Originally posted by saetron
View Post
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Μετανάστευση στη Σουηδία
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Δεν υπάρχει τίποτε αδύνατο γι’ αυτόν που θα προσπαθήσει !!!
Μέγας Αλέξανδρος, 356-323 π.Χ.,
-
Originally posted by ευανθια View PostΝαι να το ανανεωσεις πριν ανεβεις. Απο εδω αργει η διαδικασια. Εμενα εληξε και πρεπει να παω να το ανανεωσω. Πρεπει να κανει περιπου ενα μηνα αποτι εχω διαβασει στην ιστοσελιδα της πρεσβειας, ισως και παραπανω. Και θα σου χρειαστει το διαβατηριο για τον προσωπικο αριθμο και την ταυτοτητα.
ναι αλλα οπως σου ειπα...το διαβατηριο ληγει τον σεπτεμβρη του 2012...
δν ξερω καν αν γινεται να το ανανεωσω απο τωρα..και αν ειναι οντως απαραιτητο..
Comment
-
Originally posted by saetron View Postναι αλλα οπως σου ειπα...το διαβατηριο ληγει τον σεπτεμβρη του 2012...
δν ξερω καν αν γινεται να το ανανεωσω απο τωρα..και αν ειναι οντως απαραιτητο..
Εξαρταται ποτε θα ερθεις. Το διαβατηριο παντως ειναι απαραιτητο. Ρωτησε αν γινεται να το ανανεωσεις καλυτερα νωριτερα για να εισαι ησυχος. Το διαβατηριο σου χρειαζεται οπως σου εγραψα για τον προσωπικο αριθμο και την ταυτοτητα . Μεχρι να τα βγαλεις αυτα , θα χρησιμοποιεις το διαβατηριο σου. Και οταν ερθεις με το καλο αν κατι τυχει και θελεις να πας ελλαδα για λιγες μερες , πως θα πας. Θα περιμενεις ενα μηνα μεχρι να το ανανεωσεις στην στοκχολμη ?Δεν υπάρχει τίποτε αδύνατο γι’ αυτόν που θα προσπαθήσει !!!
Comment
-
Originally posted by saetron View Postτον γεναρι ανεβαινω...
και θα χω 10 μηνες μεχρι να ληξει...μπορει καν να μην κατσει κατι επανω..
δεν θα το ανανεωσω..
για την ευρωπαικη καρτα ασφαλισης τωρα...ξερετε ποσο καιρο κανει να βγει?
Η Σουηδία θέλει ΥΠΟΜΟΝΗ!!!
Comment
-
Originally posted by ευανθια View PostΝαι να το ανανεωσεις πριν ανεβεις. Απο εδω αργει η διαδικασια. Εμενα εληξε και πρεπει να παω να το ανανεωσω. Πρεπει να κανει περιπου ενα μηνα αποτι εχω διαβασει στην ιστοσελιδα της πρεσβειας, ισως και παραπανω. Και θα σου χρειαστει το διαβατηριο για τον προσωπικο αριθμο και την ταυτοτητα.
Μπαινω στην κουβεντα σας γιατι προεκυψε μια απορία για την Ευανθια:καταλαβαινω οτι για την αρχη τουλαχιστον το διαβατηριο ειναι απαραιτητο. Οταν εισαι πανω ηδη ενα χρονο, εχεις παρει personnummer, πιθανοτατα εχεις ανοιξει και καποιο τραπεζικο λογαριασμο ποιος ο λογος ανανεωσης του διαβατηριου? Και κατι ακομα γενικο , η απορια απευθυνεται σε ολους , ανεβηκε κανενας απο εσας με αυτοκινητο με ελληνικες πινακιδες? και αν ναι που το παρκαρει γιατι απο οτι εχω μαθει δεν το παραταμε εδω και εκει οπου βρουμε οπως στην Ελλαδα..
Εγω συνεχιζω το διαβασμα σουηδικων στην Θεσσαλονικη και περιμενω να ερθει ο Απριλιος για να ανεβω,ελπιζω μονο να μην ειναι πολυ αργα..
Comment
-
Originally posted by Νεομετανάστρια View PostKαλησπερα και απο μενα!
Μπαινω στην κουβεντα σας γιατι προεκυψε μια απορία για την Ευανθια:καταλαβαινω οτι για την αρχη τουλαχιστον το διαβατηριο ειναι απαραιτητο. Οταν εισαι πανω ηδη ενα χρονο, εχεις παρει personnummer, πιθανοτατα εχεις ανοιξει και καποιο τραπεζικο λογαριασμο ποιος ο λογος ανανεωσης του διαβατηριου? Και κατι ακομα γενικο , η απορια απευθυνεται σε ολους , ανεβηκε κανενας απο εσας με αυτοκινητο με ελληνικες πινακιδες? και αν ναι που το παρκαρει γιατι απο οτι εχω μαθει δεν το παραταμε εδω και εκει οπου βρουμε οπως στην Ελλαδα..
Εγω συνεχιζω το διαβασμα σουηδικων στην Θεσσαλονικη και περιμενω να ερθει ο Απριλιος για να ανεβω,ελπιζω μονο να μην ειναι πολυ αργα..
Η Σουηδία θέλει ΥΠΟΜΟΝΗ!!!
Comment
-
Εγω συνεχιζω το διαβασμα σουηδικων στην Θεσσαλονικη και περιμενω να ερθει ο Απριλιος για να ανεβω,ελπιζω μονο να μην ειναι πολυ αργα..Δεν υπάρχει τίποτε αδύνατο γι’ αυτόν που θα προσπαθήσει !!!
Comment
-
Το διαβατηριο χρειαζεται μεχρι να παρεις και την αδεια παραμονης,(εφοσον προσκομισεις βεβαιωση απο τον εργοδοτη οτι δουλευεις).Σαν πολιτης ΕΕ(ακομα ειμαστε ),εχεις το δικαιωμα να εισαι μεχρι 3 μηνες σαν τουριστας.Μετα το εχεις και το παρουσιαζεις μονο οταν χρειαστει,αλλιως εχεις τη σουηδικη ταυτοτητα.
Comment
-
Originally posted by antogeor View PostΚαλησπερα.
Το διαβατηριο χρειαζεται μεχρι να παρεις και την αδεια παραμονης,(εφοσον προσκομισεις βεβαιωση απο τον εργοδοτη οτι δουλευεις).Σαν πολιτης ΕΕ(ακομα ειμαστε ),εχεις το δικαιωμα να εισαι μεχρι 3 μηνες σαν τουριστας.Μετα το εχεις και το παρουσιαζεις μονο οταν χρειαστει,αλλιως εχεις τη σουηδικη ταυτοτητα.Δεν υπάρχει τίποτε αδύνατο γι’ αυτόν που θα προσπαθήσει !!!
Comment
-
Καλημερα
Ευχαριστω και τους 3 σας (georgeman, ευανθια κα antogeor) για το αμεσο της απαντησης.
Οσον αφορα στο διαβατηριο και το δικο μου,οπως και του saetron, ληγει Σεπτεμβριο του 2012 και υπολογιζα οτι μεχρι τοτε θα ειχα καταφερει με personnummer, σουηδικες τραπεζες κτλ ωστε να μην μου ειναι πλεον απαραιτητο για τις υπολοιπες διαδικασιες στην Σουηδια . Να πω την αληθεια με το ποτε και πως παιρνεις την σουηδικη ταυτοτητα δεν ασχοληθηκα ακομα αλλα δεν σκεφτηκα και τα ταξιδια σε γειτονικες χωρες μη μελη της Ε.Ε., οπως ειπε η Ευανθια, οποτε τωρα που εχω τον χρονο θα το ανανεωσω και αυτο.Το' χω παρει αποφαση : Ολοκληρη Σουηδια κατι θα βρεθει, δεν φευγω χωρις δουλεια!!!
Αποφασισαμε τελικα να ανεβουμε μια και καλη με το αυτοκινητο (και οχι να κανουμε ενα ερευνητικο ταξιδι πρωτα με αεροπλανο και επειτα να ανεβασουμε και πραγματα) για να γλιτωσουμε χρηματα , μπορει και να μας βγει πιο ακριβα .. ποιος ξερει..
thanks
Comment
-
Originally posted by Νεομετανάστρια View PostΚαλημερα
Ευχαριστω και τους 3 σας (georgeman, ευανθια κα antogeor) για το αμεσο της απαντησης.
Οσον αφορα στο διαβατηριο και το δικο μου,οπως και του saetron, ληγει Σεπτεμβριο του 2012 και υπολογιζα οτι μεχρι τοτε θα ειχα καταφερει με personnummer, σουηδικες τραπεζες κτλ ωστε να μην μου ειναι πλεον απαραιτητο για τις υπολοιπες διαδικασιες στην Σουηδια . Να πω την αληθεια με το ποτε και πως παιρνεις την σουηδικη ταυτοτητα δεν ασχοληθηκα ακομα αλλα δεν σκεφτηκα και τα ταξιδια σε γειτονικες χωρες μη μελη της Ε.Ε., οπως ειπε η Ευανθια, οποτε τωρα που εχω τον χρονο θα το ανανεωσω και αυτο.Το' χω παρει αποφαση : Ολοκληρη Σουηδια κατι θα βρεθει, δεν φευγω χωρις δουλεια!!!
Αποφασισαμε τελικα να ανεβουμε μια και καλη με το αυτοκινητο (και οχι να κανουμε ενα ερευνητικο ταξιδι πρωτα με αεροπλανο και επειτα να ανεβασουμε και πραγματα) για να γλιτωσουμε χρηματα , μπορει και να μας βγει πιο ακριβα .. ποιος ξερει..
thanksΔεν υπάρχει τίποτε αδύνατο γι’ αυτόν που θα προσπαθήσει !!!
Comment
-
Originally posted by ευανθια View PostΚαι κατι επισης σημαντικο το διαβατηριο πρεπει να ειναι το καινουργιο με τα αποτυπωματα. Χωρις το καινουργιο δεν μπορεις να βγαλεις ταυτοτητα. Αντε νεομεταναστρια καλως να ερθεις κιεσυ ! Σου ευχομαι οτι καλυτερο ! Να ξερεις οτι αν το εχεις παρει αποφαση θα τα καταφερεις σιγουρα !!!!
αυτο με το διαβατηριο μπορουμε να το επιβεβαιωσουμε καπως? γτ το δικο μου δν εχει αποτυπωματα...και προχθες που διαβαζα για την διαδικασια ανανεωσης δεν ελεγε κατι για αποτυπωματα...
Comment
-
Originally posted by saetron View Postαυτο με το διαβατηριο μπορουμε να το επιβεβαιωσουμε καπως? γτ το δικο μου δν εχει αποτυπωματα...και προχθες που διαβαζα για την διαδικασια ανανεωσης δεν ελεγε κατι για αποτυπωματα...Δεν υπάρχει τίποτε αδύνατο γι’ αυτόν που θα προσπαθήσει !!!
Comment
Comment