Announcement

Collapse
No announcement yet.

Μετανάστευση στη Σουηδία

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by spiros View Post
    Σκατα εχετε ολοι εσεις μεσα στο κεφαλι σας.Δεν πρεπει να λεμε πως ειναι εξω,επειδη στην Ελλαδα καποιοι θεωρητε οτι ειναι χειροτερα?Στο νησι μου μια χαρα ειναι το νοσοκομειο.Δεν ξερω πως ειναι τα νοσοκομεια στο χωριο του καθενα.Το οτι επρεπε να παω για εξετασεις απο τις 6.30 τα χαραματα και τελειωσα στις 11.30 ειναι γεγονος.Και κατι αλλο....μου αρεσει να ζω εδω και θα ζησω για παντα,αλλα ετσι....θελω να βλεπω και τα αρνητικα.Δεν εχω σκατα στο κεφαλι.Και κατι αλλο....ειναι λαθος να πας για 10 μερες να δεις κ.λ.π,οπως εγραψε καποιος παραπανω.Σαν τουριστας ειναι πολυ ωραια οπου πας.Το θεμα ειναι πως ειναι η ζωη οταν ζεις καιρο και μπεις στην ρουτινα.

σπυρο...και γω νοσηλευτης ειμαι...εχεις μεγαλο αδικο για οτι λες για το συστημα υγειας...ξερεις τι θα πει να εχεις τον ασθενη ναρκωμενο στο χειρουργικο τραπεζι με την κοιλια ανοιχτη περα για περα για 1 ωρα επειδη δεν εχει ραματα και περιμενουν να ερθουν???????
    οι εξετασεις ειναι αλλη φαση....πανε κλεισε καναν αξονικο εκει στο νησι σου.....(αχριαστος να σου ειναι) και μετα τα λεμε...η δοκιμασε να κλεισεις ραντεβου στα ιατρια του ικα....
    ο παππους μου εφυγε απο μια χολη και παροτι εδωσε φακελακι....τον παρατησαν απο μερα σε μερα του λεγανε θα μπεις χειρουργιο....και περασανε 27 μερες...εσκασε η χολη...και παει και ο παππους....
    σουηδια ολες οι ιατρικες υπηρεσιες ειναι αριστες...

το θεμα ρουτινας ειναι παντου...ειτε εισαι σουηδια...ειτε εισαι ελλαδα...η σε νησι...αμα δουλευειες ειναι παντου τα ιδια πανω κατω...για εμενα εχει πολλες δουλειες στην αθηνα...αλλα αθηνα δεν θα αντεχα να ζησω...αυτο εννοω με το να πανε 10 μερες να δουνε πως ειναι τα πραγματα...να δουνε...τους αρεσει εκει ο καιρος? η ατμοσφαιρα?? την παλευουν με το κρυο και το σκοταδι???
    το θεωρεις παραλογο αυτο?

μ αρεσει που υπαρχουν ακομα ατομα που νομιζουν οτι ολα θα πανε καλα...θαυμαζω το θαρρος και την υπομονη σας( χωρις τονο ειρωνιας)
    εγω τελειωσα μια ανωτατη σχολη....την μια φορα με σταματησαν λογω κρισης απο την δουλεια μου και την αλλη φτασανε να μου χρωστανε 3000 ευρω και να με απολυουν χωρις προειδοποιηση...
    δεν εχω το κουραγιο να ασχολιθω με οποιαδηποτε δουλεια εδω...
    ο εργασιακος μεσαιωνας εχει ερθει και θα μεινει για καιρο ακομα...

Comment

Originally posted by SnowWhite View Post
      Καλησπέρα σας!

Είχα κι εγώ πολλές απορίες και ανασφάλειες σχετικά με την ενημέρωση για τα πρακτικά/διαδικαστικά θέματα για τη μετανάστευση στη Σουηδία και διαβάζοντας όλο το thread μου λύθηκαν πολλές από την Ευανθία. Να είσαι καλά κορίτσι. Έχεις κάνει σπουδαία δουλειά εδώ!

Μία από τις απορίες που έχω -θα επανέλθω, εν καιρώ, για τις υπόλοιπες- και δεν λύθηκε είναι αν κάποιος θέλει να κάνει δική του δουλειά στη Σουηδία, τί προϋποθέσεις πρέπει να πληροί, είτε αυτή είναι παροχή υπηρεσιών (προγραμματιστής, μεταφραστής, γραφίστας, κλπ), είτε εμπόριο.
      Καλησπερα ! Δεν εχω ασχοληθει με το τι γινεται ακριβως για να κανει καποιος δικια του επιχειρηση . Ομως απο αυτα που εχω ακουσει δεξια και αριστερα δεν υπαρχει η γραφειοκρατια της ελλαδας . Νομιζω οτι αν ψαξεις στο ιντερνετ κατι θα βρεις. Αν ενδιαφερεσαι συγκεκριμενα γραψε μου για να ρωτησω και να σου απαντησω. Πρεπει να ειναι πολυ ευκολο.
      Δεν υπάρχει τίποτε αδύνατο γι’ αυτόν που θα προσπαθήσει !!!
      Μέγας Αλέξανδρος, 356-323 π.Χ.,

Comment

Originally posted by Λιλιαν81 View Post
        Επίσης κάπου γράφτηκε ότι οι μισθοί που αναφέρονται στην Σουηδια ειναι παραμυθεννιοι καθως και τα επιδοματα....και εχω καποιες απορίες που θελω να μου απαντησετε όσοι ξερετε και τα αρνητικα της Σουηδιας!!
        1)Πόσα χρήματα χρειάζονται εκει για να γεννησει μια γυναικα??εδω πάει 50 ευρω η επισκεψη στο γιατρο τον μηνα και αλλα 800-3000 ο γιατρός και λίγα το νοσοκομειο αν γεννησει στο δημοσιο...επισης εκει παρεχεται μηπως χωρος αν θελει ο μπαμπας να μεινει με την μαμα το βραδυ??εδω την βγαζει στην καρεκλα στην καλυτερη αν δεν το εχουν διωξει......
        2)΄μετα την γέννα παρεχεται καποια βοηθεια στη νεα μαμα εκει??εδω τπτ...μολις φυγεις σε ξεχνανε και οι πετρες του νοσοκομειου.,,,
        3)τί επιδομα παρεχεται το μηνα αν μια οικογενεια εχει 1 παιδι?εδω 90 ευρω τον χρόνο!
        4)τί τρωνε τα παιδια στο σχολειο και πόσα πληρωνουν για αυτο???εδω υπαρχουν μονο τα κυλικεια που παρεχουν τυποποιημενη τροφη και πολλες φορες κανει ''λαθη'' στα ρεστα των παιδιων του δημοτικου...
        5)τα νηπιαγωγεια τι ωραριο λειτουργουν και πόσα παιδια προσεχει η καθε νηπιαγωγος???εδω ειναι 7(κάποια)ή 8-2 ή 4(κάποια)και κάθε νηπιαγωγός έχει τουλάχιστον 10 παιδάκια!
        6)στη σουηδια πρεπει ο καθενας να διαλεξει προσωπικο γιατρο για να τον ελεγχει τακτικα??γιατι εδω το ικα ουτε που να μας φτυσει...
        7)αν θελει κανεις να παει οδοντίατρο πόσα πληρωνει???εδω στο ικα δεν εχουν μηχανηματα και πρεπει να πας απο το ιατρείο τους εκτος και φυσικα να πληρωσεις,,,
        περιμενω απαντησεις στις ερωτησεις μου απο οσους μενουν εκει!!!!!ευχαριστω!
        Στα ερωτήματά μου δεν απαντάει κανεις βλέπω,,,,εκτός απο την Ευανθία που με όση εμπειρία έχει και όσα γνωρίζει ως τώρα προσπαθεί να βοηθήσει!!Πραγματικά θα ήθελα την γνώμη και άλλων που μενουν εκει εκτος της Ευανθίας....Μπράβο σου κοπέλα μου εισαι αξιέπαινη!!

Comment

Originally posted by Νεομετανάστρια View Post
          Ευχαριστώ, θα το'χω υποψιν μου για τα χρηματα για ενα χρονο..
          Ευελπιστω να μπω βεβαια οσο πιο γρηγορα γινεται στο συστημα με προσληψη αλλα ας εχω και την οικονομικη καλυψη για ωρα αναγκης... Για την Ευρωπαικη Καρτα Υγειας γνωριζω οποτε θα την εχω βγαλει εγκαιρα..
          Γενικά ενημερώνω οτι στην Θεσσαλονικη τέλος Οκτωβριου (25-28 περιπου) ο ΟΑΕΔ θα εχει καποιο συνεδριο στο Βελλιδειο Συνεδριακο Κεντρο οπου και θα ερθουν συμβουλοι EURES από ολες τις χωρες της ΕΕ και της Σουηδιας εννοειται... για οποιον ενδιαφερεται ας εχει το νου του στο site τους για τις ακριβεις ημερομηνιες ....ενα cv και μια κουβεντα απο κοντα δεν βλαπτει...
          Τελεια !!!! Οτι αλλο θελεις να με ρωτησεις !

Comment

Originally posted by vaso31 View Post
            Ειδικα σε απομακρυσμενα μερη και σε επαρχιες το συστημα υγειας υπολειτουργει τρομερα!
            Δεν το λεω μονο εγω!Τοσες φορες που βγαινουν στα καναλια οι νησιωτες και παραπονιουνται γιατι δεν εχουν περιθαλψη τι ειναι??Θα μας τρελανεις?
            Εσυ γραφεις 'μια χαρα ειναι το νοσοκομειο στο νησι μου' χωρις καν επιχειρηματα να το στηριξεις!
            Εγω σου γραφω οτι εχω δουλεψει οτι εχω νοσηλευτει και εγω και ο πατερας μου.
            Ειναι λες και μιλαω σε μωρο που εμενει στην αποψη του απο πεισμα!
            Βλεπω αντικειμενικα και τα καλα και τα κακα της πατριδας μου!Δεν εχω παρωπιδες
            Ειλικρινα αυτη ειναι η τελευταια φορα που σου απαντω γιατι δεν μπορει καποιος να κανει διαλογο μαζι σου
            Λες και ξαναλες τα ιδια λογια χωρις επιχειρηματα.
            Ειλικρινα ειναι πολυ κουραστικο
            Στη ζωη μου εμαθα να εχω ανοιχτο μυαλο.Δεν ειμαι σε γυαλα εχω κριση,βλεπω και επεξεργαζομαι τα πραγματα!Μου αρεσει να γνωριζω νεα πραγματα δεν βαζω τοιχο στον εαυτο μου.Εσυ λοιπον μεινε στον μικροκοσμο σου με τις παρωπιδες σου.
            Εγω θα αλλαξω τον τροπο σκεψης σου?
            Αντε γεια
            εγώ έχω παρωπίδες?εδώ μέσα γραφουν μονο Έλληνες που ζουν στην Ελλάδα και η ευάνθια-συννεφάκι "τραλαλι" "τραλαλο" και αν μπει κάνας άνθρωπος και σας πει κάτι διαφορετικό δεν σας αρέσει,ποιος έχει παρωπίδες?Εγώ μιλάω με γεγονότα πως είναι τα πράγματα έξω,τι να κάνουμε έτσι είναι είτε σας αρέσει είτε όχι

Comment

Originally posted by spiros View Post
              εγώ έχω παρωπίδες?εδώ μέσα γραφουν μονο Έλληνες που ζουν στην Ελλάδα και η ευάνθια-συννεφάκι "τραλαλι" "τραλαλο" και αν μπει κάνας άνθρωπος και σας πει κάτι διαφορετικό δεν σας αρέσει,ποιος έχει παρωπίδες?Εγώ μιλάω με γεγονότα πως είναι τα πράγματα έξω,τι να κάνουμε έτσι είναι είτε σας αρέσει είτε όχι
              Ποιο ειναι το διαφορετικο που λετε ? Οτι σας εχω πρηξει με την σουηδια ΜΟΥ ? Αυτο ειναι το διαφορετικο ?
              Η τα υπολοιπα αισχρα που γραφτηκαν το πρωι αλλα και αλλες φορες και απο εσενα και απο αλλους. Οταν ειχα πρωτογραψει στο φορουμ ειχες απαντησει ....ψυχιατρους εχει η σουηδια ? Συγνωμη αυτα ειναι τα διαφορετικα ? Εσυ και καποιοι αλλοι γραφετε μονο για να επιτεθειτε σε μενα αλλα και σε αλλα ατομα. Και η διαφωνια σας ειναι μονο για να επιτεθειτε και να βρισετε και μαλιστα προσωπικα...... Ειστε απαραδεκτοι. Απο εμενα αλλα και απο αλλους γινετε κουβεντα για την γενικοτερη ασχημη κατασταση στην ελλαδα δεν εχουμε επιτεθει ποτε σε κανεναν προσωπικα ....Καλο θα ειναι να σταματησει αυτο. Μου φαινεται οτι το συννεφακι εχει δικιο που θελει να κανει αναφορα.

Comment

Originally posted by mikael View Post
                ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΑΝ ΠΟΤΕ, ΚΑΠΟΤΕ, ΑΛΛΑΞΣΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΟΛΛΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΠΙΣΩ..ΙΔΙΩΣ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ..
                ΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ..

ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ..ΙΔΙΩΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΑΝ ΠΑΡΑΚΑΤΙΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΠΑΙΤΙΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ..

ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΣΟ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΑΦΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ, ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΛΙΓΟΥΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ''ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ'' ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ ΜΑΣ ΟΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΟΨΟΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝΟΙ ΜΙΑ ΚΡΙΣΗ ΤΟΣΟ ΤΡΑΓΙΚΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΟΤΕ..
                Διαβασε την απαντηση σου μεσα απο το παρακατω λινκ http://www.totefteri.com/2011/09/blog-post_6843.html

Αυτο που λες μπορει να γινει το 2024 , η Ελλαδα τοτε θα ξανα δει το χρωμα του χρηματος, μεχρι τοτε....
                Επισης καθε χρονο θα μπορεις να την επισκεπτεσαι για διακοπες με τα super ταξιδιωτικα πακετα στο 1/3 της τιμης που δινονται για τους Ελληνες.

Η Ελλαδα ειναι η πιο ομορφη χωρα του κοσμου με τελειο κλιμα ,θαλασσες,φαγητα,αξιοθεατα που για την ωρα δεν εχει ευκαιριες σταδιοδρομιας, οποτε ...αναγκατηκα φευγεις.

Comment

Επειδή είμαι στο ταμείο ανεργίας ρώτησα στον Ελληνικό ΟΑΕΔ (για να μην μπερδευόμαστε ) τι συμβαίνει σε αυτή την περίπτωση. Μου είπαν ότι με το που πηγαίνεις σε χώρα της Ε.Ε. έχεις περιθώριο 8 ημέρες προκειμένου να εγγραφείς στο δικό τους ταμείο ανεργίας και να συνεχίσεις να το παίρνεις από εκεί για 3 μόνο μήνες όμως, μετά κόβεται΄. Βέβαια θα μου πείτε σώζεσαι με 460 ευρώ τον μήνα ειδικά στην Σουηδία? όχι αλλά φαίνεται έστω και ένα εισόδημα σίγουρα για 3 μήνες μέχρι να βρείς δουλειά.Χρειάζεται όμως να δείξεις περίπου 900-460=440 ευρω επιπλέον το μήνα . Έχω όμως σκοπό να ψάξω σύντομα τι συμβαίνει και για ανθρώπους που είναι εγγεγραμμένοι ως άνεργοι στον ΟΑΕΔ χωρίς να παίρνουν ταμείο.... θα ενημερώσω ....Επίσης από όσο μας είπε η σύμβουλος εργασίας στον ΟΑΕΔ,οι ειδικότητες που είναι στο "σύστημα " τους είναι πολύ λίγες... βέβαια μπορείς να στείλεις σε αυτούς το cv σου.
                  Diladi ginetai kati stin souidia me karta anergeias apo tin Ellada???

Comment

Ευελπιστω να μπω βεβαια οσο πιο γρηγορα γινεται στο συστημα με προσληψη αλλα ας εχω και την οικονομικη καλυψη για ωρα αναγκης... Για την Ευρωπαικη Καρτα Υγειας γνωριζω οποτε θα την εχω βγαλει εγκαιρα..
                    Γενικά ενημερώνω οτι στην Θεσσαλονικη τέλος Οκτωβριου (25-28 περιπου) ο ΟΑΕΔ θα εχει καποιο συνεδριο στο Βελλιδειο Συνεδριακο Κεντρο οπου και θα ερθουν συμβουλοι EURES από ολες τις χωρες της ΕΕ και της Σουηδιας εννοειται... για οποιον ενδιαφερεται ας εχει το νου του στο site τους για τις ακριβεις ημερομηνιες ....ενα cv και μια κουβεντα απο κοντα δεν βλαπτει...
                    mporoume na pame sto synedrio kai emeis oi aploi polites?

Comment

Originally posted by Emmigrant View Post
                      Διαβασε την απαντηση σου μεσα απο το παρακατω λινκ http://www.totefteri.com/2011/09/blog-post_6843.html

Αυτο που λες μπορει να γινει το 2024 , η Ελλαδα τοτε θα ξανα δει το χρωμα του χρηματος, μεχρι τοτε....
                      Επισης καθε χρονο θα μπορεις να την επισκεπτεσαι για διακοπες με τα super ταξιδιωτικα πακετα στο 1/3 της τιμης που δινονται για τους Ελληνες.

Η Ελλαδα ειναι η πιο ομορφη χωρα του κοσμου με τελειο κλιμα ,θαλασσες,φαγητα,αξιοθεατα που για την ωρα δεν εχει ευκαιριες σταδιοδρομιας, οποτε ...αναγκατηκα φευγεις.
                      Και η Ρωσια ειχε δανειστει το 1999 απο το ΔΝΤ και τωρα ειναι μια παγκοσμια δυναμη,οπου κανει επενδυσεις παντου.Ακομα και στην Ελλαδα της εχει προτεινει να της δανεισει.Ποια η Ρωσια,που πριν λιγα χρονια δεν ειχαν να πληρωσουν μισθους και συνταξεις.Καντε λιγη υπομομη για την Ελλαδα και σε 3-4 χρονια θα δειτε.

Comment

Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ένα εξαιρετικό κείμενο ενός νέου ανθρώπου με σοβαρή παρουσία στα Social Media (Twitter, Blogs κλπ) και ο οποίος υπήρξε άνεργος για ένα μεγάλο διάστημα και κατέγραφε τις σκέψεις του και τις εμπειρίες του ως άνεργος.

Πολλά είναι αυτά που θα ήθελα να πω, αλλά πραγματικά βρίσκω μάταιη την όποια αντιπαράθεση.

Comment

Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ένα εξαιρετικό κείμενο ενός νέου ανθρώπου με σοβαρή παρουσία στα Social Media (Twitter, Blogs κλπ) και ο οποίος υπήρξε άνεργος για ένα μεγάλο διάστημα και κατέγραφε τις σκέψεις του και τις εμπειρίες του ως άνεργος.

Πολλά είναι αυτά που θα ήθελα να πω, αλλά πραγματικά βρίσκω μάταιη την όποια αντιπαράθεση.
                          Snowwhite τι να πω τα λεει ολα αυτα που σκεφτομαι ... πραγματικα ματαιη η οποια αντιπαραθεση

Comment

+1000000000000000

Τα ειπε ολα!

Comment

Καλησπέρα!

αυτό για το συνέδρειο που μπορώ να το δω ακριβώς γιατί στη σελίδα του οαεδ δε βρήκα κάτι;

Comment

Originally posted by Olga Bbl View Post
                                Καλησπέρα!

αυτό για το συνέδρειο που μπορώ να το δω ακριβώς γιατί στη σελίδα του οαεδ δε βρήκα κάτι;

Comment

Working...
                                X