Announcement

Collapse
No announcement yet.

Μετανάστευση στη Γερμανία 3

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Καλησπερα.. Επειδη μου ζητανε 2 χαρτια και το μυαλο μου εχει κολλησει... Το απολυτηριο λυκειο και το πτυχιο μου απο ιεκ.. Αυτα παω πρωτα στην Κατεχακη για σφραγιδα Χαγης και μετα στην Αριωνος για μεταφραση; Ή τα παω κατευθειαν στην Αριωνος για μεταφραση;
    Βοηθηστε παιδια γιατι μπλοκαρισα και με πιεζουν επανω για το συντομοτερο δυνατο για την bewerbung.
    Ευχαριστω

Comment

Πρωτα η Χαγη και μετα η μεταφραση. Ηρεμησε και ολα θα καθαρισουν.... Αλλα εισαι σιγουρος οτι χρειαζεσαι την Χαγη για αυτά?

Comment

Orpheus σευχαριστω..ο συγγενης μου επανω μου ειπε οτι χρειαζεται geglaubig το πτυχιο και το υπεθεσα ετσι.. Θα καλεσω εκει να μαθω για να μην τρεχω χωρις λογο... Σευχαριστω και παλι

Comment

Λοιπον, ενδεχομενως δεν ειναι σωστη η θεση που γραφω σχετικα, αλλα απο το καθολου, καλυτερα προς ενημερωση των υπολοιπων να γραψω εδω..
          Για Γερμανικη μεταφραση 3ος οροφος Αριωνος 10, και ενας υπαλληλος εκει(ευγενεστατος) μου εξηγησε οτι συνηθως τα εγγραφα που προοριζονται για το Γερμανικο δημοσιο οφειλουν να εχουν σφραγιδα apostille.. Σε ιδιωτικο δικαιο θα πρεπει να πεσεις σε στραβοξυλο για να στο ζητησουν.. Εγω τα εδωσα για μεταφραση χωρις την σφραγιδα με κοστος 14€ την σελιδα στην κατ επειγουσα διαδικασια.συγγνωμη αν κουρασα αλλα καλο ειναι αν καποιος ψαξει να τα βρει μπροστα του..

Comment

Originally posted by epaminondas View Post
            ενας υπαλληλος εκει(ευγενεστατος) μου εξηγησε οτι συνηθως τα εγγραφα που προοριζονται για το Γερμανικο δημοσιο οφειλουν να εχουν σφραγιδα apostille.. Σε ιδιωτικο δικαιο θα πρεπει να πεσεις σε στραβοξυλο για να στο ζητησουν.. Εγω τα εδωσα για μεταφραση χωρις την σφραγιδα με κοστος 14€ την σελιδα στην κατ επειγουσα διαδικασια.
            Καταργείται το Apostille στα δημόσια έγγραφα

EUROPA - PRESS RELEASES - Press release - Καταργούνται οι δαπανηρές και γραφειοκρατικές σφραγίδες για τα δημόσια έγγραφα – η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λαμβάνει μέτρα περιορισμού της υπερβολικής γραφειοκρατίας σε όλα τα κράτη μέλη
            It’s simple. When someone does something nice for you, you pay it forward and do an act of kindness for someone else.

Comment

Αυτο κι αν ηταν καλο νεο.. Σευχαριστω πολυ..
              Οχι τιποτα αλλο.. Αλλα απ οτι καταλαβα για αυτη την σφραγιδα πρεπει καποιος να φερει γυροβολια την Αθηνα κανα 2-3 φορες..

Comment

Σκεψου να μενεις και εκτος Αθηνας ... εκει να δεις γλεντια ... εξουσιοδοτηση στον κουριερ ο οποιος θα περιμενει στην ουρα και θα πληρωθει και γι αυτο , αιτησεις , αγενεστατες απαντησεις στα τηλεφωνα κλπ κλπ

Comment

Originally posted by epaminondas View Post
                  Αυτο κι αν ηταν καλο νεο.. Σευχαριστω πολυ..
                  Οχι τιποτα αλλο.. Αλλα απ οτι καταλαβα για αυτη την σφραγιδα πρεπει καποιος να φερει γυροβολια την Αθηνα κανα 2-3 φορες..
                  χα! να ηταν μονο η Αθήνα!! εμεις μεχρι Λειβαδια φτασαμε για να μας ξαναστείλουν Αθήνα!!! ουτε σουβλάκι δεν προλάβαμε....

Comment

Kαλησπερα σε ολους. Γνωριζει καποιος να μου πει αν στη Γερμανια ως οδηγος νταλικας σε εταιρεια δικαιουσαι 14 μισθους το χρονο,δηλαδη δωρα κλπ?

Comment

απο όσο ξέρω στη Γερμανια υπάρχουν 13 μισθοι και αυτό όχι σε όλες τις εταιρίες αλλα αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος

Comment

Εγώ από αυτά που έχω καταλάβει είναι στην Γερμανία δεν έχει 13ο μισθό, συνήθως το συμβόλαιο σου γράφει το ποσό που θα πάρεις το χρόνο. Αν θέλεις του λες από τον μηνιαίο σου μισθό να σου κόβει κάτι και να τα πάρεις στο τέλος του χρόνου σαν "δώρο" . Κάποιο άλλοι μου έχουν πει οτι κανονίζουν με τους εργοδότες τους, αν θα πάρουν μια μικρή άυξηση στον μισθό ή δωρο Χριστουγέννων (που και πάλι το ίδιο ποσό βγαίνει).

Comment

καλημερα ο αντρας μου ειναι οδηγος, αυτοι οι μισθοι δεν παιζουν εδω, τι ειναι το δωρο χριστουγεννων πασχα και αδειας εδω?
                          απλα μετα απο καθε 1 η δυο χρονια και αναλογα στην εταιρεια που εισαι θα παιρνεις και μια σχετικη αυξηση (μη φανταστεις τρελα πραγματα... σχετικη!!!)

Comment

Καλημερα.Σας ευχαριστω για τις απαντησεις.Η αληθεια ειναι οτι μου προτειναν δουλεια στη Φρανκφουρτη ως οδηγος, 6 ημερες την εβδομαδα για 2200 ΕΥΡΩ καθαρα και το σκεφτομαι...

Comment

Originally posted by spirosscania View Post
                              Καλημερα.Σας ευχαριστω για τις απαντησεις.Η αληθεια ειναι οτι μου προτειναν δουλεια στη Φρανκφουρτη ως οδηγος, 6 ημερες την εβδομαδα για 2200 ΕΥΡΩ καθαρα και το σκεφτομαι...
                              Καλημέρα spirosscania,

Δηλαδή σου δίνουν συμβόλαιο 44000€/χρόνο, ε? Έχεις συμβόλαιο στα χέρια σου? Προφανώς απο κάποιο γραφείο ε? Παίδες θα το ξαναπώ και θα το ξαναπώ για να μην χτίζετε παλάτια πάνω στην άμμο στην Γερμανία όταν σου κάνουν πρόταση εργασίας σου λένε ΜΕΙΚΤΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ! Δεν υπάρχει περίπτωση να σου πούν ΠΟΤΕ ΚΑΘΑΡΑ. Που ξέρουν αυτοί αν είμαι παντρεμένος/χωρισμένος με πόσα παιδιά κτλ. Εγώ το ξαναλέω ΠΡΟΣΟΧΗ στο τι ακούτε και απο ποιόν το ακούτε. Πάντα να ζητάτε ΠΟΣΑ ΜΕΙΚΤΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ και τι περιλαμβάνετε σε αυτά (δηλαδή μισθοί, ίσως δώρο χριστουγένων, άδειας κτλ) όλα τα άλλα είναι για εντυπωσιασμό και μόνο.
                              It’s simple. When someone does something nice for you, you pay it forward and do an act of kindness for someone else.

Comment

Working...
                              X