Announcement

Collapse
No announcement yet.

Μετανάστευση στη Σουηδία

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Σας ευχαριστω παιδια.

Comment

Originally posted by saetron View Post
      ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΓΕΣ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΙΣΗ....
      και οι σουηδοι αφαντοι...πηγανε μονο αθηνα...
      και παροτι ρωτησα τον διοργανωτη την παρασκευη αν θα εχει τπτ απο σουηδια μου απαντησε δεν ξερω ελα και δες....
      παω κυριακη μεσημερακι...
      μου λενε εχει αντιπροσωπους απο 7-8 χωρες..
      πηγαινω και βλεπω οτι ειχε μονο για γερμανοφωνες χωρες γερμανια ελβετια και αυστρια...
      για αγγλια ζητουσαν μονο γιατρους...

μου λενε εφοσον δν βρηκες τπτ...στειλε ενα μειλ να δεις αν ειχε τπτ στην αθηνα...στελνω...και η διευθυνση που μου δωσανε ειτε ειναι λαθος ειτε δεν λειτουργει γιατι μου γυριζουν πισω τα μειλ......

τπτ σωστο πια....ααα σιχτιρ...
      Σοβαρα??Ενα πραγμα σωστα τελικα δεν μπορει να γινει..πφφφφ
      Σ'ευχαριστω παρα πολυ παντως για την ενημερωση να'σαι καλα!

Comment

Καλησπέρα παιδες από την γεμάτη υγρασία Στοκχόλμη.
        Επειδή όταν παθαίνεις μόνο μαθαίνεις και επειδή δεν θέλω να πάθουν οι άλλοι αυτό που έπαθα εγώ (στάση ζωής είναι αυτό)για να το μάθουν θα σας δώσω κάποιες πρακτικές συμβουλές.
        Μια συμβουλή για όλους που έχουν έστω και λίγα ευρώ και θα ανέβουν επάνω.
        Πήγα σήμερα στο ανταλακτήριο της Κista Galleria να αλλάξω ευρώ για κορώνες. Για 2000 ευρώ πήρα στα χέρια μου 17600 κορώνες. Διαπίστωσα λοιπόν οτι είναι πολύ καλύτερα να πληρώνεις με κάρτα και μάλιστα χρεωστική (cash card) παρά με μετρητά. Η προμήθεια που πληρώνεις στην κάρτα είναι μικρότερη από την προμήθεια που πληρώνεις για να ανταλάξεις τα χρήματα. Η χρεωστική κάρτα δεν έχει και συνδρομή αλλά δεν έχει και επιτόκιο. Πρίν λοιπόν κάνετε το μεγάλο βήμα βγάλτε μια τέτοια κάρτα βάλτε τα περισσότερα χρήματα μέσα και ελάτε. Μην νιάζεστε αν δεν έχετε μετρητά για τσιγάρα γιατί οι Σουηδοί και αυτά με την κάρτα τους τα πληρώνουν.

Δεύτερη πρακτική συμβουλή. Οργανώστε καλά το ταξίδι σας. Δείτε τι σας συμφέρει και τι έχει κρυμένα κόστη. Το ταξίδι μου έγινε με τον χειρότερο τρόπο που θα μπορούσα να το κάνω. Αν υπήρχε και χειρότερος από τύχη δεν τον βρήκα. Και τι εννοώ με αυτό.
        Η καλυτερη πτήση που βρήκα 15 ημέρες πριν το ταξίδι μου Θεσσαλονίκη - Στοκχόλμη ARLANDA) ήταν με την MALEV με μια ενδιάμεση στάση στη Βουδαπέστη για 55' (κρατήστε τον χρόνο) και κόστιζε 178 ευρώ. Λέω ο τσιγκούνης, ας δω και με την RYANAIR. Και βρίσκω μέσω της Ρώμης για SKAVSTA. H καθυστέρηση εδώ ήταν 5 ώρες. Το ποσό 120 ευρώ. Θα πάω με την RYANAIR είπα και το κλείνω. Δεν υπολόγισα τα εξής: Το κόστος από SKAVSTA στο κεντρικό σταθμό της Στοκχόλμης 16,50 € + το κόστος των εξόδων μου για κοντά 7 ώρες που έμεινα στην Ρώμη. Αν διαβάζετε μια ανακολουθία είναι γιατί δεν υπολόγισα την διαφορά ώρας και το ότι η πτήση από Θεσσαλονίκη μόλις γεμίση φεύγει και έτσι φτάσαμε 30΄ νωρίτερα. Από την Ρώμη δε φύγαμε 15' αργότερα. Αν λοιπόν βάλεις οτι ξεκίνησα το ταξίδι στις 13:40 από Θεσσαλονίκη και έφτασα στο σπίτι στην KISTA στις 02:00 νηστικός, ταλαιπωρημένος, κουρασμένος και νευριασμένος για τον εαυτό μου, για να γλυτώσω μόλις μερικά ευρώ. Ενώ θα μπορούσα να είχα έρθει σε 4 "τεσσερεις" μόνο ώρες και χωρίς ταλαιπωρία και εκνευρισμούς.

Η Σουηδία θέλει ΥΠΟΜΟΝΗ!!!

Comment

Originally posted by georgeman View Post
          Επειδή όταν παθαίνεις μόνο μαθαίνεις και επειδή δεν θέλω να πάθουν οι άλλοι αυτό που έπαθα εγώ (στάση ζωής είναι αυτό)για να το μάθουν θα σας δώσω κάποιες πρακτικές συμβουλές. ....................:
          Καλησπερα georgeman !
          Καλωσορισες !!!!!!!
          Δεν υπάρχει τίποτε αδύνατο γι’ αυτόν που θα προσπαθήσει !!!
          Μέγας Αλέξανδρος, 356-323 π.Χ.,

Comment

επειδη ειμαι λιγο ασχετος με το θεμα τραπεζων...
            οταν εννοεις την cash card εννοεις την καρτα αναληψης απο τα atm?
            και πως ακριβως γινεται η πληρωμη με την καρτα?

η ryan air σταματησε τις πτησεις της πλεον για στοκχολμη..
            οσες φορες εχω ανεβει το χω κανει με lufthansa κλεισμενο εισητηριο 3 μηνες πριν και μουν βγαινε 160 ευρω πανε ελα...

antogeor βρηκες τπτ εκει πανω η ακομα την ψαχνεις δεν μας ειπες...

Comment

οσες φορες εχω ανεβει το χω κανει με lufthansa κλεισμενο εισητηριο 3 μηνες πριν και μουν βγαινε 160 ευρω πανε ελα...

Ναι φίλε saestron την κάρτα ανάληψης εννοώ. Αν προσέξεις όλες αυτές οι κάρτες έχουν το σήμα της VISA ή της MASTER επανω τους. Στις αγορές, τις χρησιμοποιείς όπως ακριβώς και την πιστωτική απλά χρειάζεσαι και το PIN το οποιο το πληκτρολογής σε ένα μηχάνημα που σου δίνουν.

Τώρα για την RYANAIR. Αρχίζει τις πτήσεις της από 1/4 και τις τελειώνει 31/10 κάθε χρόνο. Για να φανταστεις στο πρώτο ταξίδι που έκανα τον Οκτώβριο χωρίς μεγάλη βαλίτσα -μόνο με την χειραποσκευή- μου βγήκε 78 ευρώ.

Comment

Originally posted by ευανθια View Post
                Καλησπερα georgeman !
                Καλωσορισες !!!!!!!
                Σε ευχαριστώ Εύη, όποτε θελεις πάρε τηλέφωνο να βρεθούμε.

Comment

Ναι φίλε saestron την κάρτα ανάληψης εννοώ. Αν προσέξεις όλες αυτές οι κάρτες έχουν το σήμα της VISA ή της MASTER επανω τους. Στις αγορές, τις χρησιμοποιείς όπως ακριβώς και την πιστωτική απλά χρειάζεσαι και το PIN το οποιο το πληκτρολογής σε ένα μηχάνημα που σου δίνουν.

Τώρα για την RYANAIR. Αρχίζει τις πτήσεις της από 1/4 και τις τελειώνει 31/10 κάθε χρόνο. Για να φανταστεις στο πρώτο ταξίδι που έκανα τον Οκτώβριο χωρίς μεγάλη βαλίτσα -μόνο με την χειραποσκευή- μου βγήκε 78 ευρώ.

το φιλαρακι μου που ειναι πανω 2 χρονια οταν πηγε ανοιξε κατευθειαν λογαριασμο σε σουηδικη τραπεζα..χωρις personnummer
                  εγω θα ανεβω κατα τις 4-5 γεναρι...

οποτε τις αγορες τις εχουμε εξασφαλισμενες με τις καρτες αναληψης..

απο δουλεια βρηκες τπτ???

Comment

το φιλαρακι μου που ειναι πανω 2 χρονια οταν πηγε ανοιξε κατευθειαν λογαριασμο σε σουηδικη τραπεζα..χωρις personnummer
                    εγω θα ανεβω κατα τις 4-5 γεναρι...

οποτε τις αγορες τις εχουμε εξασφαλισμενες με τις καρτες αναληψης..

απο δουλεια βρηκες τπτ???
                    Καλησπερα
                    Πριν απο δυο χρονια τα πραγματα ηταν διαφορετικα στην σουηδια . Τωρα αποτι ξερω χρειαζεσαι προσωπικο αριθμο για να ανοιξεις λογαριασμο σε τραπεζα και χαρτι μεταφρασμενο για να μπορουν να καταλαβουν στην τραπεζα απο που προερχονται τα χρηματα. Πες στον φιλο σου να ρωτησει σε τραπεζα για να εισαι σιγουρος , και να μην βρεθεις προ απροοπτου.
                    Δεν υπάρχει τίποτε αδύνατο γι’ αυτόν που θα προσπαθήσει !!!
                    Μέγας Αλέξανδρος, 356-323 π.Χ.,

Comment

Να σαι σιγουρος πως οποιος θελει πραγματικα κατι,παρ ολες τις παρα πολυ μεγαλες δυσκολιες.......τελικα το πετυχαινει.....καποια στιγμη θα παραθεσω πολλες λεπτομερειες για πολλα θεματα.Υπομονη σε λιγες μερες ισως γινει,σε γενικες γραμμες ομμως ολα καλα παιρνουν το δρομμο τους.

Σ ευχαριστω για το ενδιαφερον

Comment

Επειδή όταν παθαίνεις μόνο μαθαίνεις και επειδή δεν θέλω να πάθουν οι άλλοι αυτό που έπαθα εγώ (στάση ζωής είναι αυτό)για να το μάθουν θα σας δώσω κάποιες πρακτικές συμβουλές..........................:
                        Καλως μας ηρθες!!! ολα να πανε καλα,θελει προσπαθεια και επιμονη

Comment

Originally posted by antogeor View Post
                          Να σαι σιγουρος πως οποιος θελει πραγματικα κατι,παρ ολες τις παρα πολυ μεγαλες δυσκολιες.......τελικα το πετυχαινει.....καποια στιγμη θα παραθεσω πολλες λεπτομερειες για πολλα θεματα.Υπομονη σε λιγες μερες ισως γινει,σε γενικες γραμμες ομμως ολα καλα παιρνουν το δρομμο τους.

Σ ευχαριστω για το ενδιαφερον

βασικά μπερδεμα..

αντι για georman εγραψα antogeor...

τα μυαλα μου και μια μπυρα..

Comment

Originally posted by Λιλιαν81 View Post
                            θα το μαθω αυριο που θα δω τον κουνιαδο μου!ναι ασε!αυτοι που δουλευουν στην οικοδομη παιρνουν πολυυυυυ καλα λεφτα....ο κουνιαδος μου και η νυφη μου(και οι δυο 24 χρονων..) ειναι πολιτικοι μηχανικοι κ δουλευουν στις 2 μεγαλυτερες κατασκευαστικες ως supervisors και αυτο μας ελεγαν ...οτι εχουν και ελλειψη απο εργατες μαλιστα..και εδω η οικοδομη εχει βουλιαξει.....ολοι ανεργοι και κλαινε...και σκεφτοταν ο κουνιαδος μου αν θα μπορουσε να ανεβαζε ελληνες να δουλεψουν στη σουηδια,,,εχουν φερει τωρα πολωνους και δουλευουν και ουτε να συνεννοηθουν καλα καλα δεν μπορουν,,,
                            Καλημερα απο αθηνα Λιλιαν παρακολουθω λιγο καιρο τωρα την κουβεντα σας και εχω βρει ενδιαφεροντα πραγματα θελω να σταθω λιγο στο σημειο αυτο για να ρωτησω σχετικα με την οικοδομη στην Σουηδια. ειμαι οικοδομος, αλλα πολυ φοβαμαι οτι εκει δεν θα μπορω να ανταπεξελθω διοτι θα υπαρχουν διαφορες στον τροπο κατασκευης και στα υλικα που χρησιμοποιουν. Θα μπορουσες να ρωτησεις για μενα τους κουνιαδους σου? Τωρα αν πραγματι υπαρχει τοσο μεγαλη ζητηση στην οικοδομη ειμαι διαθετημενος να ανεβω πανω αμμεσα,εδω τα πραγματα ειναι δραμα, και τα παιδια δεν μεγαλωνουν με κλαματα. Σ ευχαριστω εκ των προτερων και ελπιζω στην αμεση ανταποκριση σου .....Επισης θελω να ευχαριστησω και τον Οδυσεα καθως και την Ευανθια γιατι παρ ολες τις αντιπαραθεσεις τους ,εξακολουθουν να δινουν αρκετα χρησιμες πληροφοριες.
                            Ευχαριστω και παλι

Comment

Originally posted by geoege View Post
                              Καλημερα απο αθηνα Λιλιαν παρακολουθω λιγο καιρο τωρα την κουβεντα σας και εχω βρει ενδιαφεροντα πραγματα θελω να σταθω λιγο στο σημειο αυτο για να ρωτησω σχετικα με την οικοδομη στην Σουηδια. ειμαι οικοδομος, αλλα πολυ φοβαμαι οτι εκει δεν θα μπορω να ανταπεξελθω διοτι θα υπαρχουν διαφορες στον τροπο κατασκευης και στα υλικα που χρησιμοποιουν. Θα μπορουσες να ρωτησεις για μενα τους κουνιαδους σου? Τωρα αν πραγματι υπαρχει τοσο μεγαλη ζητηση στην οικοδομη ειμαι διαθετημενος να ανεβω πανω αμμεσα,εδω τα πραγματα ειναι δραμα, και τα παιδια δεν μεγαλωνουν με κλαματα. Σ ευχαριστω εκ των προτερων και ελπιζω στην αμεση ανταποκριση σου .....Επισης θελω να ευχαριστησω και τον Οδυσεα καθως και την Ευανθια γιατι παρ ολες τις αντιπαραθεσεις τους ,εξακολουθουν να δινουν αρκετα χρησιμες πληροφοριες.
                              Ευχαριστω και παλι
                              σου στελνω πμ!

Comment

ασχετο....αλλα το διαβατηριο μου λιγει τον σεπτεμβρη του 12.....λετε να το ανανεωσω πριν ανεβω η οχι?

Comment

Working...
                                X