Announcement

Collapse
No announcement yet.

Μετανάστευση στη Σουηδία

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by saetron View Post
    ασχετο....αλλα το διαβατηριο μου λιγει τον σεπτεμβρη του 12.....λετε να το ανανεωσω πριν ανεβω η οχι?
    Ναι να το ανανεωσεις πριν ανεβεις. Απο εδω αργει η διαδικασια. Εμενα εληξε και πρεπει να παω να το ανανεωσω. Πρεπει να κανει περιπου ενα μηνα αποτι εχω διαβασει στην ιστοσελιδα της πρεσβειας, ισως και παραπανω. Και θα σου χρειαστει το διαβατηριο για τον προσωπικο αριθμο και την ταυτοτητα.
    Δεν υπάρχει τίποτε αδύνατο γι’ αυτόν που θα προσπαθήσει !!!
    Μέγας Αλέξανδρος, 356-323 π.Χ.,

Comment

Originally posted by ευανθια View Post
      Ναι να το ανανεωσεις πριν ανεβεις. Απο εδω αργει η διαδικασια. Εμενα εληξε και πρεπει να παω να το ανανεωσω. Πρεπει να κανει περιπου ενα μηνα αποτι εχω διαβασει στην ιστοσελιδα της πρεσβειας, ισως και παραπανω. Και θα σου χρειαστει το διαβατηριο για τον προσωπικο αριθμο και την ταυτοτητα.

ναι αλλα οπως σου ειπα...το διαβατηριο ληγει τον σεπτεμβρη του 2012...
      δν ξερω καν αν γινεται να το ανανεωσω απο τωρα..και αν ειναι οντως απαραιτητο..

Comment

ναι αλλα οπως σου ειπα...το διαβατηριο ληγει τον σεπτεμβρη του 2012...
        δν ξερω καν αν γινεται να το ανανεωσω απο τωρα..και αν ειναι οντως απαραιτητο..
        Καλησπερα

Εξαρταται ποτε θα ερθεις. Το διαβατηριο παντως ειναι απαραιτητο. Ρωτησε αν γινεται να το ανανεωσεις καλυτερα νωριτερα για να εισαι ησυχος. Το διαβατηριο σου χρειαζεται οπως σου εγραψα για τον προσωπικο αριθμο και την ταυτοτητα . Μεχρι να τα βγαλεις αυτα , θα χρησιμοποιεις το διαβατηριο σου. Και οταν ερθεις με το καλο αν κατι τυχει και θελεις να πας ελλαδα για λιγες μερες , πως θα πας. Θα περιμενεις ενα μηνα μεχρι να το ανανεωσεις στην στοκχολμη ?

Comment

τον γεναρι ανεβαινω...
          και θα χω 10 μηνες μεχρι να ληξει...μπορει καν να μην κατσει κατι επανω..
          δεν θα το ανανεωσω..
          για την ευρωπαικη καρτα ασφαλισης τωρα...ξερετε ποσο καιρο κανει να βγει?

Comment

τον γεναρι ανεβαινω...
            και θα χω 10 μηνες μεχρι να ληξει...μπορει καν να μην κατσει κατι επανω..
            δεν θα το ανανεωσω..
            για την ευρωπαικη καρτα ασφαλισης τωρα...ξερετε ποσο καιρο κανει να βγει?
            Η διαδικασία για την έκδοση της Ευρωπαικής Κάρτας Ασφάλισης είναι απλή ακόμα και σε εμάς. Το μόνο που χρειάζεται είναι για όσους έχουν ταυτότητα η ταυτότητα τους και το βιβλιάριο υγείας τους και για όσους χρειάζεται διαβατήριο το διαβατήριο τους και το βιβλιάριο υγείας τους. Το αναφέρω αυτό γιατί οι κάτω των 12 ετών δεν έχουν ταυτότητα. Συμπληρώνεται μια αίτηση και σε μια εβδομάδα η κάρτα σας έρχεται στο σπίτι με το ταχυδρομείο. Αν την χρειάζεστε άμεσα μπορούν να σας δώσουν μια βεβαίωση που είναι το ίδιο.

Η Σουηδία θέλει ΥΠΟΜΟΝΗ!!!

Comment

Kαλησπερα και απο μενα!
              Μπαινω στην κουβεντα σας γιατι προεκυψε μια απορία για την Ευανθια:καταλαβαινω οτι για την αρχη τουλαχιστον το διαβατηριο ειναι απαραιτητο. Οταν εισαι πανω ηδη ενα χρονο, εχεις παρει personnummer, πιθανοτατα εχεις ανοιξει και καποιο τραπεζικο λογαριασμο ποιος ο λογος ανανεωσης του διαβατηριου? Και κατι ακομα γενικο , η απορια απευθυνεται σε ολους , ανεβηκε κανενας απο εσας με αυτοκινητο με ελληνικες πινακιδες? και αν ναι που το παρκαρει γιατι απο οτι εχω μαθει δεν το παραταμε εδω και εκει οπου βρουμε οπως στην Ελλαδα..
              Εγω συνεχιζω το διαβασμα σουηδικων στην Θεσσαλονικη και περιμενω να ερθει ο Απριλιος για να ανεβω,ελπιζω μονο να μην ειναι πολυ αργα..

Comment

Originally posted by Λιλιαν81 View Post
                σου στελνω πμ!

Οκ Λιλιαν πηρα το μυνημα ευχαριστω

Comment

Originally posted by Νεομετανάστρια View Post
                  Kαλησπερα και απο μενα!
                  Μπαινω στην κουβεντα σας γιατι προεκυψε μια απορία για την Ευανθια:καταλαβαινω οτι για την αρχη τουλαχιστον το διαβατηριο ειναι απαραιτητο. Οταν εισαι πανω ηδη ενα χρονο, εχεις παρει personnummer, πιθανοτατα εχεις ανοιξει και καποιο τραπεζικο λογαριασμο ποιος ο λογος ανανεωσης του διαβατηριου? Και κατι ακομα γενικο , η απορια απευθυνεται σε ολους , ανεβηκε κανενας απο εσας με αυτοκινητο με ελληνικες πινακιδες? και αν ναι που το παρκαρει γιατι απο οτι εχω μαθει δεν το παραταμε εδω και εκει οπου βρουμε οπως στην Ελλαδα..
                  Εγω συνεχιζω το διαβασμα σουηδικων στην Θεσσαλονικη και περιμενω να ερθει ο Απριλιος για να ανεβω,ελπιζω μονο να μην ειναι πολυ αργα..
                  Στο πρώτο ερώτημα σου δεν ξέρω να σου απαντήσω, πιθανολογώ, ότι επειδή έχεις κάνει όλα σου τα χαρτιά με βάση το διαβατήριο ίσως να σου χρειαστεί κάποια στιγμή. Για το αυτοκίνητο ξέρω να σου απαντήσω. Αν δεν έχεις ιδιόκτητο parking τότε μπορείς να νοικιάσεις ένα. Μπροστά από κάθε πολυκατοικία υπάρχουν παρκέρες. Αν το σπίτι που θα νοικιάσεις δεν έχει και θέση, μπορείς να νοικιάσεις με περίπου 500 kr το μήνα. Το ότι έχει Ελληνικές πινακίδες δεν παίζει κανένα ρόλο στο παρκάρισμα.

Η Σουηδία θέλει ΥΠΟΜΟΝΗ!!!

Comment

Kαλησπερα και απο μενα!
                    Χωρις διαβατηριο δεν θα μπορεις ας πουμε να πας νορβηγια που δεν ανηκει στην ευρωπαικη ενωση . Αλλα γενικα νομιζω οτι καλο ειναι να υπαρχει σε ισχυ γιατι δεν ξερεις που μπορει να χρειαστει. εκτος βεβαια που στην αρχη μεχρι να βγαλεις νουμερα και ταυτοτητα ειναι ακρως απαραιτητο. Οσο για το αυτοκινητο και το παρκαρισμα πολυ σωστα γραφει ο georgeman οτι υπαρχουν παρκιγκ που μπορεις να νοικιασεις με 250 350 400 500 κορωνες αναλογως αν ειναι κλειστο η ανοικτο παρκιγκ αναλογως την περιοχη κλπ. Στην στοκχολμη δεν μπορεις να παρκαρεις το αυτοκινητο σου στο δρομο εξω απο το σπιτι σου οπως στην ελλαδα. Αν το κανεις αυτο υπαρχουν δρομοι οπου πληρωνεις σε μηχανημα με κερματα 5 κορωνες την ωρα και φυσικα δεν συμφερει. Μπορεις να βρεις ομως μερικα σημεια κοντα στο σπιτι σου οπου δεν χρειαζεται να πληρωσεις. Ειναι ομως λιγο δυσκολο να βρεις , πρεπει λιγο να το ψαξεις.

Comment

Kαλησπερα και απο μενα!
                      Καλησπερα.
                      Το διαβατηριο χρειαζεται μεχρι να παρεις και την αδεια παραμονης,(εφοσον προσκομισεις βεβαιωση απο τον εργοδοτη οτι δουλευεις).Σαν πολιτης ΕΕ(ακομα ειμαστε ),εχεις το δικαιωμα να εισαι μεχρι 3 μηνες σαν τουριστας.Μετα το εχεις και το παρουσιαζεις μονο οταν χρειαστει,αλλιως εχεις τη σουηδικη ταυτοτητα.

Comment

Originally posted by antogeor View Post
                        Καλησπερα.
                        Το διαβατηριο χρειαζεται μεχρι να παρεις και την αδεια παραμονης,(εφοσον προσκομισεις βεβαιωση απο τον εργοδοτη οτι δουλευεις).Σαν πολιτης ΕΕ(ακομα ειμαστε ),εχεις το δικαιωμα να εισαι μεχρι 3 μηνες σαν τουριστας.Μετα το εχεις και το παρουσιαζεις μονο οταν χρειαστει,αλλιως εχεις τη σουηδικη ταυτοτητα.
                        Ναι σωστα ειναι και η αδεια παραμονης . Γενικα παντως καλο ειναι το διαβατηριο να ειναι σε ισχυ.

Comment

Καλημερα
                          Ευχαριστω και τους 3 σας (georgeman, ευανθια κα antogeor) για το αμεσο της απαντησης.
                          Οσον αφορα στο διαβατηριο και το δικο μου,οπως και του saetron, ληγει Σεπτεμβριο του 2012 και υπολογιζα οτι μεχρι τοτε θα ειχα καταφερει με personnummer, σουηδικες τραπεζες κτλ ωστε να μην μου ειναι πλεον απαραιτητο για τις υπολοιπες διαδικασιες στην Σουηδια . Να πω την αληθεια με το ποτε και πως παιρνεις την σουηδικη ταυτοτητα δεν ασχοληθηκα ακομα αλλα δεν σκεφτηκα και τα ταξιδια σε γειτονικες χωρες μη μελη της Ε.Ε., οπως ειπε η Ευανθια, οποτε τωρα που εχω τον χρονο θα το ανανεωσω και αυτο.Το' χω παρει αποφαση : Ολοκληρη Σουηδια κατι θα βρεθει, δεν φευγω χωρις δουλεια!!!
                          Αποφασισαμε τελικα να ανεβουμε μια και καλη με το αυτοκινητο (και οχι να κανουμε ενα ερευνητικο ταξιδι πρωτα με αεροπλανο και επειτα να ανεβασουμε και πραγματα) για να γλιτωσουμε χρηματα , μπορει και να μας βγει πιο ακριβα .. ποιος ξερει..
                          thanks

Comment

Καλημερα
                            Ευχαριστω και τους 3 σας (georgeman, ευανθια κα antogeor) για το αμεσο της απαντησης.
                            Οσον αφορα στο διαβατηριο και το δικο μου,οπως και του saetron, ληγει Σεπτεμβριο του 2012 και υπολογιζα οτι μεχρι τοτε θα ειχα καταφερει με personnummer, σουηδικες τραπεζες κτλ ωστε να μην μου ειναι πλεον απαραιτητο για τις υπολοιπες διαδικασιες στην Σουηδια . Να πω την αληθεια με το ποτε και πως παιρνεις την σουηδικη ταυτοτητα δεν ασχοληθηκα ακομα αλλα δεν σκεφτηκα και τα ταξιδια σε γειτονικες χωρες μη μελη της Ε.Ε., οπως ειπε η Ευανθια, οποτε τωρα που εχω τον χρονο θα το ανανεωσω και αυτο.Το' χω παρει αποφαση : Ολοκληρη Σουηδια κατι θα βρεθει, δεν φευγω χωρις δουλεια!!!
                            Αποφασισαμε τελικα να ανεβουμε μια και καλη με το αυτοκινητο (και οχι να κανουμε ενα ερευνητικο ταξιδι πρωτα με αεροπλανο και επειτα να ανεβασουμε και πραγματα) για να γλιτωσουμε χρηματα , μπορει και να μας βγει πιο ακριβα .. ποιος ξερει..
                            thanks
                            Και κατι επισης σημαντικο το διαβατηριο πρεπει να ειναι το καινουργιο με τα αποτυπωματα. Χωρις το καινουργιο δεν μπορεις να βγαλεις ταυτοτητα. Αντε νεομεταναστρια καλως να ερθεις κιεσυ ! Σου ευχομαι οτι καλυτερο ! Να ξερεις οτι αν το εχεις παρει αποφαση θα τα καταφερεις σιγουρα !!!!

Comment

Και κατι επισης σημαντικο το διαβατηριο πρεπει να ειναι το καινουργιο με τα αποτυπωματα. Χωρις το καινουργιο δεν μπορεις να βγαλεις ταυτοτητα. Αντε νεομεταναστρια καλως να ερθεις κιεσυ ! Σου ευχομαι οτι καλυτερο ! Να ξερεις οτι αν το εχεις παρει αποφαση θα τα καταφερεις σιγουρα !!!!

αυτο με το διαβατηριο μπορουμε να το επιβεβαιωσουμε καπως? γτ το δικο μου δν εχει αποτυπωματα...και προχθες που διαβαζα για την διαδικασια ανανεωσης δεν ελεγε κατι για αποτυπωματα...

Comment

αυτο με το διαβατηριο μπορουμε να το επιβεβαιωσουμε καπως? γτ το δικο μου δν εχει αποτυπωματα...και προχθες που διαβαζα για την διαδικασια ανανεωσης δεν ελεγε κατι για αποτυπωματα...
                                Το ξερω σιγουρα απο δικια μου εμπειρια. Εγω ειχα το παλιο διαβατηριο ο αντρας μου το καινουργιο . Πηγαμε να βγαλουμε ταυτοτητες και εαν δεν ημουν παντρεμενη και ο αντρας μου δεν ειχε διαβατηριο με αποτυπωματα δεν θα μπορουσα να βγαλω ταυτοτητα. Πηγε ο υπαλληλος στο κομπιουτερ διασταυρωσε οτι ειμαστε παντρεμενοι και ετσι εβγαλα κιεγω ταυτοτητα. Τωρα μου εχει ληξει κιολας και πρεπει να τρεχω στην πρεσβεια για να βγαλω καινουργιο . Γιαυτο επιμενω να βγαλεις διαβατηριο καινουργιο. Ειναι πολυ σημαντικο !!!!!

Comment

Working...
                                X