Νικολέττα!!Σου γράφω τις περιοχές που μου ζήτησες στα σουηδικα απο malmo!Λοιπόν, ειναι :Dammfri, Rosengord και οι περιοχές με πολλούς άραβες προς αποφυγή ειναι: Sofielund και Molevongen,πάνω απο το ο έχει δύο τελίτσες!
Ντάμμφρι ..το ξαναγράφω στα ελληνικα γιατι εχει γραφτει ενα προσωπάκι στη θέση του ντι και μπορεί να μπερδευτείς!
Σε ευχαριστώ για την απάντηση, αυτό το έχω κάνει, έχω γραφτεί και κοιτάζω καθημερινά τις αγγελίες απλά έλεγα μήπως σε καθοδηγούν βάση των προσόντων σου. Βασικά προσπαθώ να διαχειριστώ την όλη κατάσταση της προετοιμασίας. Οπότε με το που πατήσουμε το πόδι μας στην Σουηδία το πρώτο πράγμα είναι αγώνας για να βρούμε δουλειά και σπίτι αφού για personnummer ούτε λόγος..
Να σε ρωτησω κατι ? Απο ελλαδα γραφτηκες και χωρις προσωπικο αριθμο στον οαεδ ? Το βιογραφικο σου με τα στοιχεια σου και τις πληροφοριες σχετικα με προυπηρεσια και τα αλλα σου προσοντα τα συμπληρωσες ? Αφου τα συμπληρωσεις αυτα στην δικη σου σελιδα στην οποια συνδεεσε με κωδικο , τοτε ψαχνοντας στην τραπεζα εργασιας αν βρεις κατι που σε ενδιαφερει στελνεις απευθειας το βιογραφικο σου . Εγω ειχα γραφτει αφου πηρα τον προσωπικο αριθμο.
Δεν υπάρχει τίποτε αδύνατο γι’ αυτόν που θα προσπαθήσει !!!
Μέγας Αλέξανδρος, 356-323 π.Χ.,
Όσοι ετοιμάζεστε για Malmö να αποφεύγετε τις περιοχές με τους 'Αραβες. (Ε, ρε κι εγώ που καυχιόμουν ότι οι Έλληνες δεν είμαστε ρατσιστές...) Να πάτε να μείνετε στην περιοχή του Malmö που το ρατσιστικό κόμμα των Σουηδοδημοκρατών πήρε 30% στις εκλογές του 2010. 1 στους 3 ψήφισε ρατσιστικά εκεί. Θα σας υποδεχθούν με ανοιχτές αγκάλες!!
Να σε ρωτησω κατι ? Απο ελλαδα γραφτηκες και χωρις προσωπικο αριθμο στον οαεδ ? Το βιογραφικο σου με τα στοιχεια σου και τις πληροφοριες σχετικα με προυπηρεσια και τα αλλα σου προσοντα τα συμπληρωσες ? Αφου τα συμπληρωσεις αυτα στην δικη σου σελιδα στην οποια συνδεεσε με κωδικο , τοτε ψαχνοντας στην τραπεζα εργασιας αν βρεις κατι που σε ενδιαφερει στελνεις απευθειας το βιογραφικο σου . Εγω ειχα γραφτει αφου πηρα τον προσωπικο αριθμο.
Όταν συμπληρώνεις τα στοιχεία σου τα 4 τελευταία ψηφία από τον προσωπικό αριθμό είναι προαιρετικά ουσιαστικά μόνο την ημερομηνία γέννησης θέλει. Το βιογραφικό μου το έχω ανεβάσει από εκεί ψάχνω.
Όταν συμπληρώνεις τα στοιχεία σου τα 4 τελευταία ψηφία από τον προσωπικό αριθμό είναι προαιρετικά ουσιαστικά μόνο την ημερομηνία γέννησης θέλει. Το βιογραφικό μου το έχω ανεβάσει από εκεί ψάχνω.
Μπραβο καλα εκανες. Εγω στην αρχη που δεν ειχα και καμμια βοηθεια δεν ηξερα και φοβηθηκα να γραφτω γιατι σκεφτηκα οτι αν δηλωνομουν σαν ανεργη δεν θα μου δινανε το αριθμο. Και ετσι εψαχνα σε αλλα σαιτ για δουλεια. Βρηκα κατι προχειρο πηρα τον αριθμο και μετα πηγα και γραφτηκα για κατι καλυτερο.
Αυτό στη Σουηδία αποκαλείται hets mot folk grupp, κεφάλαιο 16 παράγραφος 8 του ποινικού κώδικα, και επισύρει ποινή μέχρι και 2 χρόνια φυλάκιση. Αυτά που γράφεις, έστω και σε άλλη γλώσσα,χρησιμοποιώντας τέτοιες εκφράσεις εναντίον μουσουλμάνων, εβραίων, ελλήνων, κινέζων, ομοφυλόφιλων κλπ., μπορούν να έχουν αυτές τις επιπτώσεις. Αυτά προς γνώση και συμμόρφωση. Να μάθεις να σέβεσαι τους νόμους του κράτους που σε υποδέχθηκε ως μετανάστρια.
Ευανθία, «διαφωνώ με όσα λες αλλά θα έδινα και την ζωή μου για να υπερασπιστώ τα πιστεύω σου» «Βολτέρος» δεν χρειάζεται ανταπάντηση αυτή είναι η γνώμη σου την δεχόμαστε είτε μας αρέσει είτε όχι.
Κακά τα ψέματα, οι ισλαμιστές μουσουλμάνοι είναι εντελώς έξω από την δική μας νοοτροπία και κουλτούρα. Το μόνο που με προβληματίζει με το Malmö είναι η μουσουλμανική κοινότητα, άλλα τι να κάνουμε από μακριά και αγαπημένοι. Η Σουηδία για τους Σουηδούς και εγώ μαζί τους.
Με νευριαζει οταν πανε να συγκρινουν τους μουσουλμανους μεταναστες με τους ελληνες η αλλους ευρωπαιους μεταναστες. Δεν υπαρχει καμμια συγκριση.Και οσοι σουηδοι δεν τους θελουν εχουν δικιο. Μου ελεγε μια σουηδεζα οτι οι περισσοτεροι ειναι τελειως αναλφαβητοι τους ταιζουν τους ποτιζουν τους δινουν επιδοματα και οι περισσοτεροι δεν δουλευουν. Αλλα εκτος αυτου δεν τους μπορω δεν μπορω να βλεπω τις γυναικες με αυτα τα σεντονια στο σωμα τουςκαι στο προσωπο τους. Απλα δεν μπορω. Δεν ξερω βρε παιδια προσεχετε με το Malmö . Σημερα ενας ελληνας ελεγε στον αντρα μου οτι ηταν στο Malmö και εφυγε γιατι δεν ηταν καλα. Ψαξτε καλα πληροφοριες στο ιντερνετ. Εγω ειχα βρει πριν φυγω μεχρι και ποιες ειναι οι κακοφημες περιοχες της στοκχολμης. Βεβαια αν εχετε γνωστους εκει ξεκινατε απο εκει βλεπετε πως ειναι τα πραγματα και αν δεν σας αρεσει φευγετε.
Αυτό στη Σουηδία αποκαλείται hets mot folk grupp, κεφάλαιο 16 παράγραφος 8 του ποινικού κώδικα, και επισύρει ποινή μέχρι και 2 χρόνια φυλάκιση. Αυτά που γράφεις, έστω και σε άλλη γλώσσα,χρησιμοποιώντας τέτοιες εκφράσεις εναντίον μουσουλμάνων, εβραίων, ελλήνων, κινέζων, ομοφυλόφιλων κλπ., μπορούν να έχουν αυτές τις επιπτώσεις. Αυτά προς γνώση και συμμόρφωση. Να μάθεις να σέβεσαι τους νόμους του κράτους που σε υποδέχθηκε ως μετανάστρια.
Ποιες εκφρασεις ? Οτι δεν μπορω τους μουσουλμανους και τις μπουργκες ? Η οτι ζουν εις βαρος της χωρας ? Τοτε και το κομμα των σουηδοδημοκρατων δεν επρεπε να ειναι στην βουλη αλλα στην φυλακη. Δεν εβρισα εγραψα δεν τους μπορω ! Εξυπνακια.....
Και δεν καταλαβαινω γιατι μπαινεις σε αυτο το φορουμ ? Μπαινεις μας την λες και τελειωσε. Αφου εισαι στην στοκχολμη γιατι δεν δινεις καμμια πληροφορια εδω στον κοσμο που προσπαθουν να φυγουν ? Τι ρολο παιζεις δεν καταλαβαινω. Εδω οι ανθρωποι χρειαζονται βοηθεια και οχι τσακωμους μπηχτες και εξυπναδες. Αν θελεις να δωσεις καμμια πληροφορια εδω στον κοσμο που εσυ εισαι και πολυ καιρο στην σουηδια και θα ξερεις περισσοτερα απο εμενα καντο. Αλλιως τι μπαινεις και γραφεις. Δεν καταλαβαινω μερικα ατομα εδω μεσα....
Διαβάζω απίστευτα πράγματα εδώ μέσα και φρίττω...Τι λανθάνων ρατσισμός είναι αυτός που υπάρχει...ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΑΚΙΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ!!!!!! ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΑΥΤΟ;;;;;;;;;;;;; ΤΟ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΓΡΙ ΣΟΥΗΔΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙ ΤΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΑΚΙΑ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΟΥΗΔΙΚΑ;;;;;;;
ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΝΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΞΕΝΟΙ;;;; ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΞΕΝΟΙ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΕΜΙΓΚΡΕΔΕΣ, ΠΕΙΤΕ ΤΟ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ...
Και για να έχουμε καλό ρώτημα, τι έχετε ψηφίσει όλοι εσείς που βρίζετε την Ελλάδα; Μήπως έχετε ψηφίσει αυτούς που μας κατάντησαν έτσι;; Και τί κάνετε τώρα που με τις πολιτικές σας επιλογές φέρατε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού; Αγωνίζεστε για να αλλάξετε τα πράγματα ή όπου φύγει-φύγει; Τί νομίζετε ότι τα δικαιώματα στους Σουηδούς τους δόθηκαν έτσι απλά, ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ για να τα πάρουν!
Και ναι φίλε Σπύρο, οι Σουηδοί έχουν άγχος στις ώρες αιχμής, τρέχουν να προλάβουν τα λεωφορεία, το μετρό, μπλοκάρουν με τα καρότσια (με τα παιδιά τους μέσα) τις πόρτες στο μετρό όταν ακούνε τον ήχο ότι κλείνουν οι πόρτες για να προλάβουν να μπουν μέσα...Είναι αγχωμένοι και αγέλαστοι, είναι χαρούμενοι και γελαστοί...εξαρτάται πως θα τους πετύχεις. Άλλοι σε κοιτάνε με μισό μάτι και σε βρίζουν άμα μιλάς άλλη γλώσσα (πρέπει να ξέρεις τη σουηδική αργκό για να το καταλάβεις...) και άλλοι σε ρωτάνε χαρούμενοι ποιά γλώσσα μιλάς και τι τυχερός που είσαι και ξέρεις και άλλη γλώσσα πέραν των αγγλικών.
Οι Σουηδοί περιμένουν υπομονετικά στην ουρά γιατί ξέρουν ακριβώς πότε θα έρθει το λεωφορείο. Αν στην Ελλάδα ήταν το ίδιο γιατί να αγχωθεί ο Έλληνας; Πέρυσι που τα τρένα είχαν σταματήσει λόγω χιονιού (δεν είχαν καθαρίσει τις γραμμές;!, συμβαίνει και στη Σουηδία!) και είχαν αντικαταστήσει τα τρένα με λεωφορεία, οι Σουηδοί παίζαν μπουνιές για το ποιος θα πρωτομπεί στο λεωφορείο, η αστυνομία τους χώριζε, σας θυμίζει κάτι αυτό;) Μήπως οι συνθήκες κάνουν τους ανθρώπους ήρεμους και όχι τα γονίδιά τους;; Όπως λέει και μια φίλη Γερμανίδα που ζει 35 χρόνια εδώ, μια συνηθισμένη ανθρώπινη κοινωνία είναι με καλούς και κακούς και τα συνηθισμένα καθημερινά προβλήματα...
Ναι, τα παιδιά στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση δεν πληρώνουν τίποτα. Τα βιβλία τα δανείζονται από τις βιβλιοθήκες του σχολείου και τα επιστρέφουν στο τέλος της χρονιάς. Αν όμως πάει ένα παιδί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ή στην εκπαίδευση για ενηλίκους πληρώνει τα ΠΑΝΤΑ και τα πανεπιστημιακά συγγράματα είναι πανάκριβα όπως και στην Ελλαδίτσα μας, που μέχρι πρόσφατα δίνονταν δωρεάν. Αλλάζει όμως και αυτό...Αγωνίζεται κανείς να μην αλλάξει αυτό;
Όσο για το Μάλμε...μια χαρά είναι οι μουσουλμάνοι (οι καλοί, ναι υπάρχουν καλοί μουσουλμάνοι!!)...τους οργανωμένους νεοναζί και ρατσιστές που ζουν εκεί να φοβάστε. Παραθέτω το άρθρο στα αγγλικά από το BBC. Όλα ξεκίνησαν πέρυσι το καλοκαίρι...
Police in Sweden are investigating a string of unsolved shootings which all appear to target immigrants, reports the BBC's Tim Mansel in Malmo.
Η αστυνομία μετά ανακάλυψε ότι ο εν λόγω ρατσιστής είχε εκτελέσει αλλούς 2 μετανάστες παλιότερα.
Στη Νότια Σουηδία οι ρατσιστές Σουηδοδημοκράτες πήραν τα υψηλότερα ποσοστά τους. Και μη γελιέστε γιατί μιλάνε για μουσουλμάνους μετανάστες...έτσι ξεκινάνε όλοι αυτοί, από την εύκολη ομάδα-θύμα.
Σύμφωνα με την κρατική υπηρεσία ”Εθνικό συμβούλιο για την πρόληψη του Εγκλήματος”, Brottsförebygganderådet, το 2010 συνέβησαν περί τις 5140 (καταγγελλόμενες βέβαια, καθότι δεν καταγγέλονται όλες!) επιθέσεις σε όλη τη Σουηδία, και 3800 είναι ρατσιστικές επιθέσεις από απλές βρισιές μέχρι σοβαρά περιστατικά. Ένα τέτοιο περιστατικό είχαμε για παράδειγμα στη Στοκχόλμη με έναν Έλληνα που έμενε αρκετά χρόνια στη Σουηδία και έξω από ένα μπαρ/εστιατόριο στην κεντρική Στοκχόλμη, τον χτύπησαν δύο Σουηδοί ρατσιστες πρόπερσι και τον κατάντησαν φυτό. Το παλληκάρι πέθανε πέρυσι.
Sidan du sökte kan ha tagits bort eller flyttats. Välj något av alternativen nedan för att ta dig vidare på Brås webbplats:
Και ναι φίλε Σπύρο οι μετανάστες που έχουν γίνει Σουηδοί υπήκοοι (συνεπώς ζουν πολλά χρόνια εδώ και ξέρουν σουηδικά και οι Σουηδοί τους αποκαλούν Νεοσουηδούς!!) έχουν 50% περισσότερη δυσκολία στην εξεύρεση δουλειάς από τους αυτόχθονες Σουηδούς...Επίσημα στατιστικά! Οι 9 στους 10 καθαριστές που μας ξεβρωμίζουν στην Στοκχόλμη είναι μετανάστες, ασχέτως μορφωτικού επιπέδου.
Ελπίζω όλοι όσοι ζουν στα σύννεφα να μην πέσουν και γκρεμοτσακιστούν και τότε να δεις για πότε αλλάζει η ψυχολογία του μετανάστη και αρχίζει να βρίζει το σουηδικό σύστημα και τη Σουηδία!!
Αν ήταν όλα ιδανικά δε θα μετανάστευαν 49000 Σουηδοί το 2010 σε άλλες χώρες. (Αρκετοί από αυτούς πάνε σε μεσογειακές περιοχές λόγω του υπέροχου μεσογειακού κλίματος.) Ούτε θα ζούσαν μόνιμα στην Ελλάδα, μέχρι την αρχή της κρίσης τουλάχιστον, 15000 Σουηδοί... !!
(Utvandrare οι μεταναστεύοντες από Σουηδία, invandrare οι μεταναστεύοντες στη Σουηδία).
Σε όσους θέλουν να έρθουν ψάξτε το και προσπαθήστε να έρθετε έτοιμοι για να αντιμετωπίσετε την εδώ πραγματικότητα. Μην πάτε ξυπόλητοι στα αγκάθια..ούτε πάνω σε ένα ροζ συννεφάκι. Η απελπισία είναι κακός σύμβουλος.
Το αν βοηθάω Έλληνες νεοφερμένους μόνο εγώ κι εκείνοι που βοηθάω το ξέρουν. Δε χρειάζομαι φόρουμ για να το αποδείξω.
Εξάλλου το φόρουμ αυτό σημαίνει ανταλλαγή απόψεων. Άνοιξε άλλο που να έχει τίτλο Συμβουλές για μετανάστευση από Ευανθία. Εκεί δε θα μπω, στο υπόσχομαι...
Κιεγω ρατσιστρια ειμαι ! δεν τους θελω τους μουσουλμανους με τις μπουργκες !!!!!! Ασε που ζουνε σε βαρος της χωρας με τα επιδοματα που παιρνουν. Κιεγω με τους σουηδοδημοκρατες ειμαι και δεν θελω ανταπαντηση. Καλα να κανω !!!!!
Ευανθία συμφωνω μαζί σου!!!!!!!Και στο σχολειο το προβλημα με τα μουσουλμανακια ειναι οτι αυτα στο σπιτι τους μιλανε τη γλωσσα τους και γενικα συναναστρεφονται μεταξυ τους οποτε και δεν νοιαζονται να μαθουν τα σουηδικα,,,,αυτο το λεω για μερικους μερικους που μιλουν χωρις να σκεφτονται εδω μεσα,,,
εμεις οι ελληνες και οι αλλοι λαοι που εχω γνωρισει εγω εκει εντασσονται κατευθειαν στο συστημα το σουηδικο και μοχθουν να μαθουν τη γλωσσα για να βρουν δουλεια....ενω οι μουσουλμανοι ζουν απο τα επιδοματα που παιρνουν για τα 8 παιδια που κανει ο ενας και οταν δουλευουν δουλευουν σε δουλειες που ανηκουν σε δικους τους οποτε ειναι εκτος κοινωνιας!αυτα για να μην δημιουργουνται και ασαφειες,,,
Δεν εχω δει πουθενα ουτε να τσκωνονται ουτε να σπρωχνονται ουτε να παιζουν μπουνιες. Περιμενουν ολοι υπομονετικα την σειρα τους. Στον κοσμο τωρα δηλαδη τι λες πως τους βοηθας ? Οτι δεν ειναι ωραια στην σουηδια και να κατσουν στην ελλαδιτσα μας που εχει και ωραιο καιρο. Αληθεια γιατι εισαι τοσο επιθετικος ? Τοσο καιρο που εισαι εδω δεν εμαθες τιποτα απο τους σουηδους ? Και αφου δεν σου αρεσει στην σουηδια γιατι δεν γυρνας στην ελλαδιτσα ? Παντως απο τον τροπο που γραφεις πρεπει να εισαι απο τους γνωστους ελληνες......
ΠΑΙΔΙΑ Ο ΦΙΛΟΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΛΕΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΗΝ ΣΟΥΗΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ! ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΩΡΑΙΟΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΚΑΙΡΟ .......!!!
Το αν βοηθάω Έλληνες νεοφερμένους μόνο εγώ κι εκείνοι που βοηθάω το ξέρουν. Δε χρειάζομαι φόρουμ για να το αποδείξω.
Εξάλλου το φόρουμ αυτό σημαίνει ανταλλαγή απόψεων. Άνοιξε άλλο που να έχει τίτλο Συμβουλές για μετανάστευση από Ευανθία. Εκεί δε θα μπω, στο υπόσχομαι...
Γιαυτο εκφραζεσαι ετσι γιαυτους που βοηθας ? Εχεις κανενα συνεργειο καθαρισμου και εκμεταλευεσαι τον κοσμο ? Οι 9 στους 10 σας ξεβρωμιζουν στην Στοκχολμη ετσι δεν γραφεις? Σαν δεν ντρεπεσαι λιγο .....Γιατι δεν πας στην ελλαδα αφου σου αρεσει τοσο πολυ ? ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΑΣ !
ΠΑΙΔΙΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ !!!
Επίσης για όποιον δεν καταλαβαίνει καλα ελληνικα:Όταν λέμε αποφυγετε περιοχές με ξενους εννοουμε περιοχές με ατομα απο σομαλια και μαυρους γιατι δημιουργουν πολλα προβληματα και μετα οι αραβες ...αυτοι δεν δημιουργουν πολλα προβληματα απλα ειναι κλεισμενοι στην δικη τους κοινωνια!!!!!!
γενικα οι ευρωπαιοι μεταναστες δεν εχουν προβληματα συμπεριφορας αλλα αυτοι που προερχονται απο υποαναπτυκτες χωρες...οπως και εδω στην Ελλαδα ισχυει κατι τετοιο...
Comment