Δεν ξέρω αν είναι τύχη ρε παιδιά αλλά μόλις μου έκατσε δουλειά και σπίτι στο Landshut στη Γερμανία. Σε σοκολατοβιομηχανία η δουλειά με 1200€ και 4άρι "ζεστό" με 550€. Παρ' όλλα αυτά η Σουηδία μου έχει κάτσει καλύτερα. Και αυτό για δύο λόγους που εγώ τους θεωρώ πολύ σημαντικούς. α) Δεν ξέρει κανένας από την οικογένεια Γερμανικά και β) δεν έχει δυνατότητα η κόρη μου να συνεχίσει εκεί το σχολείο,θα πρέπει να μάθει πρώτα γερμανικά και μετά θα την πάρουν. Έτσι χάνει 2 χρονιές αντί για καμία. Και λέω καμία στην Σουηδία γιατί εκεί τα παιδιά αρχίζουν το σχολειο ένα χρόνο πιο αργά από ότι στην Έλλάδα. Βλέπεται στη Σουηδία ειδικά με τους αλοδαπούς είναι πολύ ευέλικτοι. Αν ένας μαθητής μιλάει καλά αγγλικά και έχει την δυνατότητα να απαντήσει στο ερώτημα ενός καθηγητή στα αγγλικά ο καθηγητής δεν έχει πρόβλημα. Ακόμα και τις εξετάσεις και τα τεστ μπορεί να δώσει στα αγγλικά. Και ξέρετε γιατί? Γιατί έναν μαθηματικό στη Σουηδία τον ενδιαφέρει μόνο αν το παιδί ξέρει μαθηματικά. Δεν τον ενδιαφέρει αν του τα πεί στα Σουηδικά ή στα Αγγλικά ή στα Ελληνικά, φτάνει να ξέρει μαθηματικά.

Comment