto pou anagrafete se ola mou ta ellhnika eggrafa!to prwto epishmo xarti pou exw me thn allagh onomatos mou einai apo to politiko gamo twn goniwn mou 4 xronia meta thn gennhsh mou!mou lene oti den mou anagnwrizoun to ellhniko mou epitheto kai den mporw na katalavw ton logo gnwrizei kaneis kati?
                  euxaristw polu ek twn proterwn

Comment

επειδη βλεπω οτι γνωριζεις πολλα, θα ηθελα να σε ρωτησω εαν γνωριζεις τα ιδιαιτερα μαθηματα τι κοστος εχουν και αν γνωριζεις καποιον να μου συστησεις....Μενω Ντισελντορφ και εδω κ 3 μηνες κανω εντατικα μαθηματα σε ενα φροντιστηριο καθε μερα,απο 4 ωρες. Αλλα θα ηθελα να κανω ιδιαιτερα....Ευχαριστω εκ των προτερων!

ΑΑΑΑ....επισης δεν εχω ασφαλεια υγειας, εχεις κατι να μου προτεινεις??? Εκτος την ευρωπαικη καρτα η οποια στην ουσια δεν προσφερει τπτ.

Comment

Ο κάτοχος της Ευρωπαικης καρτας ασφαλισεις μπορεί να λαμβάνει παροχές σε είδος (ιατρικά αναγκαίες) έχοντας το δικαίωμα της απευθείας πρόσβασης στους παρόχους υπηρεσιών υγείας.Τι εννοέις δέν προσφέρει τίποτα?

Comment

[QUOTE=something;56872]Ο κάτοχος της Ευρωπαικης καρτας ασφαλισεις μπορεί να λαμβάνει παροχές σε είδος (ιατρικά αναγκαίες) έχοντας το δικαίωμα της απευθείας πρόσβασης στους παρόχους υπηρεσιών υγείας.Τι εννοέις δέν προσφέρει τίποτα?[

Εγω γνωριζω οτι ειναι μονο για επειγουσες καταστασεις, π.χ. μονο στα επειγοντα...για εξεταση ρουτινας και επισκεψη στο γιατρο δεν καλυπτει.

Comment

Ε ναι.Η θα πρεπει να σε ασφαλισει καποιος.privatversicherung νομιζω ειναι αρκετα ακριβες εκει και αν γνωριζω καλα πρεπει να εχεις μεγαλο εισοδημα για να ασφαλιστεις ιδιωτικα..
                          Private Krankenversicherung - Wer kann sich privat versichern?

Comment

Καλησπερα πατριωτακια ,σας παρακολουθω παρα πολυ καιρο και εχω διαβασει τα παντα σχετικα με την Γερμανια.
                            Θα ηθελα να σας κανω μια ερωτηση η γυναικα μου ειναι νηπιαγωγος στειλαμε βιογραφικο και μας απαντησαν θετικα για να παει για δουλεια στο Μοναχο και μας ειπαν οτι θα τις βρουν και σπιτι.Της δωσανε περιθωριο μεχρι τον Μαιο να περασει συνεντευξη.Οπως ειναι αναμενομενο ξεκινησε γερμανικα οπου η καθηγητρια της,της εχει πει οτι εχει παρα πολυ καλη προφορα για το επιπεδο που βρισκετε και οτι μεχρι τον Μαιο θα ειναι ετοιμη.
                            Εγω εχω τελειωσει ηλεκτρολογος μηχανολογος ΤΕΙ αλλα γνωση της γλωσσας δεν εχω.Εχω διπλωμα αυτοκινητου και φορτηγου.Σκεφτομαι να επεκτεινω το διπλωμα μου σε Δ και Ε κατηγορια.Γιατι βλεπω οτι υπαρχουν δουλειες σαν οδηγοι.Την γλωσσα θα την ξεκινησω το συντομοτερο δυνατον.Αυτα τα λιγα για να σας βαλω στο κλιμα.
                            Οι ερωτησεις τωρα ειναι οι εξης:
                            1)Που κυμαινονται οι μισθοι των νηπιαγωγων?
                            2)Θα μπορεσω με λιγα γερμανικα που θα μαθω να βρω καποια δουλεια σαν οδηγος εστω και part time για να συντηρουμαστε πιο καλα?
                            3)Μπορει καποιος να μου πει την αντιστοιχια των κατηγοριων του ελληνικου διπλωματος οδηγησης με το αντιστοιχο γερμανικο?
                            Σας ευχαριστω πολυ!!!

Comment

οι κατηγοριες ειναι οι ιδιες οτι εχεις στο Ελληνικο αντιστοιχα οι γερμανικες.οκ με στοιχειωδη γλωσσα ναι ... γνωριζω προσωπικα και ατομα που με σχεδον καθολου γλωσσα εχουν βρει δουλεια σαν οδηγοι με καλο μισθο... τωρα το να βγαλεις μεγαλης κατηγοριας διπλωμα στην Γερμανια θα σου στοιχισει πολυ περισσοτερα απο οτι εδω ειναι σιγουρο.Παρολα αυτα αν αποφασισεις να το βγαλεις στην Γερμανια μπορεις να δωσεις εξετασεις και στην Ελληνικη γλωσσα νομιζω και τα μαθηματα επισης! Μια γνωστη μου που ειναι δασκαλα δημοτικου σε Γερμανικο σχολειο παντρεμενη με 1 παιδι παιρνει γυρω στα 1600 ευρω καθαρα.. ειναι περιπου 4 χρονια στην δουλεια

Comment

Καταρχην να σε ευχαριστησω για την αμεση απαντηση σου.Δεν ξερεις τι δυναμη μου εδωσες.Μαλλον δεν το διευκρινησα σωστα στην ελλαδα θα βγαλω και Δ και Ε κατηγορια.Δηλαδη το Β κατηγοριας ειναι Β γερμανικο το Γ κατηγοριας ειναι C το Δ ειναι D γερμανικο?Γιατι σε αγγελειες που κοιταξα για οδηγους τα εχουν καπως περιεργα.

Comment

Working...
                                X