Originally posted by Odysseas
View Post
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Μετανάστευση στη Σουηδία
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Originally posted by eleni22 View Postκαλημέρα..
Νομίζω οι επιτέλους μπήκα την σελίδα όπου μπορώ να λύσω όλες τις απορίες μου...
Έχω τελειώσει τει πληροφορικής και σκέφτομαι να κάνω 1 μεταπτυχιακό αλλα να έχω κι την προπτική αν χρειαστεί να μείνω μόνιμα στην χωρα που θα επιλέξω..
Είμαι ανάμεσα στις έξεις χώρες: ελβετία, σουηδία, φιλανδία, ολλανδία.. πιο πολύ είμαι προς την φιλανδία,αλλα έχω κάποιες απορίες σχετικά με την χωρα...
Πρώτα από όλα, ok ξέρω ότι έχει πολύ κρύο(το οποιο η αλήθεια είναι ότι δεν το πολύ ανέχο αλλα μπορώ να προσαρμοστώ) αλλα η θέρμανση στα σπίτια,μήπως είναι ακριβή??δηλαδή,αν το πετρέλαιο είναι τόσο ακριβό όσο στην ελλάδα τότε δεν συμφέρει και τόσο πολύ όπως επίσης αν όλο το χειμώνα εγώ πρέπει να έχω τα φώτα ανοιχτά κα το ρεύμα είναι τόσο ακριβό όσο στην ελλάδα τότε μάλλον θα χρεοκοπήσουμε αντί να μπορέσουμε να "στατουμε"...
Μια άλλη ανησυχία που έχω είναι ότι το εκπαιδευτικό επίπεδο που έχουν εκεί είναι πολύ υψηλό,θα μπορέσω εγώ να ανταπεξέλθω με το μεταπτυχιακό.. εννοώ,μήπως δεν μπορώ να ακολουθήσω πολλά από αυτά που θα μάθω αλλα και εκτος από αυτό εκεί μαθαίνουν τουλάχιστον 2-3 γλώσσες,οποτε πως μπορώ να τους συναγωνιστώ εγώ στην αγορά εργασίας...μήπως δεν καταφέρω να βρω δουλειά??
Κάτι τελευταίο..κάπου διάβασα ότι η χωρα σε μαθαίνουν 2 χρονια την γλώσσα και σας δίνουν 1 ποσο για να antapexeltheis..ισχύει αυτό??
Οuf..πολλές απορίες..
Αν έχετε και καμία άλλη πληροφορία για τις υπόλοιπες χώρες μπορείτε να μου πείτε κάποιες λεπτομέρειες??
ευχαριστώ πολύ
Comment
-
Originally posted by eleni22 View Postκαλημέρα..
Νομίζω οι επιτέλους μπήκα την σελίδα όπου μπορώ να λύσω όλες τις απορίες μου...
Έχω τελειώσει τει πληροφορικής και σκέφτομαι να κάνω 1 μεταπτυχιακό αλλα να έχω κι την προπτική αν χρειαστεί να μείνω μόνιμα στην χωρα που θα επιλέξω..
Είμαι ανάμεσα στις έξεις χώρες: ελβετία, σουηδία, φιλανδία, ολλανδία.. πιο πολύ είμαι προς την φιλανδία,αλλα έχω κάποιες απορίες σχετικά με την χωρα...
Πρώτα από όλα, ok ξέρω ότι έχει πολύ κρύο(το οποιο η αλήθεια είναι ότι δεν το πολύ ανέχο αλλα μπορώ να προσαρμοστώ) αλλα η θέρμανση στα σπίτια,μήπως είναι ακριβή??δηλαδή,αν το πετρέλαιο είναι τόσο ακριβό όσο στην ελλάδα τότε δεν συμφέρει και τόσο πολύ όπως επίσης αν όλο το χειμώνα εγώ πρέπει να έχω τα φώτα ανοιχτά κα το ρεύμα είναι τόσο ακριβό όσο στην ελλάδα τότε μάλλον θα χρεοκοπήσουμε αντί να μπορέσουμε να "στατουμε"...
Μια άλλη ανησυχία που έχω είναι ότι το εκπαιδευτικό επίπεδο που έχουν εκεί είναι πολύ υψηλό,θα μπορέσω εγώ να ανταπεξέλθω με το μεταπτυχιακό.. εννοώ,μήπως δεν μπορώ να ακολουθήσω πολλά από αυτά που θα μάθω αλλα και εκτος από αυτό εκεί μαθαίνουν τουλάχιστον 2-3 γλώσσες,οποτε πως μπορώ να τους συναγωνιστώ εγώ στην αγορά εργασίας...μήπως δεν καταφέρω να βρω δουλειά??
Κάτι τελευταίο..κάπου διάβασα ότι η χωρα σε μαθαίνουν 2 χρονια την γλώσσα και σας δίνουν 1 ποσο για να antapexeltheis..ισχύει αυτό??
Οuf..πολλές απορίες..
Αν έχετε και καμία άλλη πληροφορία για τις υπόλοιπες χώρες μπορείτε να μου πείτε κάποιες λεπτομέρειες??
ευχαριστώ πολύ
Για τις αλλες χωρες δεν ξερω λεπτομεριες .Για την σουηδια μπορω να σου πω οτι η θερμανση ειναι δωρεαν ολα τα σπιτια ειναι πολυ ζεστα. Το ζεστο νερο επισης ρεει αφθονο και δωρεαν. Πληρωνεις μονο το ρευμα που καταναλωνεις το οποιο ειναι περιπου 30 με 50 ευρω τον μηνα αναλογα τι θα καταναλωσεις. Το νερο επισης ειναι δωρεαν. Τωρα οσο για το εκπαιδευτικο επιπεδο ειναι οντως υψηλο . Αν διαβαζεις δεν θα εχεις προβλημα να ανταπεξελθεις. Ολα εξαρτωνται απο εσενα και την προσπαθεια που θα καταβαλλεις . Δεν ξερω αν διαβασες για την σουηδια για επιδομα. Παντως επιδομα για την εκμαθηση της γλωσσας στους ευρωπαιους πολιτες δεν δινουν. Μπορει ομως να δωσουν φοιτητικο επιδομα απο την sas grund και μετα υπο καποιες προυποθεσεις. Κατι που δεν αναφερει κανεις και ξεχασα κιεγω να το γραψω ειναι οτι σαν φοιτητης σου δινουν επιδομα και δανειο. Εμενα μου εγκρινανε επιδομα 350 ευρω το μηνα δανειο δεν ηθελα , αλλα δεν πηγα να το παρω γιατι αλλαξα δημο και αντι για πρωι πηγαινω απογευμα στο μαθημα λογω δουλειας. Μου αρκει που το εγκρινανε. Ειναι πολυ δικαιοι οι σουηδοι !!!!!!!Δεν υπάρχει τίποτε αδύνατο γι’ αυτόν που θα προσπαθήσει !!!
Μέγας Αλέξανδρος, 356-323 π.Χ.,
Comment
-
ουάου..
πολύ καλο αυτό με την δωρεάν θέρμανση...αλλα επειδή σαν ελληνίδα είμαι και καχύποπτη, δεν μπορεί,από κάπου αλλου θα τα περνούν...
τα ενοίκια σε τι ποσα κυμαίνονται (ας πούμε εσύ ποσα δίνεις-έδινες για ενοίκιο και σε τι τετραγωνικά)..
μήπως είναι πολύ αυξημένη η φορολογία τους??
η αλήθεια είναι ότι δεν τα διάβασα όλα τα comment γιατί ήταν πολλά..να ρωτήσω..μπορείς να επιλέξεις να κανεις μαθήματα το απόγευμα??δεν το ήξερα...δουλειά βρήκες μονος σου η σε βοήθησαν??και τι δουλειά ήταν αν επιτρέπεται??
επίσης για να κανεις μεταπτυχιακό λογικά θα κάτσεις πάνω από 3 μήνες και έχω ακούσει ότι για πάνω από 3 μήνες πρέπει να πάρεις υπηκοότητα για να μείνεις άλλο..ισχύει και για τους φοιητές??
Comment
-
Originally posted by eleni22 View Postουάου..
πολύ καλο αυτό με την δωρεάν θέρμανση...αλλα επειδή σαν ελληνίδα είμαι και καχύποπτη, δεν μπορεί,από κάπου αλλου θα τα περνούν...
τα ενοίκια σε τι ποσα κυμαίνονται (ας πούμε εσύ ποσα δίνεις-έδινες για ενοίκιο και σε τι τετραγωνικά)..
μήπως είναι πολύ αυξημένη η φορολογία τους??
η αλήθεια είναι ότι δεν τα διάβασα όλα τα comment γιατί ήταν πολλά..να ρωτήσω..μπορείς να επιλέξεις να κανεις μαθήματα το απόγευμα??δεν το ήξερα...δουλειά βρήκες μονος σου η σε βοήθησαν??και τι δουλειά ήταν αν επιτρέπεται??
επίσης για να κανεις μεταπτυχιακό λογικά θα κάτσεις πάνω από 3 μήνες και έχω ακούσει ότι για πάνω από 3 μήνες πρέπει να πάρεις υπηκοότητα για να μείνεις άλλο..ισχύει και για τους φοιητές??Δεν υπάρχει τίποτε αδύνατο γι’ αυτόν που θα προσπαθήσει !!!
Comment
-
Για eleni22:
Αυτό το λίνκ πρέπει να σου κάνει:
Είναι για το πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης. Μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί τους τηλεφωνικώς ή μέσω μέιλ. Είναι πολύ εξυπηρετικοί. Δε θα έχεις προβλήματα με αναγνώριση πτυχίου από ΤΕΙ, είναι ισότιμα. Απλά δεν ξέρω αν πρέπει να το κάνεις πρώτα και μετά να κάνεις την αίτηση. Θα το ψάξω όμως.
Για να βρεις ποιά άλλα προγράμματα τρέχουν στα πανεπιστήμια της Σουηδίας κοίτα εδώ:
Opartisk information om utbildning på alla universitet och högskolor i Sverige. Med antagningsstatistik, arbetsmarknadsprognoser och etableringsgrad.
Για τις προϋποθέσεις χορήγησης φοιτητικού επιδόματος κοίτα εδώ:
Επικοινώνησε και ρώτα ότι χρειαστείς.
Νομίζω ότι χρειάζεσαι άδεια παραμονής για σπουδές από το Migrationsverket. Αλλά αυτό μπορούμε να το δούμε αν αποφασίσεις να έρθεις.
Η εξεύρεση στέγης είναι δύσκολη στη Στοκχόλμη, αλλά είναι πιο εύκολα τα πράγματα σε άλλες πόλεις.
Comment
-
Όλοι εμείς που θέλουμε να μεταναστεύσουμε στη Σουηδία:
1.Γνωρίζουμε εκ’ των προτέρων ότι δεν υπάρχει (αντικειμενικά) ‘’γη της επαγγελίας’’. Και όποιος το πιστεύει μάλλον δεν έχει βγει ούτε έξω από το σπίτι του!!!
2.Αν τα πράγματα ήταν καλύτερα και πιο αξιοκρατικά στην Ελλάδα δεν νομίζω ότι κανένας θα ήθελε να παρατήσει οικογένεια – φίλους και να ξενιτευτεί!
3.Τώρα γιατί κάποιος μπορεί να μένει στη Σουηδία ενώ δεν του αρέσει και γιατί δεν φεύγει…. Φαντάζομαι ότι θα υπάρχουν πολλοί λόγοι. Γνωρίζω τέτοια περίπτωση που ενώ το παιδί παίρνει καλά λεφτά στη δουλειά του στη Σουηδία δεν περνάει καθόλου καλά!!!! Αλλά από το να γυρίσει και να τον συντηρούν οι δικοί του κάθεται εκεί και το βουλώνει!!! Επίσης μπορεί αυτός ο άνθρωπος αν είχε παιδιά και έπρεπε να τα θρέψει και να τα μεγαλώσει να τα έβλεπε εντελώς διαφορετικά τα πράγματα στη Σουηδία….
4.Το θέμα μετανάστευσης φαντάζει στους περισσότερους από μας δύσκολο αλλά πιο δύσκολο είναι να σκεφτούμε τους εαυτούς μας εδώ χωρίς προοπτικές για δουλειά, δημιουργία οικογένειας κτλ ….. μην τα λέω, τα ξέρετε!!
Comment
-
Originally posted by Odysseas View PostΑπό τη μια λυπάμαι για τα γραφόμενα κι από την άλλη χαίρομαι πουυπάρχουν άνθρωποι σαν την Όλγα που σκέφτονται ανθρώπινα. Κανείς δεν απάντησε στην ερώτηση τι έχει ψηφίσει όλα αυτά τα χρόνια, αλλά από τις απαντήσεις φαντάζομαι....
Πέρυσι ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ γιατρός από την Υπηρεσία κατά των διακρίσεων γιατί στην αναφορά που του ζήτησε να κάνει 63χρονη(που δούλευε ακόμη σε αυτήν την ηλικία σε μια βαριά δουλειά!!) Ελληνίδα καθαρίστρια με προβλήματα υγείας για να συνταξιοδοτηθεί νωρίτερα, ο Σουηδός γιατρός έγραψε αυτά ακριβώς!! «Τους ξέρουμε τους Έλληνες από το Κιλκίς που έχουν έρθει εδώ από τη δεκαετία του 70 πόσο ακάματοι είναι και ότι ήρθαν για να πάρουν πρόωρες συντάξεις»!!!!!!
Μπορεί κάποιος να ξέρει 50 γλώσσες αλλά ελληνικά σίγουρα δεν ξέρει...Όταν κάποιος λέει μας ξεβρωμίζουν το λέει θετικά, εμείς είμαστε οι βρωμιάρηδες αυτοί κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους και μας ξεβρωμίζουν....
Επίσης δε λέω να μείνει ο κόσμος στην Ελλάδα, λέω ότι υπάρχει περίπτωση να έρθει και να μην τα καταφέρει και τότε η απελπισία θα είναι διπλή...Από τα γραφόμενα νομίζει κανείς ότι όλα θα του πάνε καλά και μάλιστα τάχιστα...Αυτοί που δίνουν συμβουλές δεν έχουν σκεφτεί αυτό το ενδεχόμενο προφανώς...
Καλώς να έρθετε παιδιά, αλλά να έχετε στο πίσω μέρος του μυαλού σας όλα τα ενδεχόμενα.
Ναι Όλγα θα συμφωνήσω μαζί σου τα μηνύματα είναι εξαιρετικά ρατσιστικά εώς φασιστικά. Και ευτυχώς που υπάρχουν ακόμα Έλληνες που σκέφτονται ανθρώπινα. Η λέξη ιμπεριαλισμός που έγραψες είναι ακατάληπτη για κάποιους...
Πίστεψε με φίλη Όλγα μπορεί κάποιες να μην νοιώθουν εγκλωβισμένες μέσα στη μπούργκα αλλά περήφανες για τη θρησκεία τους. Και ποιός είμαι εγώ που θα τους επιβάλλω πως να ντύνονται; Ο ανώτερος δυτικοευρωπαίος; Από που κι ως που υπάρχουν ανθρωποι ανώτεροι και κατώτεροι;
Οι γιαγιάδες μου πάντως φορούσαν μαύρη μαντίλα ολόγυρα από το κεφάλι τους. Ίσως για ένα βορειοευρωπαίο και οι γιαγιάδες μας να φάνταζαν περίεργες. Εγώ πάντως τις θυμάμαι με αφάνταστη αγάπη...
Επίσης οι δυτικοευρωπαίες δεν είσαστε εγκλωβισμένες στο καταναλωτικό πρότυπο που προβάλλεται από τα μίντια; Που πρέπει μια γυναίκα σε όλες τις ηλικίες να είναι όμορφη, λεπτή και φινετσάτη; Ποιό είναι πιο καταπιεστικό ειλικρινά δε γνωρίζω, αλλά πιστεύω ότι είναι τουλάχιστον εξίσου καταπιεστικό το δικό μας πρότυπο. Αν μια γυναίκα είναι εξαιρετικά μορφωμένη (κοινωνικά εννοώ) και υπέροχος άνθρωπος αλλά παρεκλίνει των προτύπων ομορφιάς (γιατί για μένα κάθε άνθρωπος έιναι όμορφος), όσοι θέλουν να την ρίξουν ψυχολογικά στην ομορφιά ή μη που διαθέτει θα αναφερθούν...
Όσο για το διαφορετικό αλφάβητο και τη δυσκολία εκμάθησης της γλώσσας, οι Ιρανοί μιλάνε μια γλώσσα με τελείως διαφορετικό αλφάβητο κι όμως πάνε πολύ γρήγορα στηνεκμάθηση των σουηδικών και το εκπληκτικό είναι ότι τα μιλάνε με τη σουηδική προφορά...Τα συμπεράσματα δικά σας...
αυτό που γράφεις για το δυτικό πρότυπο καταναλωτισμού είναι απολυτα σωστο κατα τη γνωμη μου και ειδικά εδω προσπαθούμε σαν τρελοί να μιμηθούμε τους αμερικανούς και τους υπόλοιπους ευρωπαίους...είναι γελοίο , στην καλύτερη περίπτωση! Και γενικότερα είμαι αντίθετη στο μοντέλο του πολιτισμένου δυτικού και του απολίτιστου ανατολίτη! βγαίνω εκτός θέματος ομως τωρα, οποτε κλείνω εδω.
καλό σου απόγευμα!
Comment
-
Originally posted by Odysseas View PostΞέχασα να στείλω χαιρετίσματα στην όμορφη Σαλονίκη! Αχ, τι με θύμισες τώρα...
Ενημερώνομαι για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα. Ευτυχώς που υπάρχουν και όσοι αγωνίζονται, ειδάλλως ο εργασιακός μεσαίωνας θα είχε έρθει χρόνια πριν στην Ελλάδα. Δεν είναι τυχαίο που όλα ξεκίνησαν από τη χώρα μας.
Το επίπεδο των ελληνικών πανεπιστημίων είναι καλό και με όσα έρχονται προσπαθεί να γίνει απαξίωση του κατ’εμέ. Ελπίζουμε όλοι σε θετική έκβαση του αγώνα σας!
επιμένουμε στο αίτημα μας και ελπίζουμε οτι θα υποχωρήσει η Αννούλα!
Comment
-
Φιλε Οδυσσεα
Συμφωνω με πολλα απο οσα γραφεις.Απο την πλευρα μου παντα προσπαθω να ειμαι αντικειμενικη και να μη γινομαι ρατσιστρια.Δεν το καταφερνω παντα και αυτο το λεω γιατι πολλες φορες οι καταστασεις μας κανουν ετσι ακομα και αν δεν το θελουμε.Ηταν ο πατερας μου μεταναστης στη Γερμανια και ποτε δεν τον αντιμετωπισανε ασχημα.
Απο την αλλη το να μη θελεις να μενεις σε μια περιοχη με μουσουλμανους αραβες κτλ δεν ειναι κατακριτεο και θα σου εξηγησω το γιατι.
Εμενα προσωπικα δεν μου αρεσει ο τροπος ζωης τους,ο συντηριτισμος τους,το πως αντιμετωπιζουν τις γυναικες,ο φανατισμος τους στη θρησκεια τους κ πολλα αλλα.Δεν τους μισω δεν με ενοχλουν απλα δεν θα επελεγα να μεινω εκει αν ειχα αλλη επιλογη.
Θα ηθελα να γνωρισω ενα αλλο πολιτισμο,ενα αλλο τροπο ζωης που ειναι πιο μπροστα και θα ειχε να μου προσφερει περισσοτερα πραγματα.Και εμεις οι Ελληνες ειμασταν ετσι περιπου πριν 60-70 χρονια.
Γιαυτο και δεν το κρινω.Επιλεγω ομως κατι αλλο.Για μενα και τα παιδια μου (οταν κανω)
Οσο για το αν ειμαστε ρατσιστες πολλοι Ελληνες δυστυχως ειμαστε.Δεν ξερω ποσα χρονια λειπεις απο την Ελλαδα αλλα αν λειπεις πολλα ισως δεν γνωριζεις πως ειναι τα πραγματα εδω.
Η Θεσσαλονικη σου αρεσει πολυ εγραψες.Αν θελεις κανε μια βολτα στην Αριστοτελους απο την πανω πλευρα να δεις πως ειναι λιγακι τα πραγματα.Παντου Ρωσοι μεθυσμενοι να κατουρανε και να κοιμουνται στα παγκακια.Αφησα μια φορα το αυτοκινητο μου εκει μου το σπασανε.Αυτο συμβαινει σε διαφορες περιοχες της Θεσσαλονικης.Για να μη μιλησω για την Αθηνα και το κεντρο της.Δεν φταιει φυσικα μονο ο μεταναστης οταν εχεις ενα κρατος που δεν κανει τιποτα.Αν δεν εχει να φαει καποιος θα κλεψει.Αλλα δεν μενουν μονο εκει.Εμενα μου ανοιξαν το σπιτι 2 φορες.Η εγκληματικοτητα εχει αυξηθει παρα πολυ τα τελευταια χρονια και κανεις μας δεν κοιμαται ησυχος στις πολεις.Αυτο στο γραφω για να διακαιολογησω το γεγονος οτι καποιες φορες οι καταστασεις σε κανουν ρατσιστη.Φτανεις στην αγανακτηση
Τελος θα ηθελα να σχολιασω αυτο που εγραψες για την κυβερνηση και εμας που τους ψηφισαμε.Αρχικα να πω πως δεν τους ψηφισαμε ολοι.
Οποιοσδηποτε ομως και να ηταν σε αυτη τη θεση Οδυσσεα τα ιδια σκατα θα εκανε και συγχωρεστε με για την εκφραση.Τιποτα απολυτως δεν θα αλλαζε.ΤΙΠΟΤΑ
Γιατι ειναι η νοοτροπια μας αυτη.Ετρωγαν τοσα χροναι οι αλλοι??Τωρα θα φαμε και εμεις!Ετσι θα λειτουργουσαν ακριβως
Οταν υπαρχει ατιμωρησια και νοοτροπια λαμογιας τιποτα δεν αλλαζει
Ετσι ειμασταν και ετσι θα μεινουμε
Comment
-
[QUOTE=vaso31;30413]Φιλε Οδυσσεα
Συμφωνω με πολλα απο οσα γραφεις.Απο την πλευρα μου παντα προσπαθω να ειμαι αντικειμενικη και να μη γινομαι ρατσιστρια.Δεν το καταφερνω παντα και αυτο το λεω γιατι πολλες φορες οι καταστασεις μας κανουν ετσι ακομα και αν δεν το θελουμε.Ηταν ο πατερας μου μεταναστης στη Γερμανια και ποτε δεν τον αντιμετωπισανε ασχημα.
Απο την αλλη το να μη θελεις να μενεις σε μια περιοχη με μουσουλμανους αραβες κτλ δεν ειναι κατακριτεο και θα σου εξηγησω το γιατι.
Εμενα προσωπικα δεν μου αρεσει ο τροπος ζωης τους,ο συντηριτισμος τους,το πως αντιμετωπιζουν τις γυναικες,ο φανατισμος τους στη θρησκεια τους κ πολλα αλλα.Δεν τους μισω δεν με ενοχλουν απλα δεν θα επελεγα να μεινω εκει αν ειχα αλλη επιλογη.
Θα ηθελα να γνωρισω ενα αλλο πολιτισμο,ενα αλλο τροπο ζωης που ειναι πιο μπροστα και θα ειχε να μου προσφερει περισσοτερα πραγματα.Και εμεις οι Ελληνες ειμασταν ετσι περιπου πριν 60-70 χρονια.
Γιαυτο και δεν το κρινω.Επιλεγω ομως κατι αλλο.Για μενα και τα παιδια μου (οταν κανω)
Οσο για το αν ειμαστε ρατσιστες πολλοι Ελληνες δυστυχως ειμαστε.Δεν ξερω ποσα χρονια λειπεις απο την Ελλαδα αλλα αν λειπεις πολλα ισως δεν γνωριζεις πως ειναι τα πραγματα εδω.
Η Θεσσαλονικη σου αρεσει πολυ εγραψες.Αν θελεις κανε μια βολτα στην Αριστοτελους απο την πανω πλευρα να δεις πως ειναι λιγακι τα πραγματα.Παντου Ρωσοι μεθυσμενοι να κατουρανε και να κοιμουνται στα παγκακια.Αφησα μια φορα το αυτοκινητο μου εκει μου το σπασανε.Αυτο συμβαινει σε διαφορες περιοχες της Θεσσαλονικης.Για να μη μιλησω για την Αθηνα και το κεντρο της.Δεν φταιει φυσικα μονο ο μεταναστης οταν εχεις ενα κρατος που δεν κανει τιποτα.Αν δεν εχει να φαει καποιος θα κλεψει.Αλλα δεν μενουν μονο εκει.Εμενα μου ανοιξαν το σπιτι 2 φορες.Η εγκληματικοτητα εχει αυξηθει παρα πολυ τα τελευταια χρονια και κανεις μας δεν κοιμαται ησυχος στις πολεις.Αυτο στο γραφω για να διακαιολογησω το γεγονος οτι καποιες φορες οι καταστασεις σε κανουν ρατσιστη.Φτανεις στην αγανακτηση
Ετσι ακριβως καποιες φορες οι καταστασεις σε κανουν ρατσιστη ! Βασω συμφωνω απολυτα με ολα οσα γραφεις !Δεν υπάρχει τίποτε αδύνατο γι’ αυτόν που θα προσπαθήσει !!!
Comment
-
ευχαριστώ πάρα πολύ Odysseas για τα links..
ξεκίνησα να τα διαβάζω όλα από την αρχή αλλά είναι πάάάάάάάρα πολλα..καλό αυτό,περισσότερες πληροφορίες..
να ρωτήσω κάτι..διάβασα ότι υπάρχουν ελλήνικές εταιρίες..μήπως μπορέι να μας πει κάποιες από αυτές??σκέφτικα ότι ίσως είναι πιο εύκολα για αρχή...
Comment
-
ευχαριστώ πάρα πολύ Odysseas για τα links..
ξεκίνησα να τα διαβάζω όλα από την αρχή αλλά είναι πάάάάάάάρα πολλα..καλό αυτό,περισσότερες πληροφορίες..
να ρωτήσω κάτι..διάβασα ότι υπάρχουν ελλήνικές εταιρίες..μήπως μπορέι να μας πει κάποιες από αυτές??σκέφτικα ότι ίσως είναι πιο εύκολα για αρχή...
Comment
-
[QUOTE=Odysseas;30381]
Επίσης δε λέω να μείνει ο κόσμος στην Ελλάδα, λέω ότι υπάρχει περίπτωση να έρθει και να μην τα καταφέρει και τότε η απελπισία θα είναι διπλή...Από τα γραφόμενα νομίζει κανείς ότι όλα θα του πάνε καλά και μάλιστα τάχιστα...Αυτοί που δίνουν συμβουλές δεν έχουν σκεφτεί αυτό το ενδεχόμενο προφανώς...
Καλώς να έρθετε παιδιά, αλλά να έχετε στο πίσω μέρος του μυαλού σας όλα τα ενδεχόμενα.
Κανενας μα κανενας σε αυτο το φορουμ ουτε και εγω εχουν η εχω γραψει οτι ολα θα πανε καλα σε καποιον. Αγωνας και πολυ προσπαθεια ειναι λεξεις που χρησιμοποιω συνεχεια για ολα τα θεματα δουλειας σπιτιου κλπ..
Αγωνας και προσπαθεια παντα σημαινει επιτυχια η και αποτυχια. Γραφω παντα πληροφοριες απο αυτα που ζω καθημερινα στην ζωη μου στην στοκχολμη και οχι για κατι που δεν ξερω η δεν ειμαι σιγουρη. Σε καποιον μπορει να αρεσουν σε καποιον μπορει να μην αρεσουν. Καλο ομως θεωρω οτι ειναι παντα να εχουμε καποιο σεβασμο εδω μεσα ο ενας για τον αλλον ακομα και οταν διαφωνουμε και οχι να υπαρχουν επιθεσεις με ασχημο τροπο. Εχω γραψει αρκετες λεπτομερειες απο τις αγωνιες μου τις ταλαιπωριες μου τις εμπειριες μου οσο πιο απλα μπορω γιατι πραγματικα θελω να βοηθησω αν μπορω ανθρωπους που θελουν κατι καλυτερο στην ζωη τους. Οσο για τους μουσουλμανους το οτι ζουν εις βαρος του σουηδικου κρατους και των σουηδων
τουλαχιστον οι περισσοτεροι το βλεπω το ζω και το εχω συζητησει με σουηδους. Φυσικα εγω δεν ασχολουμαι κοιταω την δουλεια μου και τους αποφευγω οσο μπορω γιατι δεν μου αρεσουν σαν ανθρωποι δεν μου αρεσει η κουλτουρα τους και η θρησκεια τους. Αυτο δεν σημαινει οτι τους βριζω η τους κατηγορω. Δικαιωμα μου ειναι να συναναστρεφομαι με οποιους θελω εγω!
Ετσι απλα ! Αλλα με την πρωτη ευκαιρια κοιτατε καποια ατομα να εκφραζεστε ασχημα ! Και ναι επιμενω η σουηδια αλλα και πολλες αλλες χωρες ειναι παραδεισενιες σε σχεση με την ελλαδα.. Φυσικα για τον εαυτο μου μιλαω !Δεν υπάρχει τίποτε αδύνατο γι’ αυτόν που θα προσπαθήσει !!!
Comment
-
Για να βάλουμε κάποια πράγματα στη θέση τους. Αγαπώ τη Σουηδία, είναι η δεύτερη πατρίδα μου πλέον, όπως αγαπώ και τους καλούς και ανθρώπινους Σουηδούς.Όσα έγραψα ήταν για να δείξω ότι πάντα υπάρχουν δύο όψεις στο ίδιο νόμισμα. Παντού υπάρχουν ρατσιστές και αγενείς. Απλά μετά από κάποια χρόνια παραμονής σε νέα χώρα παύει κανείς να τα βλέπει όλα καινούρια, η καθημερινότητα της νέας χώρας γίνεται καθημερινότητα του και αρχίζει να βλέπει τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία.
Επίσης έχω υπάρξει καθαριστής, έχω ξεβρωμίσει και εγώ τη Στοκχόλμη και δε ντρέπομαι να το πω. Ευχαριστώ την τύχη μου για αυτό, ήταν από τις δουλειές που με έκαναν να συνειδητοποιήσω τι σημαίνει ταξικό σύστημα.
Δυστυχώς δεν έχω δική μου εταιρεία για να βοηθήσω έστω και τους φίλους μου που σκέφτονται να φύγουν από Ελλάδα. Συνεπώς δεν εκμεταλλεύομαι κανέναν όπως κακόβουλα γράψαν κάποιοι. Από τα γραφόμενα ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.
Αυτήν την περίοδο αποφάσισα να σπουδάσω. Για όσους σκέφτονται να έρθουν να ξέρουν ότι μπορούν να σπουδάσουν σε οποιαδήποτε ηλικία, ακόμα και εξ’ αποστάσεως (αν και αυτό δεν το θεωρώ σπουδές). Οι σπουδές είναι εντατικές και δύσκολα συνδυάζονται με δουλειά, εκτός από τα σαββατοκύριακα που μπορεί κάποιος να δουλέψει για να αυξήσει το εισόδημά του, που είναι το φοιτητικό επίδομα και δάνειο.
Ναι Όλγα θεωρώ ότι η προαγωγή της κριτικής σκέψης που γίνεται στα ελληνικά πανεπιστήμια είναι ότι καλύτερο. Βέβαια πάντα υπάρχουν και οι αρνητικές πλευρές που με τα χρόνια τις ξεχνάς και απλά ευχαριστείς τους καθηγητές που συνάντησες και σε έκαναν να σκέφτεσαι...
Και όσα γράφτηκαν για τις εκλογικές προτιμήσεις ήταν γιατί δε μπορώ να καταλάβω πως κάποιος κατηγορεί απλά την Ελλάδα, σαν να είναι ένας κενός χώρος χωρίς πολίτες. Πολίτες που θα μπορούσαν έστω να δείξουν τη δυσαρέσκειά τους στην κάλπη και ούτε αυτό δεν έκαναν και ξαφνικά μια μέρα τους φταίει η Ελλάδα...
-Φταίει τὸ ζαβὸ τὸ ριζικό μας!
-Φταίει ὁ θεὸς ποὺ μᾶς μισεῖ!
-Φταίει τὸ κεφάλι τὸ κακό μας!
-Φταίει πρώτ᾿ ἀπ᾿ ὅλα τὸ κρασί!
«Ποιὸς φταίει; Ποιὸς φταίει;... κανένα στόμα
δὲν τὅβρε καὶ δὲν τὄπε ἀκόμα.
Ἔτσι, στὴν σκοτεινὴ ταβέρνα
πίνουμε πάντα μας σκυφτοί,
σὰν τὰ σκουλήκια κάθε φτέρνα
ὅπου μᾶς εὕρει, μᾶς πατεῖ:
δειλοί, μοιραῖοι κι ἄβουλοι ἀντάμα!
προσμένουμε, ἴσως, κάποιο θάμα!
(Οἱ μοιραῖοι, Κ. Βάρναλης)
Συμφωνώ ότι ο καθένας θα έκανε ότι καλύτερο για τα παιδιά του και για αυτό σίγουρα θα πάει ακόμα και οικονομικός μετανάστης, και καλά θα κάνει, αν νοιώθει ότι δεν υπάρχει μέλλον στη χώρα του. Αλλά αυτό ισχύει για όλους, μα για όλους...Στην Ελλάδα με ένα οικονομικό κραχ και φεύγουμε κατά χιλιάδες, ο Σομαλός, ο Ιρακινός, ο Αφγανός δε φεύγει απλά λόγω οικονομικών προβλημάτων. Φεύγει λόγω πολέμου και φτώχειας και ξέρει ότι δε μπορεί να ξαναγυρίσει πίσω...Αυτό κι αν είναι δυσβάσταχτο...Αλλά έτσι είναι, η προγιαγιά μου πρόσφυγας από Μικρά Ασία μου έλεγε πως τους υποδέχθηκαν οι αδελφοί Ελλαδίτες...Απλά πίστευα ότι έχουμε πάρει το ιστορικό μας μάθημα, αλλά δυστυχώς για πολλούς οι μετανάστες είναι αποδιοπομπαίοι τράγοι και λαθραίοι άνθρωποι!!
Comment
Comment