Announcement

Collapse
No announcement yet.

Μετανάστευση στη Γερμανία 3

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Εφόσον έχει χρόνια δίπλωμα εύκολα μπορεί να το βγάλει, αν έβγαζε τώρα δίπλωμα με ΠΕΙ ανεβαίνει αρκετά το κόστος με το απαραίτητο λαδάκι:
    YME.gr

οι οδηγοί που αποκτούν άδεια οδήγησης κατηγορίας Δ1, Δ1+Ε, Δ, Δ+Ε από 10-9-2008 προκειμένου να μπορούν να εξασκούν το επάγγελμα του οδηγού, είναι υποχρεωμένοι πέραν της απαιτούμενης άδειας οδήγησης να κατέχουν και ΠΕΙ μεταφοράς επιβατών, ενώ οι οδηγοί που αποκτούν άδεια οδήγησης κατηγορίας Γ1, Γ1+Ε, Γ, Γ+Ε από 10-9-2009 ακολουθώντας την διαδικασία της αρχικής επιμόρφωσης. Οι εξαιρέσεις φαίνονται στη επισυναπτόμενη νομοθεσία.
    Δεν απαιτούνται υποχρεωτικά θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα από Σχολή Οδηγών ή Κέντρα Θεωρητικής Εκπαίδευσης (ΚΕΘΕΥΟ).
    • οι οδηγοί που είναι κάτοχοι άδειας οδήγησης των προαναφερόμενων κατηγοριών πριν από τις προαναφερθείσες ημερομηνίες αντίστοιχα από 10-9-2013 και 10-9-2014 προκειμένου να μπορούν να εξασκούν το επάγγελμα του οδηγού πρέπει να τύχουν περιοδικής θεωρητικής κατάρτισης χωρίς εξετάσεις. Δικαίωμα διοργάνωσης προγραμμάτων εκπαίδευσης περιοδικής κατάρτισης έχουν :
    α) Οι Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης Μεταφορέων (ΣΕΚΑΜ)
    β) Οι Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης Οδηγών Οχημάτων Μεταφοράς Επικίνδυνων Εμπορευμάτων (ΣΕΚΟΟΜΕΕ)
    γ) Τα Κέντρα Θεωρητικής Εκπαίδευσης Υποψηφίων Οδηγών (ΚΕΘΕΥΟ)

Comment

γεια σας παιδια και απο εμενα και εγω ειμαι στην φαση που τελειωνο με τα διπλωματα (την αλλη βδομαδα δινω για Γ και μετα βουρ για Γ +Ε)
      ηθελα να ρωτησω κατι βρηκα μια δουλεια που ζητανε οδηγο λεωφοριου το εχω αυτο το διπλωμα βγαλμενο αλλα ζηταει και κατι αλλο ειναι αυτο εδω (Personenbeförderungsschein)
      γνωριζει κανεις τι ακριβως ειναι?
      ειναι για δουλεια 4 ωρες την μερα δευτερα παρασκευη με μικρο λεωφοριο
      και κατι ακομα αυτη η καρτα οδηγου δεν μπορω να την βγαλω μονος μου χωρις τα νταβατζιλικια απο της σχολες οδηγης και τους λοιπους
      (http://www.yme.gr/index.php?tid=839 καταλαθως το πετυχα αυτο για την καρτα οδηγου και ειναι στα 150 ευρω +φωτογραφιες και φωτοαντιγραφα ταυτοτητας και διπλωματος)

Comment

καλησπερα

εχοντας ΠΕΙ και Γ+Ε διπλωμα αλλα χωρις γλωσσα κ προυπηρεσια πιστευεις πως υπαρχει ελπιδα για εργασια στη γερμανια σαν οδηγος;;

Comment

Originally posted by metanasths View Post
          καλησπερα

εχοντας ΠΕΙ και Γ+Ε διπλωμα αλλα χωρις γλωσσα κ προυπηρεσια πιστευεις πως υπαρχει ελπιδα για εργασια στη γερμανια σαν οδηγος;;
          δεν πιστευω να υπαρχει ελπιδα για οδηγος αλλα εδω που ειμαι δεν υπαρχει ελπιδα να ζησω σαν ανθρωπος για την προυπηρεσια δεν μπορω να κανω κατι αλλα για την γλωσσα θα ξεκινησω ταχυρυθμα.
          με την λογικη οτι δεν εχεις προυπηρεσια δεν μπορεις να δουλεψεις ποτε.
          εγω δεν θελω να παω να μαζεψω φραγκα εκει θελω να ξεκινησω την ζωη μου απο την αρχη.
          οτι γραφω τα γραφω σε πολυ φιλικο τονο.
          και συγνωμη αν υπερεβαλα καπου αλλα αρχιζει να με κουραζει το θεμα της ελλαδας και θελω να φυγω απο εδω!!!

Comment

Giannis.serres η προυπηρεσια παιζει ρολο... αλλα οταν καποιος εχει πεισμα και γνωριζει τις δυνατοτητες του ξερει πως μπορει να ανταπεξελθει ολα ειναι πιθανα και με καποια ταχυρυθμα γερμανικα , να σε δουν να μπορεις να μιλησεις να μπορεις να συννενοηθεις τιποτα δεν ειναι απιθανο... σαμπως ολοι οι οδηγοι με την προυπηρεσια, και την εμπειρια, απο το μηδεν δεν ξεκινησαν?οταν βγηκαν πρωτη φορα ευρωπη ηξεραν τα παντα απο δρομους διοδια κλπ? σιγα σιγα απεκτησαν και την εμπειρια... απλα ολοι αυτοι ειχαν το πεισμα και τον εγωισμο και πιστη στον εαυτο τους...
            πανε οι εποχες που καναν λεφτα οι μεταναστες πλεον το μονο που ενδιαφερει ειναι να εχεις μια ποιοτητα ζωης αλφα!!!
            μην τα παρατας!!!

Comment

γλωσσα πρεπει να ξερεις εστω τα βασικα. Εχω πετυχει οδηγους (οταν δουλεψα για κανα 4μηνο σε μια αποθηκη) που δεν ξεραν γρι (κατι σλοβακους-πολωνους) αλλα καλο ειναι να ξερεις τα βασικα
              Προυπηρεσια δεν νομιζω οτι παιζει και τοσο ρολο. Σιγουρα καλο ενια να εχεις, αλλα και χωρις προυπηρεσια μια δουλεια σαν οδηγος θα βρεις

Εγω παντως παιδια διαφωνω με αυτο που λεμε: πανε οι εποχες που καναν λεφτα οι μεταναστες

Δεν νομιζω οτι κανενας απο τους ελληνες που πηγε στο 50 και το 60 στην γερμανια εκανε λεφτα με την εννοια που το νομιζουμε , δηλ να εγινε πλουσιος.
              Απλα η μεγαλη διαφορα ηταν οτι στην γερμανια τοτε μπορει να επαιρνες 1.500 μαρκα μισθο που στην ελλαδα ηταν λεφτα που τα εβγαζες σε 4 μηνες (που λεει ο λογος)
              Συνεπως ο μεταναστης τοτε μετα απο γυρνουσε στην ελλαδα και εχτιζε ενα αυθαιρετο σε ενα οικοπεδακι, εσκαγε μυτη και με μια mercedes (που εκει τις εβρισκες πολυ φτηνα) και λεγαμε ολοι οτι "εκανε λεφτα"

Και πριν την κριση, ο μεταναστης απο την βουλγαρια που δουλευε μεροκαματο οικοδομη στην ελλαδα, μπορει να εβγαζε 1.000 τον μηνα. Για την ελλαδα ηταν νορμαλ. Για την Βουλγαρια του 300 ευρω τον μηνα, τα 1000 ευρω ηταν ομως πολλα λεφτα....

Comment

Εκαναν λεφτα. Οσοι ειχαν μυαλο, έκαναν πολλα λεφτα. Δεν ηταν πως αμοιβονταν καλυτερα, αλλα η ισοτιμία.

Comment

Καλησπερα και απο μενα! Εω γραψει σε αλλο τοπικ παλι αλλα εκατσα εδω και μια ωρα και διαβασα και αυτο και εχω καποιες αποριες (παλι). Σκοπευω να ερθω γερμανια κοντα στα χριστουγεννα και να ψαξω για οποιαδηποτε δουλεια. Εχω αρχισει να μαζευω τα εγγραφα που πρεπει να παρω μαζι μου. Θελω να μου πειτε αν εχω ξεχασει κατι,
                  Εχουμε κ λεμε.
                  1. Θα μεταφρασω το πτυχιο μου (γερμανικη φιλολογια) και το απολυτηριο μου,αν χρειαζεται, με την σφραγιδα της χαγης κτλ ( δεν ειμαι απο αθηνα και θα ανεβω επιτηδες και απ οτι καταλαβα θα ταλαιπωρηθω)
                  2. Εχω την καινουρια ταυτοτητα. Θα χρειαστει και διαβατηριο;
                  3. Εχω παρει στα αγγλικα το λοουερ και γενικα μιλαω αρκετα καλα και επιςης τωρα κανω ιςιντλ. Πρεπει να μεταφρασω το λοουερ και το ισντλ; Επισης ειχα παρει πριν καπου δεκα χρονια το C1 στα γερμανικα. Πιανει ακομα;
                  4. Κατι διαβασα για ενα Ε104 και ενα U1 απο οαεδ. Θα μου χρειαστουν και αυτα; Αν ναι να παρω σβαρνα αυριο τις υπηρεσιες να τα παρω.
                  5. Κατι τελειως ασχετο-σχετικο, πριν 5χρονια εμεινα για ενα χρονο στην πολη siegen και ειχα δηλωθει στο δημαρχειο. Οταν εφυγα ομως δεν εκανα απολυτως τιποτα. Ειμαι ακομα εκει γραμμενη.
                  Οποιος καταφερει και απαντησει τον ευχαριστω παρα πολυ. Συγγνωμη για το ζαλισμα.

Comment

****Στο πεντε λειπει ενα ερωτηματικο. Ειμαι ακομα εκει γραμμενη;;;

Comment

Καλημέρα gg_nefeli,

1) Για ποιό λόγο θέλεις να την βάλεις? Δεν θα σου χρειαστεί πουθενά η σφραγίδα της χάγης (για τα πτυχία) όταν ψάχνεις δουλειά. Θα ταλαιπωρηθείς τσάμπα. Ακόμα και σε οργανισμούς που έστειλα τα πτυχία τα δικά μου και της γυναίκας μου (εδώ στην Γερμανία) για "αναγνώριση" ποτέ δεν ζήτησε κανείς σφραγίδα χάγης. Τα πράγματα έχουν αλλάξει στην Γερμανία απο παλιά...μην ταλαιπωρήστε άδικα. Σε άλλη χώρα για παράδειγμα η Γαλλία (που η γραφειοκρατεία της είναι χειρότερη απο την Ελληνική) θέλουν παντού αυτήν την σφραγίδα. Οι Γερμανοί θέλουν απλώς μετάφραση απο επίσημο φορέα ή επίσημο μεταφραστή με την σφραγίδα του Γερμανικού κράτους. Έγω τα μετέφρασα όλα εδώ σε επίσημο μεταφραστή όμως κοστίζει περισσότερο απο ότι στην Ελλάδα (περίπου απο €15-€20/σελίδα).

2) Το έχουμε γράψει άπειρες φορές με την ταυτότητα την Ελληνική το θέμα είναι ότι δεν έχει ημερομηνία λήξης και το μόνο που έχει με λατινικά γράμματα είναι το Όνομα και το Επώνυμο. Για να ανοίξεις λογαριαμό σε τράπεζα, να βάλεις ρεύμα κτλ ναι θέλεις διαβατήριο. Το διαβατήριο ακολουθεί τους κανόνες της ΕΕ, είναι βιομετρικό Βιομετρικά χαρακτηριστικά - Περιεχόμενο και δεν αντιγράφεται. Είναι το πιο επίσημο έγγραφο που σου δίνει το κράτος σου.

3) Όχι δεν θέλουν μετάφραση. Στην Γερμανία όλοι οι οργανισμοί δέχονται τα έγγραφα-πτυχία στα Γερμανικά, Αγγλικά, Γαλλικά και κάποιοι και στα Ισπανικά. Κανένας σε άποψη εργοδότη δεν θα σου ζητήσει πτυχία ξένων γλωσσών. Θα σε τεστάρει απο το πώς γράφεις το βιογραφικό σου, το συνοδευτικό γράμμα και ενοείται στην συνέντευξη. Εσύ όμως θα τα έχεις στο φάκελο σου στην περίπτωση που ζητηθούν.

4) Το Ε104 είναι για να κάνεις ιατροφαρμακευτική ασφάλεια στην Γερμανία. Είναι χαρτί που παίρνεις απο το ασφαλιστικό φορέα σου (ΙΚΑ, ΟΓΑ κτλ) και δείχνει που και αν έχεις εργαστεί και για ποιά περίοδο. Τα κοινωτικά έγγραφα δεν θέλουν μετάφραση! To U1 το παίρνεις απο τον ΟΑΕΔ και δείχνει πάλι την περίδο ασφάλισης και εργασίας απο την χώρα που φεύγεις και θα ληφθούν υπόψη για τον υπολογισμό των παροχών ανεργίας (αν αυτή η περίπτωση τύχη). Να γράψω με λόγια το βιντεάκι που έχει βάλει η ΕΕ στην ιστοσελίδα της για να καταλάβετε τι είναι το U1. Η κάθε χώρα έχει τους δικούς της κανονισμούς για την χορήγηση παροχών ανεργείας. Εντός ΕΕ όμως είσαι ελεύθερος να δουλεύεις σε όποια χώρα εσύ θές και παρουσιαστεί ευκαιρία. Παράδειγμα δούλευες 6 μήνες στην Ελλάδα, έμεινες άνεργος βρήκες δουλειά στην Γερμανία ήρθες και σε 8 μήνες απολύεσαι πάλι. Με βάση τον Γερμανικό ΟΑΕΔ πρέπει να έχεις εργαστεί 12 μήνες τα τελευταία 2 χρόνια για να σου δώσει επίδομα. Αν πάς με 8 μήνες δεν έχει τίποτα. Εκεί μπαίνει στην μέση το U1 και έρχεται και λέει 8+6=14 και έτσι έχεις δικαίωμα για επίδομα ανεργείας απο την τελευταία χώρα που έμεινες άνεργος δηλαδή την Γερμανία. Δηλαδή θα πάς να στηθείς στην ουρά για να πάρεις το U1 μόνο αν έχεις εργαστεί με ασφάλεια τον τελευταίο χρόνο. Αλλιώς και πάλι θα χάσεις πολύτιμο χρόνο για έγγραφα που δεν θα σου χρειαστούν.

5. Κατα 99% ναι είσαι ακόμα εκεί γραμμένη αλλά μόλις πάς σε όποιον άλλο δήμο να κάνεις εγγραφή θα τους το πείς και θα γίνει υπηρεσιακά η διαγραφή απο τον προηγούμενο δήμο.
                      It’s simple. When someone does something nice for you, you pay it forward and do an act of kindness for someone else.

Comment

κ εγω νεα στην παρεα εχω γραψει κ αλλου ..νεφελι σε ποια πολη θα πας ?εγω δυσυχως σε εστιατοριο θα παω απλα εχω καποιους γνωστους κ ψαχνουν να μου βρουν ενα καλο μαγαζι για να μην παθω τα τρελα που ακουμε εδω μεσα..αν κ ειναι κ θεμα τυχης ...για πρωσορινα βεβαια μεχρι να ανεβει οαντρας μου.kosofos δεν ξερω αν ειχες λαβει το μην. μου αν γνωριζει καποιος μοναχο στουτγκαρδη κανενα μαγαζι που ειχε δουλεψει κ ισως λεω ισως του φερθηκαν λιγο ανθρωπηνα ας μου στηλη ευχαριστω παραπολυ

Comment

να ρωτησω κ κατι αλλο ?????θπαρχει περιπτωση ξενοδοχεια να παρεχουν στεγη?για να παω καμαριερα?εστο εποχιακα γνωριζεται κατι γαυτο ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΝΑ ΕΧΩ ΦΥΓΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ..Κ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΑΠΛΑ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΠΑΙΔΙΑ!!!!!!!

Comment

Kosofos εισαι ο καλυτερος!!! σ ευχαριστω για ολα!
                            Geopaz καλως ηρθες στο τοπικ! Την πολη την ψαχνω ακομα. Εχω γνωστους σε μια πολη κοντα στη νυρεμβεργη που μπορουν να με φιλοξενησουν για ενα μηνα δυο. Πιστευω ειναι καλυτερα απο το να παω καπου μονη μου σε χοστελ. Η αληθεια ειναι οτι με την πολη εχω προβληματιστει γιατι εχω διαβασει για πολλες εδω στο φορουμ. Δεν θελω απαραιτητα μεγαλη. Ετσι κ αλλιως με τα τρενα εκει πας οπου θες. Πως να αποφασισω αναμεσα σε τοσες πολλες;
                            Και εγω μεχρι τελος του χρονου δεν πρεπει να βρισκομαι εδω. Εσυ για ποια πολη λες;

Comment

ειμαι η εφη η γυναικα του geopaz ελεγα για μοναχο επειδη εχω δικους μου αλλα δεν θα μπορεσουν να με φιλοξενησουν οποτε παω για στοτγκαρδη που ειναι καλητερα οπως λενε κ τα παιδια εδω..αλλα λογο στεγης εστιατοριο η ξενοδοχειο αν παρεχουν στεγη.ειμαι μπερδεμενη με της πολης αλλα ολα τυχερα ειναι...θα δουμε οπου βρω.......ευχομαι ολα καλα να μας πανε!!

Comment

Originally posted by giannis.serres View Post
                                δεν πιστευω να υπαρχει ελπιδα για οδηγος αλλα εδω που ειμαι δεν υπαρχει ελπιδα να ζησω σαν ανθρωπος για την προυπηρεσια δεν μπορω να κανω κατι αλλα για την γλωσσα θα ξεκινησω ταχυρυθμα.
                                με την λογικη οτι δεν εχεις προυπηρεσια δεν μπορεις να δουλεψεις ποτε.
                                εγω δεν θελω να παω να μαζεψω φραγκα εκει θελω να ξεκινησω την ζωη μου απο την αρχη.
                                οτι γραφω τα γραφω σε πολυ φιλικο τονο.
                                και συγνωμη αν υπερεβαλα καπου αλλα αρχιζει να με κουραζει το θεμα της ελλαδας και θελω να φυγω απο εδω!!!
                                Ειμαι στην ιδια θεση κ η ερωτηση εγινε για εμενα γιατι φετος εβγαλα τα διπλωματα κ το πει κ προσεχως φευγω για γερμανια!απλα οπως ολοι προσπαθω να ξερω οσο το δυνατον περισσοτερα εκ των προτερων..ελπιζω να μας πανε ολους ολα καλα..

Comment

Working...
                                X