Announcement

Collapse
No announcement yet.

Μετανάστευση στη Σουηδία

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by ευανθια View Post
    Καλησπερα ! Δεν εχω ασχοληθει με το τι γινεται ακριβως για να κανει καποιος δικια του επιχειρηση . Ομως απο αυτα που εχω ακουσει δεξια και αριστερα δεν υπαρχει η γραφειοκρατια της ελλαδας . Νομιζω οτι αν ψαξεις στο ιντερνετ κατι θα βρεις. Αν ενδιαφερεσαι συγκεκριμενα γραψε μου για να ρωτησω και να σου απαντησω. Πρεπει να ειναι πολυ ευκολο.
    Έχω ψάξει κι έχω βρει κάποιες πληροφορίες, αλλά όπως και να το κάνεις, είναι αλλιώς να σου τα λέει κάποιος που το έχει κάνει.
    Θα με ενδιέφερε για ατομική επιχείρηση παροχής υπηρεσιών (graphic design) με έδρα το σπίτι.
    Δεν ξέρω αν πάνε έτσι και στη Σουηδία, αλλά καταλαβαίνεις πάνω-κάτω.

Comment

ευχαριστω χιονατη!

Comment

Γεια σου Ευανθία.

Σε βρηκα από μια άλλη ιστοσελιδα parents.gr γιατι ψαχνω να φυγω με την οικογένεια από Ελλάδα. Καταρχιν είδαμε για Κυπρο, αλλά ψάχνοντας προσανατολίζομαι και για Σουηδία. Το πρόβλημα είναι οτι δεν ξερω αγγλικά και ο συζυγος λιγα. Ειναι ελευθερος επαγγελματιας (ηλεκτρολογος), έχει πολλά χρονια πρϋπηρεσία με δική του επιχειρηση και δεν ενστερνίζεται το δικό μας όνειρο γαι μετανάστευση, εκτος και αν του έχω μια πολύ καλή προταση!
        Τα παιδιά είναι μεγάλα, γυμνασιο και δημοτικό και εκείνα θελουν αυτό το βημα μιας και εδώ το μέλλον τους είναι πενιχρό. Δουλειά εγω δεν έχω τους τελευταίους 18 μηνες και δουλεύω περιστασιακά (υπ. γραφείου). Ξερω πως είναι ένα πολύ δυσκολο βημα για όλους αλλά η κατασταση όλο και χειροτερεύει και σίγουρα αν δεν κάνω τωρα κατι μετά θα είναι χειρότερα για το μέλλον των παιδίων. Θα το εκτιμούσα αν μπορείς να μου δώσεις πληροφορίες για το αν θα μπορούσε ο σύζυγος να βρει κάποια ανάλογη δουλεια στη Σουηδία και εγώ φυσικά, τους μισθούς και ότι άλλο κρίνεις αναγκαίο. Ποιά πόλη είναι καλά για να προσανατολιστώ? έχω ακούσει για το Μάλμε. Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου.

Comment

Originally posted by spiros View Post
          Και η Ρωσια ειχε δανειστει το 1999 απο το ΔΝΤ και τωρα ειναι μια παγκοσμια δυναμη,οπου κανει επενδυσεις παντου.Ακομα και στην Ελλαδα της εχει προτεινει να της δανεισει.Ποια η Ρωσια,που πριν λιγα χρονια δεν ειχαν να πληρωσουν μισθους και συνταξεις.Καντε λιγη υπομομη για την Ελλαδα και σε 3-4 χρονια θα δειτε.
          Θα κάνουμε υπομονή αλλά απο την Σουηδια ή απο όπου αλλού μπορεί ο καθένας να βρει την άκρη του όπως και συ απο την Αυστρία!!

Comment

Originally posted by ziza View Post
            Γεια σου Ευανθία.

Σε βρηκα από μια άλλη ιστοσελιδα parents.gr γιατι ψαχνω να φυγω με την οικογένεια από Ελλάδα. Καταρχιν είδαμε για Κυπρο, αλλά ψάχνοντας προσανατολίζομαι και για Σουηδία. Το πρόβλημα είναι οτι δεν ξερω αγγλικά και ο συζυγος λιγα. Ειναι ελευθερος επαγγελματιας (ηλεκτρολογος), έχει πολλά χρονια πρϋπηρεσία με δική του επιχειρηση και δεν ενστερνίζεται το δικό μας όνειρο γαι μετανάστευση, εκτος και αν του έχω μια πολύ καλή προταση!
            Τα παιδιά είναι μεγάλα, γυμνασιο και δημοτικό και εκείνα θελουν αυτό το βημα μιας και εδώ το μέλλον τους είναι πενιχρό. Δουλειά εγω δεν έχω τους τελευταίους 18 μηνες και δουλεύω περιστασιακά (υπ. γραφείου). Ξερω πως είναι ένα πολύ δυσκολο βημα για όλους αλλά η κατασταση όλο και χειροτερεύει και σίγουρα αν δεν κάνω τωρα κατι μετά θα είναι χειρότερα για το μέλλον των παιδίων. Θα το εκτιμούσα αν μπορείς να μου δώσεις πληροφορίες για το αν θα μπορούσε ο σύζυγος να βρει κάποια ανάλογη δουλεια στη Σουηδία και εγώ φυσικά, τους μισθούς και ότι άλλο κρίνεις αναγκαίο. Ποιά πόλη είναι καλά για να προσανατολιστώ? έχω ακούσει για το Μάλμε. Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου.
            Γεια σου ziza ! Να διαλεξετε πολεις μεγαλες οπου υπαρχουν περισσοτερες δουλειες. Πληροφοριες θα βρεις αρκετες ανα διαβασεις το φορουμ της σουηδιας και γραφονται και καποια σαιτ για δουλειες και σπιτι. Οι μισθοι κυμαινονται αναλογα με το επαγγελμα. Το οτι δεν μιλατε αγγλικα ειναι λιγο προβλημα γιατι χωρις σουηδικα πως θα βρειτε δουλεια ? Βεβαια υπαρχουν και ελληνικες επιχειρησεις αλλα δεν βοηθανε και πολυ. Το να μπορεις να συννενοηθεις παντως ειναι απαραιτητο αλλιως πως θα βρεις δουλεια η ακομα πως θα ψαξεις για σπιτι ? Το μονο αν βρειτε κατι σε καμμια ελληνικη επιχειρηση. Στο φορουμ εδω θα βρεις αρκετες πληροφοριες σχετικα με την διαδικασια μεταναστευσης στην σουηδια αλλα και αρκετες πληροφοριες σχετικα με την ζωη
            Διαβασε το φορουμ και οτι απορια εχεις ρωτησε με.
            Δεν υπάρχει τίποτε αδύνατο γι’ αυτόν που θα προσπαθήσει !!!
            Μέγας Αλέξανδρος, 356-323 π.Χ.,

Comment

Originally posted by SnowWhite View Post
              Έχω ψάξει κι έχω βρει κάποιες πληροφορίες, αλλά όπως και να το κάνεις, είναι αλλιώς να σου τα λέει κάποιος που το έχει κάνει.
              Θα με ενδιέφερε για ατομική επιχείρηση παροχής υπηρεσιών (graphic design) με έδρα το σπίτι.
              Δεν ξέρω αν πάνε έτσι και στη Σουηδία, αλλά καταλαβαίνεις πάνω-κάτω.
              Καλησπερα ! Θα μαθω αυτες τις μερες για τις διαδικασιες για να κανεις δικια σου επιχειρηση. Σιγουρα ομως απο αυτα που εχω ακουσει γινεται παραπολυ ευκολα. Θα επανελθω με πληροφοριες για αυτο το θεμα.

Comment

Originally posted by Olga Bbl View Post
                ευχαριστω χιονατη!
                Anytime.

Originally posted by ευανθια View Post
                Καλησπερα ! Θα μαθω αυτες τις μερες για τις διαδικασιες για να κανεις δικια σου επιχειρηση. Σιγουρα ομως απο αυτα που εχω ακουσει γινεται παραπολυ ευκολα. Θα επανελθω με πληροφοριες για αυτο το θεμα.
                Thank ya!

Comment

Κάτι άλλο που ήθελα να ρωτήσω. Η εκμάθηση Σουηδικών γίνεται από Έλληνες δασκάλους;

Comment

Καλησπέρα σας!

Είχα κι εγώ πολλές απορίες και ανασφάλειες σχετικά με την ενημέρωση για τα πρακτικά/διαδικαστικά θέματα για τη μετανάστευση στη Σουηδία και διαβάζοντας όλο το thread μου λύθηκαν πολλές από την Ευανθία. Να είσαι καλά κορίτσι. Έχεις κάνει σπουδαία δουλειά εδώ!

Μία από τις απορίες που έχω -θα επανέλθω, εν καιρώ, για τις υπόλοιπες- και δεν λύθηκε είναι αν κάποιος θέλει να κάνει δική του δουλειά στη Σουηδία, τί προϋποθέσεις πρέπει να πληροί, είτε αυτή είναι παροχή υπηρεσιών (προγραμματιστής, μεταφραστής, γραφίστας, κλπ), είτε εμπόριο.
                    εισαι μεσα τωρα?

Comment

εισαι δω να μιλησοθμε?

Comment

Καλησπέρα .
                        Θα με ενδιέφερε να εργαστώ στη Σουηδία.Είμαι μαθηματικός αλλά όχι διορισμένη.Ο φίλος μου είναι προγραμματισής.
                        Σουηδικά δεν μιλάμε αλλά μπορούμε να ξεκινήσουμε μαθήματα αν χρειάζεται.Τι πιθανότητες έχουμε να βρούμε δουλειά στο αντικείμενό μας ;Αν μπορείτε να μας ενημερώσετε σχετικά με τους μισθούς θα με διευκόλυνε καθώς όσο προσπάθησα με άλλα sites μου έβγαιναν στα σουηδικά και δεν έβγαλα άκρη.
                        Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Comment

Originally posted by thrasivoulos View Post
                          εισαι δω να μιλησοθμε?
                          Δεν ήμουν Online. Στείλε μου PM για ό,τι θέλεις, να μη χαλάμε το topic. ;-)

Comment

Originally posted by konina View Post
                            Καλησπέρα .
                            Θα με ενδιέφερε να εργαστώ στη Σουηδία.Είμαι μαθηματικός αλλά όχι διορισμένη.Ο φίλος μου είναι προγραμματισής.
                            Σουηδικά δεν μιλάμε αλλά μπορούμε να ξεκινήσουμε μαθήματα αν χρειάζεται.Τι πιθανότητες έχουμε να βρούμε δουλειά στο αντικείμενό μας ;Αν μπορείτε να μας ενημερώσετε σχετικά με τους μισθούς θα με διευκόλυνε καθώς όσο προσπάθησα με άλλα sites μου έβγαιναν στα σουηδικά και δεν έβγαλα άκρη.
                            Ευχαριστώ εκ των προτέρων
                            Όσον αφορά την πληροφορική/προγραματισμό δεν υπάρχει περίπτωση να μη βρει δουλειά ο φίλος σου. Υποθέτω και για σένα που είσαι μαθηματικός πως θα είναι πολύ καλά τα πράγματα.
                            Η γλώσσα είναι απαραίτητη ό,τι κι αν κάνεις. Μπορείς να ξεκινήσεις από εδώ μαθήματα τα οποία θα τα πληρώσεις ή να κάνεις μαθήματα με το που πας στη Σουηδία τα οποία είναι δωρεάν.
                            Οι μισθοί έχω ακούσει από φίλους πως ξεκινούν από €1000-1100. Ας μας πει η Ευανθία για σιγουριά.

Comment

Όσον αφορά την πληροφορική/προγραματισμό δεν υπάρχει περίπτωση να μη βρει δουλειά ο φίλος σου. Υποθέτω και για σένα που είσαι μαθηματικός πως θα είναι πολύ καλά τα πράγματα.
                              Η γλώσσα είναι απαραίτητη ό,τι κι αν κάνεις. Μπορείς να ξεκινήσεις από εδώ μαθήματα τα οποία θα τα πληρώσεις ή να κάνεις μαθήματα με το που πας στη Σουηδία τα οποία είναι δωρεάν.
                              Οι μισθοί έχω ακούσει από φίλους πως ξεκινούν από €1000-1100. Ας μας πει η Ευανθία για σιγουριά.
                              Καλησπερα παιδια ! Οι μισθοι αρχιζουν απο 1000 ευρω καθαρα ο πιο χαμηλος μισθος. Τα μαθηματα σουηδικων ειναι δωρεαν απο σουηδους δασκαλους οι οποιοι μιλανε μονο σουηδικα. Οσον αφορα για τον φιλο μας που ασχολειται με την πληροφορικη δεν θα δυσκολευτει να βρει δουλεια αλλα. Σαν μαθηματικος ομως απαρειτητα πρεπει να ειναι τα σουηδικα αλλιως πως θα διδαξει τα σουηδακια. Σαν προγραμματιστης εχω ακουσει ατομα που εχουν βρει δουλεια με τα αγγλικα. Και στις δυο περιπτωσεις ομως , πρεπει να ψαξεις για να βρεις δουλεια.

Comment

Βρε Ευανθία μου, εξήγησέ μου πώς γίνεται να σου μάθουν Σουηδικά χωρίς Ελληνικά. Πώς σου τα εξηγούν αυτά που χρειάζεται κι εσύ να τα καταλάβεις;

Comment

Working...
                                X