Announcement

Collapse
No announcement yet.

Μετανάστευση στη Σουηδία

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Καλημέρα σε όλη την αγαπητή παρέα.
    Έχω αργήσει να γράψω , αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι έχω εξαφανιστεί.

Καταρχήν να πώ σε όσους το έχουν πάρει απόφαση για ανεβούν επάνω, να συνεχίσουν να το πιστεύουν. Με τίποτα πλέον η Ελλάδα δεν πρόκειται να αλλάξει ή να διορθωθεί για τα επόμενα 15 χρόνια.

Ας ελπίσουμε ότι το Ευρώ δεν θα αλλάξει πολύ την ισοτιμία του με τη Κορώνα , για να έχουμε τη στιγμή της μετακίνησης λίγο περισσότερα χρήματα μαζί μας.

Για όσους το αποφασίσουν να πάνε τώρα μέσα στο Χειμώνα να μην ξεχαστούν και πάρουν «απλώς» χειμερινά ρούχα. Ας πάρουν ότι πιο ζεστό και χοντρό διαθέτουν και κυρίως παπούτσια για χιόνι.

Πληροφορίες που κυκλοφορούν στο δίκτυο αναφέρουν μια μικρή μεν αλλά διακριτή αύξηση της οικοδομικής δραστηριότητας στη Σουηδία. Αυτό είναι καλό σημάδι για την εύρεση κατοικίας. Οργανωθείτε παιδιά. Έχει για όλους απ’ όλα αρκεί να το θέλετε.

Τα ξαναλέμε. Ότι νεότερο μάθω θα σας το μεταφέρω. Αλήθεια έχουμε τίποτα πιο φρέσκο από τα παιδιά που ήδη ανέβηκαν επάνω ? Ακόμα και αρνητικό να είναι δεν πειράζει να αναφερθεί . Έτσι θα έχουμε μάθει και θα μπορούμε να ξέρουμε τι να αντιμετωπίσουμε και πώς να το αντιμετωπίσουμε. Η εμπειρία είναι πάντα σεβαστή από όπου και αν προέρχεται.

Σας χαιρετώ ( προς το παρόν )
    Σπύρος

Comment

Originally posted by ευανθια View Post
      Και κατι επισης σημαντικο το διαβατηριο πρεπει να ειναι το καινουργιο με τα αποτυπωματα. Χωρις το καινουργιο δεν μπορεις να βγαλεις ταυτοτητα. Αντε νεομεταναστρια καλως να ερθεις κιεσυ ! Σου ευχομαι οτι καλυτερο ! Να ξερεις οτι αν το εχεις παρει αποφαση θα τα καταφερεις σιγουρα !!!!
      Καλησπερα
      Τελικα με την κουβεντα εδω μεσα μαθαινεις πραγματικα διαφορα! Δεν ηξερα οτι τα νεα διαβατηρια εχουν και αποτυπωματα!Θα τα βγαλω για να ειμαι καλυμμενη για 5 χρονια.
      Anyway εδω κατω μελλον δεν υπαρχει.. με εχει πιασει λιγο ενας πανικος γιατι καλη η οργανωση (μεχρι τον Μαρτιο θα τα εχω καλυψει¨"χαλαρα" που λεμε και στην Θεσσαλονικη αυτα που θελω) αλλα τα πραγματα στην Ελλαδα αλλαζουν μερα με την μερα, δεν ξερεις τι σου ξημερωνει... αξιοπρεπεια μηδεν! Με πιανει φοβος μηπως δεν προλαβω να ανεβω και να βρω δουλεια.. Χωρις να θελω να σας ψυχοπλακωσω ο καθενας μας βαζει διαφορες ιδεες στο μυαλο του.. Αυτη τη στιγμη μας ειπε ενας γνωστος που ψαχνει δουλεια στο Malmo οτι στελνουν 500 βιογραφικα για μια μονο θεση και στο πεζοδρομιο ακους κυριως Ελληνικα!!
      Εμεις το' χουμε παρει αποφαση:δεν ξερω ποσες φορες θα μπουμε και θα βγουμε απο Σουηδια αλλα θα το κανουμε μεχρι να βρουμε δουλεια!! Οποιαδηποτε δουλεια!!
      Εμπειρια εχουμε στον τομεα μας και 2,Αγγλικα ξερουμε και σε αυτους τους 2 μηνες παμε αρκετα καλα και στα Σουηδικα και εχουμε αλλους 3-4 μηνες που θα διαβαζουμε... Να'σαι καλα για τις ευχες σου!!

Comment

εγω παλι θελω γραπτως να το δω...γιατι ο καθενας λεει το μακρι και το κοντο του, ακομα και στο skaterverket o ενας υπαλληλος μου απαντησε οτι θελουν 10.000 ευρω τον χρονο και ο αλλο μου λεει οτι θελουν 15.000 κορονες τον μηνα...

και ασε που ετσι και αλλιως μεχρι να βρω δουλεια δεν υπαρχει περιπτωση να κανω καμια διαδικασια μαζι τους.

Comment

Originally posted by saetron View Post
          αυτο με το διαβατηριο μπορουμε να το επιβεβαιωσουμε καπως? γτ το δικο μου δν εχει αποτυπωματα...και προχθες που διαβαζα για την διαδικασια ανανεωσης δεν ελεγε κατι για αποτυπωματα...
          Καλησπερα saetron
          Επειδη ειμαστε στην ιδια μοιρα (και το δικο μου διαβατηριο ληγει μαζι με το δικο σου) μηπως να δεις στο

,να τα δωσεις τα 84,40 euro και μια foto για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο για 5 ολοκληρα χρονια? Ουτως ή αλλως την αποφαση να φυγεις την εχεις παρει.. Μεσα στα δικαιολογητικα για αποτυπωματα παντως δεν ειδα . Αποψε θα μιλησω με κατι φιλους που εβγαλαν διαβατηριο την προηγουμενη εβδομαδα και θα σε ενημερωσω..

Comment

Originally posted by Νεομετανάστρια View Post
            Καλησπερα saetron
            Επειδη ειμαστε στην ιδια μοιρα (και το δικο μου διαβατηριο ληγει μαζι με το δικο σου) μηπως να δεις στο

,να τα δωσεις τα 84,40 euro και μια foto για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο για 5 ολοκληρα χρονια? Ουτως ή αλλως την αποφαση να φυγεις την εχεις παρει.. Μεσα στα δικαιολογητικα για αποτυπωματα παντως δεν ειδα . Αποψε θα μιλησω με κατι φιλους που εβγαλαν διαβατηριο την προηγουμενη εβδομαδα και θα σε ενημερωσω..
            Το αποτυπωμα ειναι ηλεκτρονικο ! Μην πηγαινει το μυαλο σας σε αποτυπωμα με μελανι .
            Δεν υπάρχει τίποτε αδύνατο γι’ αυτόν που θα προσπαθήσει !!!
            Μέγας Αλέξανδρος, 356-323 π.Χ.,

Comment

ηλεκτρονικο αποτυπωμα

Το αποτυπωμα ειναι ηλεκτρονικο ! Μην πηγαινει το μυαλο σας σε αποτυπωμα με μελανι .
              Κοιταξτε εδω http://www.skatteverket.se/privat/id...6334b898000358

αυτο το μικρο σηματακι ειναι το ηλεκτονικο αποτυπωμα. Αν το διαβατηριο σας δεν το εχει , τοτε πρεπει επειγοντως να βγαλετε καινουργιο διαβατηριο.

Comment

Κοιταξτε εδω http://www.skatteverket.se/privat/id...6334b898000358

αυτο το μικρο σηματακι ειναι το ηλεκτονικο αποτυπωμα. Αν το διαβατηριο σας δεν το εχει , τοτε πρεπει επειγοντως να βγαλετε καινουργιο διαβατηριο.

Comment

Δεν ξερω τι κανω λαθος και δεν βγαινει σωστα.
                  Μπειτε στο http://www.skatteverket.se/
                  μετα πατηστε privat , μετα πατηστε id-kort , μετα πατηστε villkor för att få ansköka om id-kort. Τελος πατηστε Godkända id-handlingar . Εκει λοιπον θα δειτε τι εννοω με το ηλεκτρονικο αποτυπωμα. Υπαρχει φωτογραφια με το διαβατηριο . Μεταφραστε την σελιδα με το google. Κοιταξτε το διαβατηριο σας αν το εχει. Αν οχι , να βγαλετε οπωσδηποτε το καινουργιο. Εγω επιμενω για να μην μπειτε σε ασχημες περιπετειες.

Comment

Originally posted by saetron View Post
                    εγω παλι θελω γραπτως να το δω...γιατι ο καθενας λεει το μακρι και το κοντο του, ακομα και στο skaterverket o ενας υπαλληλος μου απαντησε οτι θελουν 10.000 ευρω τον χρονο και ο αλλο μου λεει οτι θελουν 15.000 κορονες τον μηνα...

και ασε που ετσι και αλλιως μεχρι να βρω δουλεια δεν υπαρχει περιπτωση να κανω καμια διαδικασια μαζι τους.
                    Οσον αφορα τα χρηματα που ζηταει το skatteverket νομιζω οτι κρινουν προσωπικα την καθε περιπτωση μαλλον και συνεχως κανουν αλλαγες. Προχθες μια κοπελα που εχει βρει δουλεια ελεγε στον αντρα μου οτι εδωσε τα χαρτια της μαζι με το χαρτι απο τον εργοδοτη , και της εστειλαν γραμμα οτι παρελαβαν τα δικαιολογητικα και θα αργησουν να βγαλουν αποφαση. Εχουν ερθει φαινεται πολλοι μεταναστες απο ελλαδα αλλα και απο αλλες χωρες και δεν προλαβαινουν .

Comment

Δεν ξερω τι κανω λαθος και δεν βγαινει σωστα.
                      Μπειτε στο http://www.skatteverket.se/
                      μετα πατηστε privat , μετα πατηστε id-kort , μετα πατηστε villkor för att få ansköka om id-kort. Τελος πατηστε Godkända id-handlingar . Εκει λοιπον θα δειτε τι εννοω με το ηλεκτρονικο αποτυπωμα. Υπαρχει φωτογραφια με το διαβατηριο . Μεταφραστε την σελιδα με το google. Κοιταξτε το διαβατηριο σας αν το εχει. Αν οχι , να βγαλετε οπωσδηποτε το καινουργιο. Εγω επιμενω για να μην μπειτε σε ασχημες περιπετειες.

Νομιζω οτι πρεπει να κανεις copy το παρακατω http://www.skatteverket.se/privat/id...800021575.html
                      για να φτασεις εκει που λες. Δεν μας συμφερει να μην το βγαλουμε τωρα οσο ειμαστε Ελλαδα γιατι θα εχουμε νομιζω να τρεξουμε εκει για αλλα χαρτια

Comment

Οσον αφορα τα χρηματα που ζηταει το skatteverket νομιζω οτι κρινουν προσωπικα την καθε περιπτωση μαλλον και συνεχως κανουν αλλαγες. Προχθες μια κοπελα που εχει βρει δουλεια ελεγε στον αντρα μου οτι εδωσε τα χαρτια της μαζι με το χαρτι απο τον εργοδοτη , και της εστειλαν γραμμα οτι παρελαβαν τα δικαιολογητικα και θα αργησουν να βγαλουν αποφαση. Εχουν ερθει φαινεται πολλοι μεταναστες απο ελλαδα αλλα και απο αλλες χωρες και δεν προλαβαινουν .
                        Ευανθια γεια
                        πρεπει να υπαρχει τροπος να μιλησουμε εκτος του forum με msn χρησιμοποιωντας ομως το patriotaki.net αλλα δεν τον γνωριζω.. εχεις ιδεα? επειδη βλεπω οτι εισαι μεσα..

Comment

Originally posted by Νεομετανάστρια View Post
                          Ευανθια γεια
                          πρεπει να υπαρχει τροπος να μιλησουμε εκτος του forum με msn χρησιμοποιωντας ομως το patriotaki.net αλλα δεν τον γνωριζω.. εχεις ιδεα? επειδη βλεπω οτι εισαι μεσα..
                          Ιδεα δεν εχω

Comment

Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια ευανθια..το δικο μου εχει το σηματακι επανω...
                            τελευταια φορα ειχε αλλαξει η νομοθεσια για τα διαβατηρια το 2006 οσοι εχουν διαβατηριο απο το 06 και μετα μαλλον θα εχει το αναλογο σημα...

εγω επειδη δεν βγαζω ακρη με το σκαταβερκετ θα παω στην σχολη μου 2 μηνακια...να τελειωσω το β2 και μετα θα ψαξω για δουλεια...απ την στιγμη που εχει μεγαλη ελειψη ελπιζω να τα καταφερω και να βρω πανω στον μηνα...και τοτε θα παω να γραφτω...
                            γτ οπως ειπα μια μου λενε ετσι...μετα μου λενε γιουβετσι για τα λεφτα...τους ειπα κιολας το ποσο που θα εχω μαζι μου..και πως οταν μου τελειωσουν θα μου δωσουν οι γονεις μου...και μετα μου λεγανε πως θελανε 15000 κορονες τον μηνα...ρε δε πα να γααα.....
                            ετσι και αλλιως σουηδια κανεις δεν προκειται να σε στειλει στην ελλαδα αν ξεπερασεις τους 3 μηνες παραμονης...εκτος αν κανεις παρανομια και σε μπουζουριασουνε.

Comment

Καλημέρα georgeman.

Αν θυμάμαι καλά ανέβηκες Σουηδία στα μέσα Οκτώβρη. Απο δουλειά τελικά πως τα πήγες, και κυρίως απο σπίτι ? Βρέθηκε τίποτα απο τα δύο?

Τι κλίμα εργασιακό επικρατεί? Ζητάνε κόσμο ? Ακούγεται τίποτα καλό?

Απο καιρό βλέπω ότι έχουμε περίπου ίδια θερμοκρασία ( ακόμα ) , ίσως γιατί σε μάς ο Χειμώνας ήρθε νωρίς.

Ακούστηκε οτι αυξήθηκε η ανοικοδόμηση. Ισχύει κάτι τέτοιο ? βλέπεις πουθενά σπίτια να κτίζονται ?

Σε ευχαριστούμε όλοι προκαταβολικά για τις απαντήσεις σου.

Comment

Καλησπερα και απο μενα,ειμαι ο κωσταντινος απο θεσσαλονικη και εδω και καιρο σκευτομαστε να ανεβουμε σουηδια με την γυναικα μου,και μαλλον σε 10 μερες θα αρχισουμε να μελεταμε σουηδικα.

Τωρα,εχω να κανω μια προταση σε οσους γνωριζουν το πως και το γιατι,διαδικασια και χρήσιμες συμβουλες να κανουν ενα ποστ που να λεει τα βηματα που πρεπει να κανει καποιος,πχ 1ον πας εφορια και βγαζεις προσωπικό αριθμο.
                                2ον δηλωνεστε στον οαεδ
                                3ον ........

και ούτω καθεξής,η σειρα που χρησιμοποίησα ειναι τυχαία.

και αυτο να ανανεώνετε με νεα στοιχεια οταν υπαρχουν

Comment

Working...
                                X