Announcement
Collapse
No announcement yet.
Μετανάστευση στη Γερμανία ;
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Θέλω και εγώ να δώσω το ''στίγμα'' μου για να δω, αν κάποιος μπορεί να με βοηθήσει.
Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας (ιδιοκτήτης φορτηγού δημοσίας χρήσης) αλλά οι δουλειές πάνε από το κακό στο χειρότερο.
Έχω λοιπόν δίπλωμα Γ ' κατηγορίας και άδεια επαγγέλματος οδικού μεταφορέα.
Επίσης έχω άδεια ασκήσεως επαγγέλματος μηχανικού αυτοκινήτου (δούλευα 7 χρόνια στη MERCEDES σε φορτηγά).
Απολυτήριο τεχνικής επαγγελματικής σχολής και LOWER στα Αγγλικά.
Είμαι 33 ετών και ενδιαφέρομαι για κάτι αντίστοιχο με τα άνωθεν. Ευχαριστώ
Comment
-
Μετα απο 5 χρονια στην Γερμανια
Καλημέρα σε όλα τα πατριωτάκια
Θα προσπαθήσω να βοηθήσω και εγώ όσο μπορώ για το θέμα της Γερμανίας.
Τα παρακάτω όλα είναι προσωπικές εμπειρίες και διαδικασίες που έκανα εγώ και δεν ξέρω αν κατά πόσο και ποια ισχύουν ακόμα. Οπότε προσοχή δεν θέλω να πάρω κάποιον στον λαιμό μου απλός να βοηθήσω.
Λοιπόν είμαι κάτοικος Νυρεμβέργης τα τελευταία 5 χρόνια όταν έφτασα εδώ μαζί με την γυναίκα μου ήρθα μόνο με την Ταυτότητα (με τους λατινικούς χαρακτήρες) δηλώθηκα μόνο με την ταυτότητα άλλα χρειάζεται να έχεις διεύθυνση κατοικίας δεν είναι υποχρεωτικό να έχεις ενοικίαση εσύ σπίτι, μπορείς σε κάποιου συγγενή η του εργοδότης σου.
Εγώ στη αρχή δηλώθηκα ότι μένω με μια θεία μου που όντος έμενα εκεί άλλα δεν μου ζήτησαν και κάποιο χαρτί απλώς υπέγραψα την δήλωση .
Μέσα σε ένα μήνα βρήκα σπίτι έφυγα και απλώς πήγα και άλλαξα την διεύθυνση κατοικίας και πήρα το καινούργιο χαρτί.
Και αυτό γίνεται κάθε φορά που αλλάζεις σπίτι.
Το διαβατήριο το έβγαλα εδώ στην Νυρεμβέργη τότε ακόμα μπορούσες τώρα βγαίνουν στο Μόναχο η διαδικασία εδώ είναι οι ίδια με την Ελλάδα για να πάρεις διαβατήριο άλλα είναι πολύ δαπανηρή γιατί για πάρεις το πιστοποιητικό γεννήσεως ας πούμε πρέπει να επικοινώνησης με τον δήμο σου να το στείλουν με φαξ στο προξενείο και το πληρώνεις μονο για το πιστοποιητικό γεννήσεως αν δεν κάνω λάθος 17€, και όλα τα χαρτιά πάνε κάπως έτσι, όποτε αξίζει να έρθεις με το διαβατήριο έτοιμο και να μην έχεις και άλλα τρεξίματα με όλο το υπόλοιπο άγχος. Η ταυτότητα περνάει κανονικά παντού είναι επίσημο εγγραφώ και δεν μπορούν να σου πουν κάτι το αντίθετο απλός επειδή είναι μισή ελληνική μισή αγγλική δυσανασχετούν και σε πρήζουν μέχρι να βρουν τη λέει.
Εργασία.
Η πρώτη μου δουλειά ήταν σε εστιατόρια όπως και τον περισσότερων που έρχονται και δεν ξέρουν την γλώσσα γιατί άλλου δεν μπορείς να συνεννοηθείς και με τα αγγλικά είναι περίεργη δεν δέχονται να μιλήσουν ενώ η περισσότερη γνωρίζουν, βέβαια μετά από πολύ πρήξιμο θα εμφανιστεί κάποιος που ξέρει αγγλικά η κάποιος Έλληνας γιατί υπάρχουμε σε πολλά σημεία χωμένη.
Στα εστιατόρια που δούλεψα ήταν 3 μέσα σε τρεις μήνες όλα πάνω κάτω έχουν τα ίδια ωράρια ξεκινάς κάπου στις 10 το πρωί και τελειώνουν 22:00 με 23:00 με ένα ενδιάμεσο διάλειμμα 2-3 ώρες το μεσημέρι.
Οι μισθοί είναι περίπου στα 1000€ ανάλογος το μαγαζί και τι δουλειά έχουν.
Από το πρώτο εστιατόριο έφυγα γιατί ο ιδιοκτήτης λόγου οικονομικών προβλημάτων που είχε δεν ήθελε να με δηλώσει ούτε με το κατώτερο που είναι τα 400€ ώστε να έχω εγώ η γυναικά μου και τα παιδιά μου ασφάλεια υγείας.
Από το δεύτερο έφυγα γιατί έπεσα σε μια περίπτωση που ήθελε η αφεντικίνα μέσα σε ένα μήνα να γίνω μάγειρας και να κρατάω το μαγαζί κάτι που ήταν αδύνατο γιατί ξέχασα να αναφέρω σε όλοι μου την ζωή είμαι φορτηγατζής και δεν είχα ακουμπήσει ούτε ποτήρι να πλένω στην ζωή μου.
Από το τρίτο και τελευταίο με έδιωξαν γιατί τόλμησα και αρρώστησα και δεν μπόρεσα να πάω για δουλειά.
Βέβαια καλά έκανε και με έδιωξε γιατί έτσι κατάφερα και βρήκα δουλειά σε φορτηγό με Έλληνα ιδιοκτήτη και άρχισα να πατάω στα πόδια μου.
Τώρα τα παρακάτω θα είναι για τους φορτηγατζήδες κυρίως και μετά θα ξανά γυρίσω στα γενικά
Η δουλειά στο φορτηγό για μένα ήταν εύκολη γιατί γνώριζα το αντικείμενο εργασίας.
Η δουλειά ήταν ταξίδια Γερμανία - Ελλάδα κατά κύριο λόγο άλλα και σε όλοι την Ευρώπη.
Για μένα ήταν όπως είπα εύκολη άλλα για τη γυναίκα μου και τα δυο παιδιά μου ήταν σακάτεμα για έπρεπε να βρουν μόνοι τους την άκρη για όλα γιατί εγώ περνούσα σχεδόν κάθε δυο εβδομάδες από το σπίτι ίσα ίσα για να τους δω. (Βοήθεια από τους συγγενής δεν υπήρχε γιατί μετά από ένα μήνα βαρεθήκαν)
Αυτό κράτησε για δυο χρόνια και μετά άλλαξε σε εσωτερικές μεταφορές σε όλοι την Γερμανία ώστε τουλάχιστον να είμαι τα σαββατοκύριακα στο σπίτι μου.
Πριν από 6 μήνες ξανά άλλαξε και τώρα είμαι κάθε απόγευμα σπίτι μου και τα σαββατοκύριακα.
Λέω παντού άλλαξε γιατί αφεντικό εδώ και 4,5 χρονιά έχω το ίδιο απλός άλλαξα διαδρομές.
Και αυτό άργησε τόσο πολύ να γίνει λογού το ότι δεν ήξερα την γλωσσά και μέσα στο φορτηγό τα πρώτα 2 χρονιά μάθαινα λέξη λέξη κάθε μια δυο εβδομάδες. Αυτή την στιγμή τα γερμανικά μου για την δουλειά μου είναι καλά και μπορώ και συνεννοούμαι άλλα θέλω πολύ δουλειά ακόμα.
Μισθοί
Στα πρώτα δυο χρόνια πληρωνόμουν με το δρομολόγιο ήταν μια καλή κατάσταση όταν είχε πολύ δουλειά υπήρχαν μήνες που ξεπέρασα τα 3000€ άλλα ξέχναγα πως ήταν το σπίτι.
Βέβαια υπάρχουν πολλά έξοδα γιατί κυριολεκτικά ζεις στο δρόμο.
Όταν γύρισα στα εσωτερικά σε όλοι την γερμάνια ο μισθός σε φορτηγό 40 τόνους είναι περίπου στα 2000-2500€.
Τους τελευταίους 6 μήνες λόγου εμπειρίας και το ότι εδώ και 4,5 χρόνια δεν έχω δώσει το παραμικρό δικαίωμα στην δουλειά μου και πιστέψτε έχω φτάσει κάμποσες φόρες στο να θέλω να δείρω κάποιον συνεργάτη η το αφεντικό μου το ίδιο(φυσικά έκανα τον Μ@@@@@α) κατάφερα να πάρω μια πολύ εύκολη διαδρομή και να είμαι στα 2350€ τον μηνά.
Δεν μου έρχεται κάτι άλλο συγκεκριμένο στο μυαλό άλλα θα προσπαθήσω να απαντήσω σε όλες της ερωτήσεις πάνω στο φορτηγό και τη χρειάζεται κάποιος εδώ για να δουλέψει. Φυσικά το κύριο και σημαντικότερο είναι το δίπλωμα και κανονίστε όσοι θέλουν να έρθουν εδώ για τέτοια δουλειά να έχουν όλες της κατηγορίες διπλώματος γιατί εδώ είναι πραγματικά πανάκριβα. Ενδεικτικά από την Β κατηγορία δηλ. απλό δίπλωμα που έχουν όλοι για να πάρεις την Γ (C εδώ) το κόστος είναι κάπου στα 3500€ και χρειάζονται κάποιοι μήνες για να βγει.
Πίσω στα γενικά θέματα.
Κόστος ζωής ενδεικτικά με βάση την δίκη μου ζωή.
Σπίτι 75 τμ.
Ζω εδώ τα τελευταία 2,5 χρονιά.
2 Κρεβατοκάμαρες μέτριες προς μεγάλες
Σαλόνι αρκετά μεγάλο
Κουζίνα μέτρια προς μικρή
Μπάνιο μικρο
Χολ.
Ενοίκιο 465€ μαζί με τα κοινόχρηστα και το νερό (έρχονται επιπλέον περίπου 200€ τον χρόνο στο κλείσιμο όποτε προσθέστε κάνα 20€ ακόμα στον μηνά)
Ρεύμα-Γκάζι 130€ τον μηνά (αυτά είναι μαζί με την θέρμανση και το ζεστό νερό)
Στο κλείσιμο του έτους την πρώτη χρονιά έδωσα 90€ επιπλέον και την δεύτερη πήρα 44€ πίσω.
Τηλεφωνία (Σταθερό,2 κινητά,ίντερνετ,τηλεόραση)
από 150-200€ τον μηνά.
Φυσικά τα παραπάνω ποικίλουν αναλόγως με την χρήση που κάνει ο καθένας.
Όπως και τα ενοίκια ποικίλουν ανάλογος τη περιοχή σε τι κατάσταση είναι η οικοδομή και το διαμέρισμα αν έχει μετρό κοντά και πολλά άλλα.
Θα συνεχίσω αργότερα με περισσότερες λεπτομέρειες και για όσα περισσότερα μπορώ.
Φυσικά τα σημαντικότερα θα βγουν με ερωτήσεις.
Συγνώμη αν το κείμενο είναι μεγάλο και κουράζει και από τους υπευθύνους από το φόρουμ αν έχω κάνει κάτι λάθος.
Comment
-
Μετα απο 5 χρονια στην Γερμανια Συνεχεια...
Λοιπόν μετά από ένα καλό γευμα
Κάναμε ένα καλό φραπέ και συνεχίζω.
Έψαξα να βρω καμιά απόδειξη από Σούπερ Μάρκετ ώστε να σας έγραφα τεκμηριωμένα τιμές από συγκεκριμένα προϊόντα ώστε να τα συγκρίνεται άλλα δεν βρήκα θα βρω μέσα στην εβδομάδα και θα της μεταφέρω εδώ.
Σε γενικές γραμμές το κόστος τροφίμων είναι φτηνό αρκεί να ψάχνεις, υπάρχουν είδη για όλα τα γούστα και τσέπες και πιστεύω με μια καλή διαχείριση του τεφτεριού βγαίνει μια χαρά αρκεί να ξεχάσουμε την συνήθεια που είχαμε και είχα και εγώ και πηγαίναμε στα Καρφουρ γεμίζαμε 3 καρότσια αφήναμε ένα μισθό και μετά μια εβδομάδα πηγαίναν όλα στα σκουπίδια.
Κάπνισμα
Πιστεύω απασχολεί πολλούς γιατί το κόστος είναι μεγάλο άλλα υπάρχει λύση
Λοιπόν ένα πακέτο τσιγάρα Marlboro μεγάλο με 28 τσιγάρα κοστίζει αυτή την στιγμή 6,90€ βγαίνει δηλαδή
περίπου 0,24€ το κάθε τσιγάρο, Δηλαδή το 20αρι πακέτο το ελληνικό στοιχίζει εδώ κάπου στα 4,95€.
Η λύση που κάνω εγώ και δεν καταστρέφομαι οικονομικά γιατί καπνίζει και η γυναικά μου και φτάσαμε στα 500€ τον μηνά σε τσιγάρα.
Υπάρχουν κάποια μεγάλα κουτιά καπνοί Marlboro (και σε πολλές άλλες μάρκες)
και έτοιμα άδεια τσιγάρα δηλαδή είναι το φίλτρο μαζί με το άσπρο χαρτί απλός είναι άδειο.
Λοιπόν το κόστος για αυτή την ιστορία έχει ως εξής
Ένα κουτί καπνού κοστίζει 14,95€ και είναι 140γραμ.
Ένα κουτί με 200 φίλτρα κοστίζει περίπου στο 1,5€ ανάλογος το μαγαζί άλλα η διάφορες είναι μικρές.
Βγάζει περίπου στα 150-160 τσιγάρα το κουτί δεν έχω καταφέρει να βγάλω παραπάνω αν και αυτί γράφουν ότι βγάζει 210 τσιγάρα.
Κόστος ανά τσιγάρο με 150 τσιγάρα το κουτί έρχεται περίπου στα 0,11€ δηλαδή το 20αρι πακέτο εδώ κοστίζει 2,20€ φτηνότερο και από Ελλάδα.
Άλλα έχει διαδικασία εγώ και η γυναικά μου καπνίζουμε έτσι εδώ και 1,5 χρόνο περίπου και αυτή την στιγμή για να φτιάξουμε μαζί στα 150 τσιγάρα μας παίρνει μισή ώρα με 45 λεπτά.
Ξέχασα χρειάζεται ένα μηχανάκι μικρο με κόστος περίπου 10€.
Λοιπόν δεν μου έρχεται κάτι άλλο αυτή την στιγμή θα επανέρχομαι συχνά ότι θέλετε ρωτάτε και όπου μπορώ βοηθάω.
Comment
-
Originally posted by synnefaki View Postμπραβο Χουλιο!
Επιτελους ηρθε ενισχυση. Να εισαι καλα!
Αν θελεις γραφεις και λινκ απο εταιρειες που γνωριζεις Speditionunternehmen και τα διαδικαστικα για να πιασεις δοτλεια. Πχ εκανες μεταφραση μονο το διπλωμα σου κτλ
Καλη βδομαδα
Λοιπόν το δίπλωμα μου δεν το έκανα τίποτα απλός το πήγα στο αντιστοιχώ υπουργείο συγκοινωνιών εδώ το κατέθεσα και σε 6 εβδομάδες μου έδωσαν το γερμανικό. Παίρνει τόση διαδικασία γιατί πρέπει να περιμένουν να πάρουν απάντηση από Ελλάδα αν είναι γνήσιο και όχι πλαστό.
Άλλα αυτή την στιγμή επειδή και τα διπλώματα στην Ελλάδα είναι κάρτες πλέον δουλεύεις και με το ίδιο δίπλωμα το ελληνικό χωρίς να το αλλάξεις.
Αν πας και το αλλάξεις της 6 εβδομάδες που παίρνει για να πάρεις το γερμανικό σου δίνουν ένα χαρτί με το οποίο μπορείς και δουλεύεις κανονικά απλός μέσα στην γερμάνια δεν μπορείς να βγεις στο εξωτερικό.
φυσικά όλα αυτά ήταν πριν 5 χρονιά και ελπίζω να ισχύουν και τώρα θα ρωτήσω αν βρω κάνα νεοφερμένο και θα σας πω.
Όσο για αγγελίες πρέπει να κάτσω να ψάξω να βρω δεν τις έχω χρησιμοποίηση πότε.
Μεταξύ συζητήσεων φορτηγατζήδων υπάρχει τεράστια ζήτηση γιατί έχουν ξεφύγει πραγματικά το να βγάλεις επαγγελματικό δίπλωμα και συνεχώς μειώνονται οι νέοι οδηγοί ενδεικτικά το να βγάλει κάποιος επαγγελματικό δίπλωμα για συρόμενο που τα λέμε στην Ελλάδα αν δεν έχεις καμιά κατηγορία δηλαδή ξεκινήσεις από την Β κατηγορία για να φτάσεις στην Ε το κόστος αγγίζει τα 6000€ αν τα περάσεις όλα κατευθείαν και θα χρειαστεί κάπου στους 4-6 μήνες. (Και λαδώματα δεν υπάρχουν)
Πριν 6 μήνες φίλος έψαχνε δουλειά και μου είπε πως μόνο στην Νυρεμβέργη αυτοί την στιγμή ζητάνε περίπου 2500 οδηγούς φορτηγού σε όλες της κατηγορίες και αυτό είναι γενικά σε όλοι την Γερμάνια.
Comment
-
πρωτες εντυπωσεις απο γερμανια...
Καλησπερα πατριωτακια...
Οι γονεις μου εχουν 5 μερες στη γερμανια,στην πολη straubing κοντα στο μοναχο.η δουλεια στο εστιατοριο ειναι πολλη και περνας απο διαφορα ποστα στην κουζινα.
Η αγορα ειναι φθηνη,αφου βρισκεις παντελονια με 5 ευρω και σαμπουαν με 2 ευρω για παραδειγμα.
Επισης το κλιμα αυτην την περιοδο στην πολη αυτη θυμιζει ελλαδα.
Ηθελα να ρωτησω αν μπορεις να αγορασεις με δοσεις πχ ενα λαπτοπ στη γερμανια,εννοω αν θελει να προσκομισεις καποιο χαρτι και πως μπορεις να εχεις ιντερνετ με φλασακι;κοστιζει πολυ;
Comment
-
Originally posted by xoylio1978 View PostΚαλημέρα σε όλα τα πατριωτάκια
Θα προσπαθήσω να βοηθήσω και εγώ όσο μπορώ για το θέμα της Γερμανίας.................................
Έλπίζω να τα πούμε ξανά με ερωτήσεις αν φυσικά δε σου γίνομαι βάρος
Comment
-
Originally posted by ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΕΩ View PostΦίλε μου σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες σου ήταν πολύ χρήσιμες για να μπω στο κλίμα.
Έλπίζω να τα πούμε ξανά με ερωτήσεις αν φυσικά δε σου γίνομαι βάρος
Comment
-
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΧΟΥΛΙΟ!ΜΙΛΑΩ ΣΕ ΣΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΤΕΛΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΑΝΕΒΑΙΝΩ Κ ΕΓΩ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ!ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΝ ΤΑΧΕΙ ΛΙΓΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ Κ ΜΕΤΑ ΘΑ ΚΑΝΩ ΚΑΝΑ 2 ΕΡΩΤΗΣΟΥΛΕΣ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ...ΒΑΣΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΓΡΑΦΩ Κ ΓΙΝΟΜΑΙ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟΣ ΔΕΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΧΩ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ ΠΡΙΝ ΚΑΜΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ link ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΧΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟ hammer...για κανα 2 μηνες θα μενω σε ενα χωριο 15 χλμ εξω απτην νυρεμβεργη το leerstetten κ μου χουν βρει κ δουλεια οι φιλοι μου σε εργοστασιο για αρχη κ μαθαινοντας την γλωσσα βλεπουμε...αυτο που θα θελα να σε ρωτησω ειναι..
α.αν παιρνεισ ενα μισθο στα 1600 ευρω βγαινεις για να νοικιασεις κανα σπιτι?βασικα σιγουρα βγαινεις κ εννοειτε καλητερα απο ελλαδα κ απο οτι εχω δει κ εχω μαθει κ εκει παιζει ρολο η παλαιοτητα,η περιοχη κ το τι θελει ο καθενας αλλα σε γενικες γραμμες πες οτι νοικιαζεις 1 σπιτι στα 60-70 τ.μ με μια συνδεση ιντερνετ κ ολα ταλλα κλασικα(θερμανση,φως,νερο,τηλ) κ αν βαλεις κ σουπερ μαρκετ για 1 ατομο ποσο περιπου θα βγαινει?με 900 ολα δεν θα βρω?αν παω σε κανα χωριο πιο εξω δεν ειναι λιγο πιο φθηνα?ετσι εχω καταλαβει...οποτε πανω κατω αν σου φευγει ενα 1000 ευρω στα εξοδα με τα 600 την βγαζεις?με λιγα λογια αν μπορεις πες μου με 1 μισθο των 1600 πως θα μου βγαινουν περιπου τα εξοδα..?
β. θα ανεβω με ταμαξι μου διοτι ειναι τεσσαρων χρονων (60000) ευτηχως το ξεχρεωσα κ γενικως ειναι σε καλη κατασταση κ καινοουργιο.βασικα κ να θελα στην ελλαδα να το πουλησω δεν παιζει με τιποτα!δεν υπαρχει φραγκο!οποτε λεω να ερθω μαυτο και να το κρατησω οσο μπορω...οποτε ξερω οτι τον χειμωνα αλλαζουν λαστιχα κ υπαρχει νομος απο 1 δεκεμβριου...σωστα?στο περιπου για ενα αμαξι 1600 κυβικα,16αρες ζαντες στα ποσα λεφτα θα μου βγουν?επισης πρεπει να κανω κατι με το διπλωμα?δλδ πρεπει να παω εδω στο υπουργειο να μου το μεταφρασουν πριν ανεβω η γινεται κ εκει?
γ. θα σου ειμαι υποχρεος αν μου απαντησεις κ ελπιζω να σε γνωρισω κ απο κοντα καποια στιγμη γιατι κ εγω εκει θα ρθω για πεμπτη φορα αλλα πλεον κ μονιμη χααχα
τελος θα θελα μαζι με σενα να ευχαρηστησω κ το synnefaki γιατι ειναι πολυ σημαντικο για εμας που μας βοηθατε κ ευχομαι τα καλυτερα σε σας κ τις οικογενειες σας!ευχαρηστω..
Comment
-
Kαλημερα και από μένα. Είμαι καινουριος και ψάχνομαι να φύγω γερμανία με την κοπέλα μου, Είμαι 25 χρονών και είμαστε και οι δυο πτυχιουχοι γυμναστες, αλλα στην Ελλάδα μέλλον δεν έχει και όπου βρίσκω 400-500 ευρω ανασφάλιστος. Σκεφόμαστε να βρούμε κάποιο εστιατόριο-μπαρ για αρχή μεχρι να μάθουμε την γλωσσα. Υπάρχουν δουλειες πάνω, πως είναι τα πράγματα?
Comment
-
συγνωμη χαμερ αλλα ρωτας αν βγαινεις ενα ατομο με 1600 τον μηνα?ειναι δυνατον να μην βγαινεις?εδω εμεις θα παμε 4 ατομα με 800 και θα το παλεψουμε.ειναι οπως ακριβως τα λες.αν θες την σπιταρωνα με τις χλιδες και καθε μερα στα γουστα και να αγοραζεις και οτι σ αρεσει ε τοτε οχι..αλλα με τετοιον μισθο οπου κι αν εισαι στον κοσμο και ζεις φυσιολογικα μια χαρα φτανουν και περισσευουν..φιλικα παντα..
Comment
Comment