Announcement

Collapse
No announcement yet.

Μετανάστευση στη Γερμανία 3

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Demetroula πιστευω πως οι περισσοτεροι δεχτηκαμε κατα καποιο τροπο διαφορα τετοια ξεσπασματα του στυλ <<και που θα πατε τωρα? και θα το μετανοιωσετε και θα γυρισετε... κλπ>> μεχρι πριν λιγους μηνες μας ρωταγαν ποτε θα γυρισετε...
    Οταν προκειτε για το μελλον των παιδιων σου το δικο σου και γενικα για μια καλυτερη ποιοτητα ζωης με οτι συνεπαγεται αυτο και στην προκειμενη περιπτωση μιλαμε για αυτονοητα πραγματα υγειονομικη και συνταξιοδοτικη ασφαλεια, τοτε πρεπει να κανεις τις θυσιες σου... και απο οτι καταλαβαινω εισαι μια νεα κοπελα που τωρα ξεκιναει την ζωη της και σου αξιζουν τα καλυτερα! Σιγουρα οι γονεις θελουν τα παιδια τους να ειναι κοντα, αλλα τι μελλον θα εχεις εκει? δουλεια? ασφαλεια? καλυτερες συνθηκες διαβιωσης? μονο και μονο για να εχεις τους φιλους κοντα? Εξαλου η γερμανια τι ειναι πλεον 2 ωρες με το αεροπλανο και αν κανεις ενα κουμαντο καλο και πραγραμματιζεις τα αξιδια σου μπορεις και να βρισκεις παμφθηνα εισητηρια...υπαρχει πλεον το σκαιπ...
    Ηρθα εδω με τον αντρα μου και τρια παιδια πριν 9 μηνες... και τωρα μου λενε τα παιδια μου οτι δεν γυριζουμε πισω μετα απο αυτα που βλεπουμε εδω παρα μονο το καλοκαιρι!!
    αν με ρωτησεις οχι δεν μετανοιωσα καθολου που ηρθα (αν και στην αρχη πριν τρια χρονια μονο που το συζηταγα με τον αντρα μου ημουν τοσο καθετη και απολυτη στο να μην φυγω απο ελλαδα) και πλεον φτανω σε ενα σημειο να σου πω πως αρχιζω και γουσταρω αυτην την χωρα μονο και μονο γιατι μας αντιμετωπισε με σεβασμο, δεν μας ξεχωρισε στο οτι ειμαστε ξενοι, εδωσε δουλεια στον αντρα μου και ασφαλεια που για 3 χρονια στην ελλαδα προσευχομασταν μην παθει τιποτα γιατι δεν υπηρχε ασφαλεια, που αγκαλιασε τα παιδια μου στα σχολεια με δασκαλους για να μαθουν την γλωσσα, και δεν τα ξεχωρισαν στο παραμικρο, που οποτε και να παω σε δημοσια υπηρεσια με αντιμετωπιζουν ομορφα και ηρεμα...
    Οποτε αν με ρωτας αν το μετανοιωσα σου λεω ΟΧΙ (μετανοιωσα που δεν το εκανα νωριτερα)
    βαλτα κατω ολα και σκεψου και αποφασισε σοβαρα για το δικο σου μελλον... Την ζωη σου την ζεις εσυ και οχι οι φιλοι σου!!!

Comment

Σιγα σιγα θα βρεις και φιλους και θα δικτυωθεις και με παρεες ... ετσι θα μεινεις δηλ μονη σου? οι μονοι φιλοι σου θα ειναι απο ελλαδα και μονο? διαβασα καπου πως μιλας και την γλωσσα?
      οργανωση προγραμμα και βουτα την ευκαιρεια απο τα μαλλια... Καλυτερα να δοκιμασεις και να δεις αν τα καταφερεις παρα να μην το επιχειρησεις καθολου και να εισαι με την αμφιβολια (αν το εκανα μηπως ημουν καλυτερα?) ...δηλ το γραφω ολο αυτο γιατι δεν εχεις να σκεφτεις πισω παιδια κλπ...θα εχεις καβατζα ενα εισητηριο για ωρα αναγκης (δεν στο ευχομαι)και βλεπεις!!!!

Comment

Είναι φορές που η μοναχικότητα βοηθάει στην ανασυγκρότηση του εαυτού,
        την αξιολόγηση των σχέσεων, την συνειδητοποίηση της δύναμής μας
        Προσπάθεια και στόχοι...!
        Καλή Συνέχεια σε όλους μας

Comment

DiD666, gbarak, Blacktulip και Hellen ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας. Κι εγώ κάπως έτσι το σκεφτόμουν, απλά με έχουν τρομάξει οι δικοί μου, που προφανώς σκέφτονται τους εαυτούς τους περισσότερο από μένα! Μου λένε να μείνω γιατί κάποια στιγμή θα φτιάξουν τα πράγματα για τις νηπιαγωγούς ή μπορεί να βρω μια δουλειά με 400 ευρώ (και 8ωρο). Εννοείται, φυσικά, ότι δεν πρόκειται να συμβεί τίποτα από τα δύο! Εγώ είμαι αποφασισμένη να το επιχειρήσω και δεν πρόκειται να κάνω πίσω. Έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει καμία εναλλακτική για μένα εδώ.

Comment

Originally posted by Demetroula View Post
            DiD666, gbarak, Blacktulip και Hellen ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας. Κι εγώ κάπως έτσι το σκεφτόμουν, απλά με έχουν τρομάξει οι δικοί μου, που προφανώς σκέφτονται τους εαυτούς τους περισσότερο από μένα! Μου λένε να μείνω γιατί κάποια στιγμή θα φτιάξουν τα πράγματα για τις νηπιαγωγούς ή μπορεί να βρω μια δουλειά με 400 ευρώ (και 8ωρο). Εννοείται, φυσικά, ότι δεν πρόκειται να συμβεί τίποτα από τα δύο! Εγώ είμαι αποφασισμένη να το επιχειρήσω και δεν πρόκειται να κάνω πίσω. Έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει καμία εναλλακτική για μένα εδώ.
            Και πολύ καλά θα κάνεις,τα ίδια ακούω κι εγώ...
            "Τουλάχιστον η γυναίκα σου έχει ένα σταθερό μισθό,πως θα προσαρμοσθούν τα παιδιά κι εκει χάλια είναι τα πράγματα" και άλλες πολλές τέτοιου είδους καραμελίτσες,που τις πιπιλάνε και τις αναμασάνε κάθε τρεις και λίγο...
            Ασε που με περιμένουν με το δάχτυλο στη σκανδάλη θεωρώντας δεδομένο ότι θα γυρίσω πίσω πολύ γρήγορα!!!!
            Κάνε αυτό που πιστεύεις εσύ οτί ειναι καλύτερο για το μέλλον σου και πάλεψε γι'αυτό που πιστεύεις και γι'αυτό που έχεις βάλει ως στόχο ΕΣΥ για το δικό σου μέλλον,για τη δική σου ζωη...!!!
            ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΛΑΡΙΝΟ,ΕΧΟΥΝ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ...

Comment

Οι πιο κοντινοί μου άνθρωποι μου λένε να μη φύγω γιατί εκεί που θα πάω θα είμαι μόνη μου και εν τέλει θα αναγκαστώ να γυρίσω επειδή θα είμαι δυστυχισμένη.

Κάνε αυτό που πιστεύεις εσύ οτί ειναι καλύτερο για το μέλλον σου και πάλεψε γι'αυτό που πιστεύεις και γι'αυτό που έχεις βάλει ως στόχο ΕΣΥ για το δικό σου μέλλον,για τη δική σου ζωη...!!!

Διάβασε και αυτό http://www.patriotaki.net/η-ζωή-στο-...032/#post70377

Καλή τύχη σε όλους
              It’s simple. When someone does something nice for you, you pay it forward and do an act of kindness for someone else.

Comment

Pathfinder ευχαριστώ πολύ, κι εύχομαι και σε σένα τα καλύτερα!
                kosofos πολύ ωραία τα βίντεο και το άρθρο πολύ διαφωτιστικό. Όντως πρέπει να ξέρουμε όλες τις δυσκολίες πριν πάμε ώστε να έχουμε και περισσότερες πιθανότητες να επιτύχουμε.

Comment

Demetroula καλως ηρθες στην παρεα μας! Εισαι τυχερη που το αντικειμενο σου στην γερμανια εχει ζητηση κ κανεις πολυ καλα! Δοκιμασε το κ θα δεις αν ηταν σωστη επιλογη η οχι Επειδη ημουν κ εγω στο τομεα της εκπαιδευσης, νομιζω τα πραγματα εδω θα αργησουν πολυ να αλλαξουν..ευχομαι οτι καλυτερο κ να μας ενημερωσεις για οτι κανεις! Φιλια!

Comment

δημητρουλα οταν το ανακοινωσα οτι θα φυγω μετα της γιορτες μεινανε ολοι καγκελο αλλοι καταλαβαν γιατι περνανε δυσκολα κ αλλοι οχι γιατι κοιτανε ειτε κοιτανε το εγω τους ειτε φοβουνται αυτο που πας να κανεις εσυ,κατι που εκεινη δισταζουν..ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΩ ΟΤΙ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΔΕΝ ΣΑΣ ΡΩΤΑΩ...ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΗΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙΣ..ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΟΛΟΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΕΣ Κ ΦΟΒΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΝΑ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣΤΗΣ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΣΕ ΝΙΩΘΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ,ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΟΥ Κ ΘΑ ΣΕ ΕΝΘΑΡΥΝΟΥΝ..ΝΑ ΠΑΣ ΠΑΡΑ ΚΑΤΩ ,ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΛΕΙΣΕ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΣΟΥ..Κ ΜΙΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΥΤΗ ΘΑ ΣΕ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΟ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ..ΟΣΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΑ ΦΙΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΖΟΥΝΕ ΣΕ ΑΛΛΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ,ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΗ Κ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ,ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΟΤΣΙΑ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΣ ΕΣΥ!!!!!!!

Comment

gg_nefeli εννοείται θα σας ενημερώνω! Έτσι κι αλλιώς έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας μέχρι να μπορέσω να φύγω, 11 μήνες περίπου. Οπότε εδώ θα είμαστε και θα τα λέμε. Θα μιλήσω και με τα γραφεία σε λίγο καιρό και θα σας πω τι θα μου πουν κι αυτοί για την κατάσταση εκεί.
                      GEOPAZ είμαι αποφασισμένη και πίσω δεν κάνω. Η μαμά μου κι η κολλητή μου, τα άτομα που με επηρεάζουν περισσότερο, είναι τα πιο αρνητικά στη μετανάστευσή μου. Ειδικά η κολλητή μου μου λέει χαρακτηριστικά: "Δεν θα πας!". Η μαμά μου πάλι λέει: "Σιγά μην πάει" και νομίζει ότι της το λέω για πλάκα! Φυσικά δεν μπορώ να πίσω καμία από τις δύο, αλλά το έχω αποφασίσει, μετά από πολλή σκέψη και έχω ζυγίσει τα υπέρ και τα κατά και η ζυγαριά γέρνει προς τη μεριά της Γερμανίας.

Comment

Γεια σας παιδιά κι από μένα. Είμαι καινούργια στο φόρουμ, αλλά έχω παρακολουθήσει αρκετές συζητήσεις σας. Είμαι άνεργη νηπιαγωγός και, μετά από 5 χρόνια ανεργίας από τη στιγμή που τελείωσα τη σχολή, αποφάσισα να φύγω στη Γερμανία. Υπάρχουν δύο γραφεία από δω από την Ελλάδα που στέλνουν νηπιαγωγούς και βρεφονηπιοκόμους (αλλά και άλλες ειδικότητες) στη Γερμανία, υπό την προϋπόθεση να ξέρεις τη γλώσσα. Για νηπιαγωγούς οι θέσεις από το ένα γραφείο είναι σε Μόναχο και Νυρεμβέργη με το Β1 ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥΣ και από το άλλο σε Μόναχο και Βερολίνο με το Β2 Νηπιαγωγοί και Βρεφονηπιαγωγοί.
                        Έχουν πάει ήδη αρκετές νηπιαγωγοί μέσω αυτών γραφείων, κάθε τρίμηνο-τετράμηνο φεύγουν καμιά 25αριά, κι απ' ότι έχω μάθει από γνωστές γνωστών είναι ευχαριστημένες από όλα εκτός από το ότι δεν έχουν δικτυωθεί πολύ κοινωνικά. Ο μισθός είναι 2300 ευρώ μικτά και απ' ότι το έχω υπολογίσει, αν είσαι ανύπαντρος χωρίς παιδιά και χωρίς προϋπηρεσία, είναι 1580 ευρώ καθαρά.
                        Από γερμανικά τώρα έχω αρχίσει μόνη μου διάβασμα με βιβλία που κατέβασα από το ίντερνετ μέσω torrent και είμαι στο επίπεδο Α2. Ελπίζω σε ένα χρόνο, όταν θα έχω τελειώσει το μεταπτυχιακό μου, να πάρω το Β1 και να μπορέσω να φύγω.

Κι εδώ έρχονται τα ερωτήματά μου. Θα ήθελα περισσότερο τη συμβουλή σας από την εμπειρία σας, αφού αυτά τα πράγματα είναι πάντα υποκειμενικά:

1. Πιστεύετε ότι θα έχω μια σχετικά άνετη ζωή στο Μόναχο με 1580 ευρώ μένοντας μόνη μου; Δηλαδή αξίζει τον κόπο η ξενιτιά αν πάω εκεί και δω ότι ζω όπως θα ζούσα εδώ με ένα μισθό π.χ. 700 ευρώ; Που, φυσικά, ούτε αυτό διαθέτω εδώ αφού είμαι άνεργη και προοπτική δουλειάς δεν υπάρχει ούτε ως σερβιτόρα.

2. Πόσο εύκολο είναι να δικτυωθεί κάποιος στη Γερμανία σιγά-σιγά; Δε μιλάω για τρομερά πράγματα, απλά να μην περνάω όλο τον καιρό μου ολομόναχη, χωρίς να έχω κάποιον να αλλάξω μια κουβέντα εκτός δουλειάς.

3. Μία νηπιαγωγός με την οποία μίλησα ξεκίνησε με 1700 ευρώ καθαρά γιατί της αναγνώρισαν και 3 χρόνια προϋπηρεσίας στην Ελλάδα. Αυτό σημαίνει ότι μετά από τρία χρόνια μπορεί να αλλάξω κλιμάκιο και να μου αυξηθεί ο μισθός; Επίσης, θα έχω μεταπτυχιακό πάνω στο αντικείμενό μου, αυτό θα με ανεβάσει μισθολογικά ή όχι;

Αυτά για αρχή!
                        καλησπερα Demetroula ηθελα να σε ρωτησω απο που κατεβασες τα βιβλια γερμανικων γιατι ψαχνω εδω κ καιρο

Comment

Έχω κατεβάσει αυτό: ***Απαγορεύονται links για προϊόντα που θίγουν τους νόμους πνευματικής ιδιοκτησίας*** που είναι 2.3 GB. Υπάρχει και το vol. 2: ***Απαγορεύονται links για προϊόντα που θίγουν τους νόμους πνευματικής ιδιοκτησίας*** που είναι 13 GB, μάλλον είναι ένα υψηλότερο επίπεδο, αλλά δεν είμαι σίγουρη γιατί δεν το κατέβασα ακόμα. Το πρώτο που κατέβασα ξεκινάει με το βασικό επίπεδο.
                          Έχει 4 βιβλία με μαθήματα για ενηλίκους με audio, έχει βιβλία γραμματικής, ξεχωριστά για τα ρήματα, τις αντωνυμίες, τις προτάσεις, το λεξιλόγιο. Έχει 4 βιβλία για την ιστορία της γερμανικής γλώσσας, τη φωνολογία της, έχει λεξικό, μερικά αναγνωστικά και άλλα που δεν τα θυμάμαι. Οι οδηγίες των βιβλίων είναι στα Αγγλικά.

Comment

Έχω κατεβάσει αυτό: ***Απαγορεύονται links για προϊόντα που θίγουν τους νόμους πνευματικής ιδιοκτησίας*** που είναι 2.3 GB. Υπάρχει και το vol. 2: ***Απαγορεύονται links για προϊόντα που θίγουν τους νόμους πνευματικής ιδιοκτησίας*** που είναι 13 GB, μάλλον είναι ένα υψηλότερο επίπεδο, αλλά δεν είμαι σίγουρη γιατί δεν το κατέβασα ακόμα. Το πρώτο που κατέβασα ξεκινάει με το βασικό επίπεδο.
                            Έχει 4 βιβλία με μαθήματα για ενηλίκους με audio, έχει βιβλία γραμματικής, ξεχωριστά για τα ρήματα, τις αντωνυμίες, τις προτάσεις, το λεξιλόγιο. Έχει 4 βιβλία για την ιστορία της γερμανικής γλώσσας, τη φωνολογία της, έχει λεξικό, μερικά αναγνωστικά και άλλα που δεν τα θυμάμαι. Οι οδηγίες των βιβλίων είναι στα Αγγλικά.
                            Δημητρα γιατι δεν μου ανοιγουν τα links που εδωσες?

"404 - Page Not Found

Whoopsie!

It's looking like you may have taken a wrong turn, but don't worry; it happens to the best of us.

Please go back to the last page or click somewhere on our menu on the left to return to our site."

Εχει κανενας αλλος το ιδιο προβλημα?
                            You Can Have Whatever You Like...

Comment

Ψαξτε στα τορρενταδικα το rosetta stone παιδες. Πραγματικα τεραστια βοηθεια.

Comment

Working...
                              X