Announcement

Collapse
No announcement yet.

Μετανάστευση στη Σουηδία

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

συγκατοικηση

ψαχνω συγκατοικο να μεινω στην στοκχολμη θανεβω συντομα οποιος ενδιαφερεται ας μου απανωτησει.

Comment

Originally posted by thecos89 View Post
      ψαχνω συγκατοικο να μεινω στην στοκχολμη θανεβω συντομα οποιος ενδιαφερεται ας μου απανωτησει.
      καλησπέρα, επειδή έχω διαβάσει τα σχόλια σου, θα σου πρότεινα να γράψεις μερικές λεπτομέρειες ακόμη, όπως για παράδειγμα ηλικία, για πόσο καιρό θες να μείνεις, πότε θα πας ακριβώς κ.α.
      επισης μπορείς να ψάξεις κ εδω:http://www.sublet.com/state_rentals/sweden_rentals.asp

μπορείς να επιλέξεις rent a room οπότε θα είναι πιο φτηνό κ θα έχεις κ συγκάτοικο.

Comment

Originally posted by lucia View Post
        Μπράβο saetron, χαίρομαι πολύ για σένα, καλή επιτυχία στη συνέχεια. Άντε να παίρνουν και οι υπόλοιποι σειρά!
        bravo ki apo mena saetron!kalh tyxh!

Comment

Originally posted by saetron View Post
          το μειλ απο τον εκπροσωπο του arbetsformedlingen που ηταν εδω στο συνεδριο του οαεδ...και μου λεει οτι θελουν να μου βρουν δουλεια στην σουηδια..
          μου ζητησε 1 cover letter και να ξεκινησω να κανω τα χαρτια μου για την σουηδικη αδεια εργασιας..πραγμα το οποιο ειναι σχεδον τελειωμενο...
          Συγχαρητητρια και απο μενα!!!
          Να σου ερθουν και ολα τα αλλα επανω τοσο ευκολο και βολικα οσο και η δουλεια!
          Και που και που να λες και σε μας τις εμπειριες σου αν βρισκεις τον χρονο..
          Καλο ξεκινημα

Comment

Γειά σε όλους!

Παρακολουθώ το site και τη συζήτηση συγκεκριμένα για Σουηδία εδώ και μέρες σαν επισκέπτης
            και να είναι καλά όσοι έχουν κατατοπίσει κόσμο με τα κείμενα τους, γιατί πραγματικά βοηθάνε!
            Έχωντας φτάσει οικονομικά στο αμήν, είναι μεγάλη απόφαση το να πας σε μια χώρα που δεν γνωρίζεις τίποτα, αλλά ήρθε η ώρα αυτής της μεγάλης απόφασης.
            Ήδη έκανα βιογραφικό (CV) στο EURES και το κατέβασα για να το έχω σε ψηφιακή μορφή να το στέλνω.
            Ήδη το έχω αποστείλει σε κάποιες δουλειές, και σε κάποια Ελληνίδα agent του EURES, αλλά φοβάμαι ότι δεν θα έχει τόσο ανταπόκριση, μιας και η μέχρι τώρα ενασχόληση μου στις πωλήσεις, χωρίς τη γνώση της γλώσσας...χλωμό!
            Δεν ξέρω τι να κάνω. Να περιμένω μήπως έχω ανταπόκριση από τις αιτήσεις για εργασία που έχω κάνει,
            ή να πάω Σουηδία να ψαχτώ?
            Ακόμα και να βρω ζευγάρι σκέφτομαι που να μπορεί και να θέλει να υπενοικιάσει ένα δωμάτιο για μένα και την κοπέλα μου, μέχρι να βρούμε δουλειά και να δούμε τι θα κάνουμε.

Comment

Billias καλησπέρα.

όχι απλώς χλωμό, κατάχλωμο θα έλεγα. Αν ξέρεις Αγγλικά μπορείς κάπως να το σώσεις, με δουλειές που δεν θέλουν να μιλάς αλλά μόνο να δουλεύεις. Πωλήσεις ( άρα μπλα - μπλά ) και χωρίς καλά Σουηδικά δεν θα πιάσουν.

Βρές κάτι άλλο, το οτιδήποτε, με Αγγλικά, βγάλε προσωπικό αριθμό, μάθε Σουηδικά για ένα χρόνο, και μετά το ψάχνεις σε πωλήσεις. Υπ' όψιν οτι για το 2012 η Ελλάδα προγραμματίζει αύξηση εξαγωγών προς Σουηδία άρα και αύξηση πωλήσεων

Comment

Originally posted by Billias View Post
                Γειά σε όλους!

Παρακολουθώ το site και τη συζήτηση συγκεκριμένα για Σουηδία εδώ και μέρες σαν επισκέπτης
                και να είναι καλά όσοι έχουν κατατοπίσει κόσμο με τα κείμενα τους, γιατί πραγματικά βοηθάνε!
                Έχωντας φτάσει οικονομικά στο αμήν, είναι μεγάλη απόφαση το να πας σε μια χώρα που δεν γνωρίζεις τίποτα, αλλά ήρθε η ώρα αυτής της μεγάλης απόφασης.
                Ήδη έκανα βιογραφικό (CV) στο EURES και το κατέβασα για να το έχω σε ψηφιακή μορφή να το στέλνω.
                Ήδη το έχω αποστείλει σε κάποιες δουλειές, και σε κάποια Ελληνίδα agent του EURES, αλλά φοβάμαι ότι δεν θα έχει τόσο ανταπόκριση, μιας και η μέχρι τώρα ενασχόληση μου στις πωλήσεις, χωρίς τη γνώση της γλώσσας...χλωμό!
                Δεν ξέρω τι να κάνω. Να περιμένω μήπως έχω ανταπόκριση από τις αιτήσεις για εργασία που έχω κάνει,
                ή να πάω Σουηδία να ψαχτώ?
                Ακόμα και να βρω ζευγάρι σκέφτομαι που να μπορεί και να θέλει να υπενοικιάσει ένα δωμάτιο για μένα και την κοπέλα μου, μέχρι να βρούμε δουλειά και να δούμε τι θα κάνουμε.
                Κατ αρχη με το καλο να ερθεις.....Σιγουρα τα πραγματα κατω ειναι τραγικα αυτη τη στιγμη,με ολους τους οικονομικους αλλα και πραγματικους ποια,δολοφονους που εχουν καταστρεψει τα παντα.
                Ας παρουμε τα πραγματα ενα ενα......
                Εκτος απο το ανεβασεις το cv στο Eures,καλο θα ηταν να στελνεις αρκετα cv σε εταιρειες,αλλα δεν θα κανεις πολλα αν δεν εισαι εδω.Αυτο εγινε και με μενα,εστελνα πολλα cv απο Ελλαδα,αλλα οταν ανεβηκα μεσα σε 18 μερες ειχα βρει δουλεια.
                Οσο για τη δουλεια του Πωλητη,ειναι αυτονοητο οτι χρειαζεσαι απταιστα Σουηδικα,πραγμα παρα πολυ δυσκολο για σενα στην αρχη.
                Οποτε μπες λιγο στο θεμα με τα link για Σουηδια,εχει αρκετα να δεις για δουλειες που δεν χρειαζονται πολλα Σουηδικα,απλα σου ξαναλεω οτι μαλλον θα πρεπει οταν παρεις την μεγαλη αποφαση,να εχεις και αυτο στο νου σου,οτι δηλ μπορει να χρειαστει να ανεβεις και να το παλεψεις απο εδω.

Με ευχες για καλη τυχη

Comment

Originally posted by antogeor View Post

αλλα οταν ανεβηκα μεσα σε 18 μερες ειχα βρει δουλεια.
                  Μπορείς να μας πεις αν βρήκες δουλειά στον τομέα που ενδιαφερόσουν ή αν ήταν ετεροαπασχόληση;

Ευχαριστώ

Comment

Καλημέρα. Μία ακόμα βοήθεια στην αναζήτηση κατοικίας.

Αφορά ολόκληρη τη Σουηδία. Οι επιλογές μπορεί να είναι sort ανα τιμή ή ότι άλλο επιθυμεί ο καθένας

Comment

Originally posted by Billias View Post
                      Γειά σε όλους!

Έχωντας φτάσει οικονομικά στο αμήν, είναι μεγάλη απόφαση το να πας σε μια χώρα που δεν γνωρίζεις τίποτα, αλλά ήρθε η ώρα αυτής της μεγάλης απόφασης..........
                      Καλημερα !
                      Πρεπει οπωσδηποτε να βρεις μια οποιαδηποτε δουλεια με τα αγγλικα ωστε να μπορεσεις να παρεις τον προσωπικο αριθμο . Αφου παρεις τονπροσωπικο αριθμο θα ξεκινησεις μαθηματα σουηδικων και οσο προχωρας στην εκμαθηση της γλωσσας θα μπορεσεις να ψαξεις και να βρεις δουλεια στον τομεα των πωλησεων. Πρεπει να μιλας πολυ καλα σουηδικα για να δουλεψεις στις πωλησεις.Επισης νομιζω οτι ειναι καλυτερο να ερθεις σουηδια και να ψαξεις για δουλεια , γιατι εκτος απο το βιογραφικο που στελνεις μεσω ιντερνετ μπορεις να παιρνεις και τηλεφωνο και να μιλας με τον εργοδοτη η μπορεις να πας σε ελληνικες επιχειρησεις εστιατορια συνεργεια καθαρισμου κλπ. Απο αποσταση τι να κανεις ? Πιο πολλες πιθανοτητες εχεις απο κοντα να βρεις κατι. Ο προσωπικος αριθμος ειναι το πρωτο σημαντικο βημα για την παραμονη σου στην σουηδια.
                      Δεν υπάρχει τίποτε αδύνατο γι’ αυτόν που θα προσπαθήσει !!!
                      Μέγας Αλέξανδρος, 356-323 π.Χ.,

Comment

Originally posted by skonto View Post
                        Καλημέρα. Μία ακόμα βοήθεια στην αναζήτηση κατοικίας.

[url]http://www.bostaddirekt.com/Private/default.aspx?....................
                        Καλημερα skonto !

Θελω να πω οτι αυτο το σαιτ για εξευρεση σπιτιου μου εχουν πει οτι ειναι αρκετα καλο γιατι εκτος του οτι εχουν και γραφειο στην στοκχολμη οποτε μπορεις να ερθεις σε επαφη μαζι τους , μου εχουν πει οτι οι ιδιοκτητες οταν τους στελνεις μαιλ σου απαντανε. Ενω στα αλλα σαιτ ειδικα στο μπλοκετ στελνεις στελνεις ενα σωρο μαιλ και ζητημα να θα σου απαντησουν δυο τρια ατομα. Βεβαια νομιζω πληρωνεις νομιζω 690 κορωνες για 45 ημερες αλλα θεωρω οτι μπορεις να κανεις δουλεια και να βρεις κατι . Μην ξεχνατε οτι επισης ειναι πολυ σημαντικο εκτος απο το μαιλ που στελνετε για ενα σπιτι που σας ενδιαφερει να παιρνετε και τηλεφωνο αμεσως μολις βλεπετε την αγγελια και να μιλατε με τον ιδιοκτητη. Λογω του οτι υπαρχει πολυ ζητηση το νοικιαζει οποιος προλαβει πρωτος.
                        Και οι σουηδοι τηρουν απολυτα την σειρα προτεραιοτητας. Επομενως μολις βρειτε κατι , αμεσως μαιλ και τηλεφωνο αν υπαρχει.

Comment

Originally posted by kostaus View Post
                          Μπορείς να μας πεις αν βρήκες δουλειά στον τομέα που ενδιαφερόσουν ή αν ήταν ετεροαπασχόληση;

Ευχαριστώ
                          Για να βρεις δουλεια στον τομεα που θελεις χωρις την καλη γνωση σουηδικων εννοειται οτι ειναι λιγο πολυ δυσκολο εως ακατορθωτο . Εκτος και αν η δουλεια σου εχει να κανει με τα κομπιουτερ . Σε αυτον τον τομεα εχω ακουσει και εχω διαβασει οτι εχουν βρει δουλεια και με καλα λεφτα μονο με τα αγγλικα.

Comment

Καλημέρα Ευανθία.

Σ' ευχαριστώ που μου γνωστοποίησες την νέα διεύθυνση του Patriotaki.

Απο ότι φαίνεται μάλλον δεν την έχουν πάρει είδηση οι υπόλοιποι, μιας και δεν υπάρχει εδώ και καιρό ούτε μία απάντηση.

Comment

γεια χαρα παιδια....μολις μου ηρθε μαιλ...το σαββατο 12 και κυριακη 13 στην θεσσαλονικη και στην αθηνα αντιστοιχα θα γινουν σεμιναρια δωρεαν για ευρεση εργασιας στο εξωτερικο(Αγγλία, Ιρλανδία, Γερμανία, Αυστραλία, Σουηδία, Δανία, Βέλγιο κ.ά)
                              δωρεαν για ολους...ζητανε γιατρους οδοντιατρους και νοσηλευτες...
                              θα υπαρξουν ευκαιριες ευρεσης εργασιας κατευθειαν.

στην θεσσαλονικη στο ξενοδοχειο καψης στην μοναστηριου και ωρες 11-5

και στην αθηνα Ξενοδοχείο Royal Olympic, Στήλες Ολυμπίου Διός, αρχή Λεωφ. Βουλιαγμένης, στάση Μετρό Ακρόπολη. 11-6

Comment

Καλησπέρα κι απο μένα στο ανανεωμένο πατριοτακι.

Επειδή λόγω του οτι εκλεισε για μερικές μέρες το πατριοτάκι δεν κατάφερα να τελειώσω την αφηγηση μου από τις ημέρες στη Στοκχόλμη, θα σας δώσω ένα στοιχείο που θα σας φέρει ποιο κοντά σε εργασία μέσα από την Arbetsförmedlingen. Στην δεύτερη προσπάθεια που έκανα με την Arbetsförmedlingen συναντήθηκα με μια σύμβουλο του eures την Helen Dowlati (helen.dowlati@arbetsformedlingen.se). Εγώ ότι απορία έχω της στέλνω email. Kαλό θα ήταν και εσείς. Η κοπέλα είναι πολύ εντάξη και πρόθυμη να σε βοηθήση. Το γραφείο της είναι στην Tunnelgatan 3 στο κέντρο της Στοκχόλμης. Μπορείτε άνετα να της στείλετε το βιογραφικό σας στα αγγλικά και να σας στείλει οδηγίες του τι να κάνετε.

Η Σουηδία θέλει ΥΠΟΜΟΝΗ!!!

Comment

Working...
                                X